Det er så koldt (og pænt) derude...

Stik mig jeres bedste (nybegynder) strikkeråd

1strik

I flere år har jeg haft lyst til at lære at strikke. Jeg har forsøgt mig én gang, for år tilbage, men fik kun hevet i et par masker før jeg droppede det igen. Jeg synes det gik alt for langsomt…
Under min seneste graviditet kunne jeg dog mærke lysten og viljen til at lære det vende tilbage. Der er så mange inspirerende strikkepiger, især på Instagram, og jeg har lyst til at kunne strikke fine sager til drengene og til mig selv.

Det er nu ikke fordi jeg mangler kreating på min to do liste, men lysten til at kunne, har grebet fat i mig. Og vi har jo alle været nybegyndere til alting engang…

Mange af de strikkepiger jeg støder på, skriver at de har lært det selv – ved hjælp af youtube videoer osv. Og dét synes jeg godt nok er sejt, hvis det er tilfældet!
Sidste weekend satte jeg mig derfor med låne-pinde og garn fra min mor og en ipad i skødet. Jeg fik sørme også slået masker op og strikket noget der kunne minde om starten på et miniature tørklæde 🙂 Årh mand jeg var så stolt – min mand kiggede bare mærkeligt på mig, da jeg med julelys i øjnene viste ham mine spæde centimeter på en pind – men jeg troede faktisk ikke det lige sådan ville lykkes, så jeg var helt euforisk og bidt af det. ‘Lige én pind mere, så går jeg i seng’ 🙂

Men hvordan kommer jeg derfra og til at kunne flere teknikker og også læse en opskrift…?

Mon ikke der er en masse af jer, der er habile strikkere? Måske har I et par tricks i ærmet til mig?
Hvilke strikkekundskaber skal jeg starte ud med at øve? Retstrik, vrangstrik? Ja, jeg kender ikke så mange udtryk endnu 😉
Hvordan kommer jeg i gang med en opskrift? Hvad er godt at starte ud med, som begynderprojekt.
Jeg er ret sikker på at jeg hurtigt mister interessen, hvis jeg ikke kommer nogen vegne, andet end at strikke frem og tilbage. Det skulle gerne blive til noget, eller tror jeg hellere jeg vil kaste mig over patchwork, syning eller andet igen…

Jeg har allerede købt denne opskrift på Etsy, jeg er fuldstændig vild med det og håber jeg engang vil kunne finde ud af at strikke det. (Det er godt at have et mål ikke? 😉 )
Det ser såmænd også rimelig simpelt ud, men måske det er at skyde lidt over mål, at starte op med en opskrift på engelsk 🙂

Håber I vil byde ind med fifs, tricks og tips til en strikkenovice  – måske der også er andre wannabe-nybegyndere derude, der kan få glæde af fifs’ne 🙂

18 kommentarer

 • Maiken

  Jeg er selv nybegynder i strikke/ hækle verdenen… Hvor er det hyggeligt at sidde med 😊 Jeg købte bogen strikkerier for begyndere, og den har hjulpet mig i gang med alle mulige projekter 😉 En idé herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er nysgerrig efter at høre hvordan det går med strikningen (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Lütken

  Jeg har også lige kastet mig over strikke kundskabens mystik her under min graviditet og jeg startede ud med en lille baby vest – intet mindre simpelthen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Da jeg var gravid sidst strikkere jeg et tæppe i retmasker det gik egentlig okay men faldt hurtigt tilbage til hæklenålen. Nu er lysten til at strikke ved at være tilbage og jeg har planer om at strikke karklude i alle mulige mønstre så jeg får øvet de forskellige masker og trænet i at læse opskrifter samtidig med at det er overskueligt og billigt i garn hvis det kikser. Hold os endelig opdateret om hvordan det går.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak for din kommentar Trine. Jeg har også kastet mig over en karklud, sådan en mangler jeg faktisk og jeg synes det var til at overskue. Selvom det er lidt sværere at strikke i bomuld (synes jeg ihvertfald)
   Skal nok sørge for at holde jer opdateret, så kan det måske holde mig i gang med pindene 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved ikke hvordan jeg lærte at læse opskrifter, men det var som om, efter jeg havde strikket halstørklæder i flere år, at det lige pludselig ikke var så svært at tyde dem som jeg altid havde synes.
  Selvom det er kedeligt at “øve” så vil jeg mene det altså er det der gør mester

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak for din kommentar Julie. Ja jeg tror også øvelse gør mester, jeg kan ihvertfald se, jeg allerede strikker en smule hurtigere end til at starte med osv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Et babytæppe med et flot mønster var ‘springbrættet’ for mig. Jeg strikkede ‘Bella-tæppe’ som består af ret og vrangmasker samt slå om pinden mv. Opskriften var nem at følge og jeg synes det var skønt at strikke noget der skulle bruges til noget

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak for din kommentar!
   Ja, jeg tror også min motivation bedst holdes kørende, hvis jeg kommer i gang med noget, der faktisk bliver til noget.
   Jeg synes bare ikke det er sådan lige til at sætte sig med en opskrift og forstå den. Jeg skal nok lige have alle forkortelserne ind under huden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MetteVA

  Jeg er også ny inden for strikkeriet, jeg synes det går let med google og måske en mor som kan hjælpe til med at forstå opskrifterne.
  Det kan da blive til et fint pandebånd, det var det første jeg sådan rigtig strikkede (dog i perlemønster).
  Til første “rigtige” projekt vil jeg klart anbefale en vest til den mindste, det går ret hurtigt, især hvis du vælger en som kun strikkes i glatstrik på rundpind, med ribkanter og rundhals (mon ikke du har en strikkebutik som kan finde sådant et mønster?) Eller måske et (tube)halstørklæde til dig selv i en fin farve – prøv evt perlestrik, så får du i hvert fald styr på både ret og vrang 😉 Ellers handler det bare om at kaste sig ud i det, og med et projekt som man synes er spændende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak for dine ideer Mette.
   Perlestrik er jeg også ret vild med, har også tænkt på om ikke jeg skulle forsøge mig med et perlestrikket pandebånd, nu hvor ørerne fryser en del for tiden 😉
   Det virker som et overskueligt projekt. Og så en babyvest til mindstemand også, dem kan han ikke få for mange af, selvom jeg også har sat mormor på dén opgave 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hvis du har fået styr på ret og vrang, så synes jeg denne babyvest med instruktioner er nem at gå til! Det blev mit første rigtige strikkeprojekt (ud over tørklæder)! http://farmorfabrikken.dk/2011/04/10/strikket-babyvest/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak for din kommentar Susanne. Jeg har (vist nok) rimeligt styr på ret nu, så mangler jeg ‘bare’ vrang 🙂
   Så vil jeg helt sikkert kigge nærmere på babyvesten

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Prøv at tjekke paapinden.dk, der kan du finde gode videoer af hvordan man strikker diverse masker og sammentagninger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak Maria, ja den side er jeg faktisk allerede stødt på, i min søgen rundt på nettet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hov, resten af min kommentar forsvandt vist…
  Hvis ikke du er stødt på siden, så prøv at tjekke paapinden.dk. Der kan du finde masser af gode begynderfif og videoer af hvordan du strikker forskellige slags masker (ret, vrang, drejet ret, drejet vrang og meget andet).
  Et godt begynderprojekt kunne være en lille hue eller en babyvest, det er så skønt når man kan få tingene færdigt inden for overskuelig tid ikke?
  Et andet godt og relativt nemt projekt kunne også være en trøje i vendestrik til baby, opskriften kan findes gratis på drops (-:
  Rigtig god strikkelyst, thumbs up for at du kaster dig ud i det!
  Tak for en skøn og inspirerende blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak for dine inputs Maria, de er værdsat!
   Ja, jeg tror også jeg skal kaste mig over et projekt jeg kan se en ende på indenfor overskuelig fremtid, så jeg føler jeg kommer nogen vegne.
   I går startede jeg på en karklud, det går egentlig ret okay derudad og tænkte det var en god øvelse.
   Jeg bruger allerede drops en del, når jeg har skullet finde opskrifter til min mor. Nu må jeg se om jeg bliver så god at jeg selv kan kaste mig over opskrifterne derinde også 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det er skønt at strikke

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er så koldt (og pænt) derude...