Nyt til væggen - København

Risotto med kylling

I weekenden stod lørdagens menu på risotto med kylling
Jeg har ikke lavet risotto mange gange i mit liv, men jeg har på fornemmelsen at jeg kommer til det :o)
Både store og små sætter ihvertfald pris på det herhjemme..

Det er både hyggeligt at lave og lækkert at spise og så er man jo tvunget til at nyde et glas hvidvin til, når nu man er nødt til at åbne for flasken :o)
Det er ikke ligefrem kaloriefattigt men må man ikke også gerne give den lidt ekstra gas indimellem?

Min version af risotto med kylling og squash kommer her:

Du skal bruge:
5 dl hønsebouillon
1 løg
2 fed hvidløg
200 gr. risottoris
1 dl hvidvin
100 gr. parmesan
75 gr. smør
salt & peber

3-4 stykker kyllingebryst
1/2 squash

Sådan gør du: 
Start med at rive parmesanen fint. Skær kyllingebrysterne i mundrette bidder og squashen i små stykker.
Svits kylling og squash på en pande og lad det passe sig selv. Rør indimellem, tilsæt salt og peber og lad det bliver gennemstegt.
Varm hønsebouillonen op i en gryde.
Pil og hak løg og hvidløg fint og kom det i en tykbundet gryde, hvori du har smeltet lidt af smørret. Sauter løgene til de bliver bløde, men de må ikke tage farve!
Kom ris i og rør kraftigt rundt mens risene bliver gennemvarmet.
Hæld vinen på og lad det koge ind. Rør derefter hønsebouillon i lidt efter lidt, efterhånden som væden bliver opsuget tilsættes mere mens du sørger for at røre godt rundt undervejs. Fortsæt indtil næsten al bouillon er opbrugt.
Tilsæt den fintrevne parmesan sammen med resten af smørret skåret i små stykker. Rør rundt i gryden hele tiden. Smag til med salt og peber. Tilsæt den sidste slat bouillon om nødvendigt.
Bland det meste af kylling og squash i risottoen og rør rundt.
Pynt med kylling, parmesanflager og persille på toppen og servér straks

Velbekomme og rigtig god tirsdag :o)

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt til væggen - København