Søndagsshopping med gode rabatter

Opskrift på (laktosefri) jordbæris ¤ svøbt som issandwich

036 021041 050 054 062

Som lovet i går, kommer her opskriften på en af vores sommer favorit desserter; issandwich – men denne gang med jordbæris i stedet for vanilleis.

Silkeblød (laktosefri) jordbæris svøbt i lækker, krammende chokoladekage – Uhm!
På en varm sommerdag er de virkelig gode at have på lager i fryseren, men de er også et hit som fredagsslik eller dessert på en dag, der skal forkæles lidt.

Når jordbærrene er i sæson, er det super duper let at lave jordbæris uden alt muligt ‘skrammel’. Bare få, lækre råvarer (og helst en ismaskine som hjælper) og vupti, så er der serveret.
Hvis du ikke synes isen skal pakkes ind i chokoladesandwich, kan du selvfølgelig ‘bare’ servere den som den er eller hva’ med at scoope den op og komme den i vafler? 🙂

Her kommer min opskrift på (laktosefri) jordbæris, der rækker til en omgang issandwich eller til ihvertfald 6-8 vafler/personer.
Da der er mælk i opskriften, for at gøre isen knap så fed, fryser den ikke helt så hårdt, men det synes vi kun er en fordel herhjemme. Vi kan godt lide at isen er lidt lettere at tygge sig igennem og smelter på tungen 🙂

Du skal bruge: 

300 gr friske, danske (øko) jordbær
2 dl (laktosefri) minimælk
2,5 dl (laktosefri) fløde
125 gr. sukker
1/2 tsk vanillepulver (eller kornene fra 1/2 stang vanille)

Sådan gør du: 

Rens jordbærrene og kom dem i en skål. Hæld mælk, sukker og vanillepulver/korn i og blend ved lav hastighed, til jordbærrene er rimelig pureret. Hæld fløden ved og blend massen ensartet.
Hæld det hele i ismaskinen og lad det køre til is – det tager ca. 30-45 minutter alt afhængig af maskine.
Put isen i fryseren i en ren beholder eller smør det på issandwichbunden

Opskriften på issandwich finder du lige her.
Den er ret simpelt at give sig i kast med og hvis du vil lave dem med jordbæris i stedet for vanilleis, så bytter du bare vanilleisen ud i opskriften…
Mange af jer har allerede udtrykt begejstring for issandwich’sne, tak for det! Bliv endelig ved med at dele jeres oplevelser med mig, både her og på Instagram @mormedmegetmere – jeg bliver så glad!

TIP! Hvis du vil bruge isen i vafler eller for sig selv, kan jeg anbefale at lave den i god tid, så den har tid til at sætte sig lidt i fryseren og blive rigtig godt gennemkold. Tag isen op et par minutter inden du skal scoope den til kugler og brug gerne en ske, der er dyppet i (varmt) vand, så slipper isen lettere og bliver til flotte, runde kugler

 

Rigtig dejlig mandag til jer alle

087046

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagsshopping med gode rabatter