Weekendglimt

Køb DANSK – Give Away

0401020305

Den opmærksomme læser har nok fundet ud af, at jeg er glad fortaler for danske råvarer og økologi.

Udover at være godt for os at spise frugt og grønt der er produceret i nærheden, fordi det indeholder en del færre giftstoffer, så er det jo også virkelig godt for miljøet og vores kære Moder Jord, der gerne skulle overleve maaaange år endnu 😉

Jeg forsøger, så vidt muligt, altid at handle dansk (og allerhelst økologisk). Indimellem bliver jeg udfordret, for der er bare nogle grøntsager og frugter der kan være svære at dyrke herhjemme… Men vores måltider herhjemme skifter med årstiderne. I stedet for at forsøge at opdrive alt det der er udenfor sæson, kan det være en stor hjælp at planlægge sine retter efter det der netop er i sæson. Som jeg godt kan lide årstidernes skiften i moden, kan jeg også lidt det i køkkenet. Det er nu skønt med afveksling og forandring og jeg nyder at sætte pris på sæsonens frugt og grønt. Og der er for øvrigt også mange penge at spare…

På ovenstående billeder er alt hvad der blev serveret den aften dansk. Lige fra de røde kartofler fra øko-manden på torvet, til æblerne fra haven og det økologiske oksekød. Eneste undtagelse er den røde grapefrugt, der vist kom lidt længere sydfra. Men sådan må det være. Jeg vil gerne være gennemført, men ikke fanatisk. Meget er bedre end ingenting.

Med denne opfordring til at kigge efter det danske flag når du står i grøntafdelingen, vil jeg gerne skyde en give away i gang, hvor en af jer kan vinde 200 kr. til Coop, så grøntsagsskuffen kan blive fyldt godt og grundigt op med danske lækkerier.

For at være med, skal du skrive en kommentar herunder inden d. 31. august 2014 kl. 10 og meget gerne skrive lidt om, om du tænker over det at handle dansk.

Tak fordi du kiggede forbi og rigtig god dag

 

P.S. Jeg vil egentlig helst forkæle mine faste læsere af bloggen, så jeg vil blive utrolig glad hvis du vil følge med via Bloglovin? ? du skal blot klikke her og trykke follow, så er du sikker på ikke at gå glip af updates på bloggen
Og også meget gerne følge med og dele på Facebook og/eller Instagram @Mormedmegetmere
P.P.S. Hvis du kommenterer anonymt, så husk at skrive et kendetegn, så jeg kan se at det er dig der har deltaget ;o)
Kig forbi efter d. 31. og se om du er den heldige vinder. Jeg forbeholder mig retten til at trække en ny vinder hvis jeg ikke har hørt noget fra den heldige indenfor 5 dage.

55 kommentarer

 • marianne lykke nielsen

  jeg prøver at købe dansk fordi det er klart det bedste både for naturen, smagen og kvaliteten. men desværre bestemmer pengepungen også så kan desværre ikke altid købe dansk
  marianne.lykke@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Efter vi er flyttet uden for byen er jeg blevet meget mere opmærksom på at købe danske råvarer.. Jeg køber grønt og æg ved vejboder hele sommeren, det er bare helt specielt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg tænker rigtigt meget over det. Vi køber kød fra en lokal gård, og både grøntsager og mælkeprodukter bliver kun købt dansk. Så vidt muligt køber vi også økologisk, men det er ikke altid muligt at jagte de økologiske produkter i en travl hverdag. Heldigvis er udbuddet blevet større.

  For os er det et bevidst valg. Vi vil hellere spise mindre, men bedre. Det kommer hurtigt til at lyde helligt, og det er det slet ikke. Det er bare sådan, vi prioriterer. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne P

  Køb dansk er et fint projekt, men må tilstå, at økonomien ikke matcher ideologien. Til gengæld er jeg kæmpe fortaler for Stop Madspild:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker sommetider over at købe dansk 🙂 Hvis der fx er valget mellem spanske eller danske tomater – så vælger jeg dansk!
  Men må indrømme at det meste at det grønt jeg køber (hvilket er en del, da jeg ikke spiser kulhydrat) er fra udlandet. 🙂
  Danske ærter er dog et must! – mums <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese S

  Elsker danske frugter og grønt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line M.

  Når jeg handler grøntsager går jeg efter danske råvarer hvor jeg har muligheden for det. Økologiske varer går jeg efter i nogen grad, men kan bestemt ikke sige at jeg kun handler økologisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ville være helt vildt lækkert! Det er for det meste min mor der køber ind, men når jeg er med går jeg oftest efter danske frugter og grøntsager! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Oh yes. Dansk frem for alt, hvis vores økonomi er til det. Og økologi ligeledes. Jeg er begyndt at tænke over, at det er vigtigere for mig at købe fx danske ikke-økologiske æbler frem for økologiske æbler fra udlandet. Tidligere gik jeg konsekvent efter økologi, men nu er jeg begyndt at tænke, at det er bedre at det er dansk. Hvis der er økologiske DANSKE æbler, er det selvfølgelig topnutch. Jeg tænker både på miljøet og på de giftstoffer, der nu er i sprøjtemidler – og ikke mindst dyrevelfærd. Jeg ville bare sådan ønske, at der var et bredere udvalg af økologisk kød i det almindelige supermarked. Vi handler ind i discountbutikkerne, og det eneste økologiske kød, man kan få fast, er jo hakket oksekød. Suk. Det er også én af grundene til, at vi nu bor på landet og selv vi producere kød og grønt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Møller

  Jeg går også altid efter danske og/eller økologiske produkter. Og ville elske at bruge sådan et gavekort til at fylde grøntskuffen op 🙂

  Jeg følger dig allerede, og har gjort det længe 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Jensen

  Jeg tænker meget over at købe og vælge danske varer. Hvis prisen ikke er meget højere eller kvaliteten meget dårligere, vælger jeg altid de danske produkter fremfor de udenlandske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Herhjemme køber vi 99% økologisk – det er kun de usunde ting som ikke altid er økologiske. Men jeg synes det er virkelig trist, at selvom vi er i en sæson hvor der burde fx være danske gulerødder, så står jeg ofte kun med økologiske gulerødder fra udlandet. Så trist! Det betyder også at vi efterhånden handler mere og mere i gårdbutikker, for vi vil selvfølgelig gerne støtte op om de danske økologer. Øv når supermarkederne ikke giver os den mulighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamilla Jørgensen

  Jeg forsørger så vidt muligt at handle dansk, synes at smagen i det danske er meget bedre. Om sommeren har jeg næsten alt det jeg skal bruge i min egen have 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line lind

  Jeg vælger helst økologisk og dansk, desværre synes jeg godt især frugtudvalget bliver lidt kedeligt når man holder sig til det danske men på denne årstid er danske æbler og pærer heldigvis formidable

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Lang Hansen

  Jeg er med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Dejlig give-away! 🙂 Altid skønt med en hjælpende hånd til at leve sundt og lækkert. Jeg er studerende og har derved ikke det største madbudget, men eftersom jeg både ser økologiske og danske madvarer som et stort kvalitetstegn (både for mig og for omgivelserne), så forsøger jeg at få proppet så mange, som økonomien tillader, ned i kurven. Så det ville være rigtig skønt at vinde!
  – Desuden følger jeg med i din hyggelige blog her på bloglovin’. Så tak for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg handler faktisk primært dansk, når det handler omkring produkter til hjemmet! – Da jeg er ret for ideen omkring at tankerne omkring produkterne er tænkt herhjemme i DK.
  Måske er jeg ikke den bedste til at tænke på danske fødevarer! -Måske man skulle blive bedre til det 🙂

  Tak for en rigtig fin blog med lækre billeder.
  Jeg er i hvert fald solgt hver gang, der kommer et indlæg på bloggen.
  Måske du har lyst til at kigge forbi min blog, hvor du lige nu kan vinde lækkert børnetøj.

  God fredag til dig og din familie
  Vh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Jeg går også meget op i at handle dansk og inde for sæson, det er ikke kun godt for miljøet, det er ofte også billgere! Jeg har et skema hængende på mit køleskab, hvor der står hvilke måneder de forskellige grøntsager er i sæson og synes det er en god hjælp til at få overblik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Jeg køber som oftest danske råvarer, da jeg synes, at de er mest friske og smager bedst/af mest. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Efter jeg er begyndt at lave babygrød er alt hendes mad dansk og økologisk – men desværre ikke alt vores.

  To studerende og økologi går bare ikke hånd i hånd. Vi vægter dansk over økologisk, og det er sjovt nok på frugt og grønt det en gang i mellem kan knibe med danske varer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker ikke over at købe dansk. Jeg tænker mest over at købe billigt, for det gør man på 2 x SU med baby 😉

  Men faktisk er det sådan, at det afhænger af årstiden om dansk kan betale sig. Vidste du at det faktisk udleder 3 gange så meget CO2 at købe danske tomater om vinteren end det gør at købe spanske? Fordi drivhusene er vanvittige “dyre” i CO2 at varme op?

  Hvis man køber dansk efter årstid er det til gengæld en fantastisk ting. Ville bare ønske det kunne være lidt billigere, især det økologiske 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie A

  At købe dansk giver god mening. Men smagen for mig er meget afgørende for hvad jeg vælger. Jeg er ikke så god til at købe økologisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise fb

  Er blevet meget mere bevidst om hvor råvarerne kommer fra. Det betyder at det så vidt muligt – udover at være økologisk – er danske produkter der ender i kurven. Er så træt af at se argentinske æbler i supermarkedet, når Danmark altid har været en stolt æblenation. Prøver også at lære ungerne om de mange fordele ved at vælge danske produkter…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette Kristensen

  Herhjemme handler vi ikke økologisk, men vi handler efter årstiderne, således at vi kan få så mange danske råvarer som muligt. Det samme gør vi med kød.

  Vi har så gode råvarer i Danmark, så synes det er vigtigt at spise disse. Synes ikke der er grund til lang transport, som skader miljøet når vi kan få lækre sager herhjemme fra.

  Jeg følger dig via bloglovin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er ikke altid jeg tænker over at købe dansk, men jeg prøver så tit jeg kan og det er fordi jeg gerne vil støtte det danske 🙂

  Mail: miasunivers@hotmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Jensen

  Jeg tænker ikke så meget over det, må jeg ærligt indrømme, men det har nok mest noget at gøre med prisen 🙂
  På en skaldet kontanthjælp er der ikke rigtig råd til det ekstra, desværre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine B

  Køber dansk når jeg kan komme til det – uden at skulle købe grønne tomater eller halvrådne gulerødder. Køber også meget årstidsbestemt – og går og glæder mig til lidt flere grove grøntsager kommer frem! Der er ikke noget bedre end lækre danske grøntsager – og dansk frugt – hvor æblerne lige nu er fantastiske 🙂
  Tak for en fin blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette K.J.

  Jeg synes, det giver så meget mening, at spise grøntsager, som er i sæson netop nu.
  Vi spiser lige nu tomater og squash i store mængder og henter det lige uden for døren i eget drivhus og have

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia C Andersen

  Jeg har det ligesom dig – køber helst dansk, og forsøger at spise efter årstiden. Og vi spiser meget økologisk frugt og grønt, når det er muligt.
  Deltager gerne, og følger gerne.
  Mia CA / aimlovelive@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækker give away. Følger via bloglovin, da din blog ser mega hyggelig ud.
  Jeg køber også dansk så vidt muligt og ALTID lokalt. Kan ikke drømme om at starte bilen op, for at køre til stor by for at handle.
  Desuden er efteråret min favorit årstid, hvor der sankes alt hvad der kan spises. Naturen er meget gavmild, især iår.
  mosekonen1958@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Astrup

  Køber gerne dansk og syntes man kan få rigtig mange ting efterhånden og endnu bedre og hyggeligere er det jo at have det hele i haven :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker at handle dansk, især for at skåne miljøet. Og så har vi desuden nogle rigtig lækre rodfrugter osv. når vi kommer hen i efteråret. Dansk er som regel altid mere lækkert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Rotbøl

  Vi køber næsten alt økologisk eller dansk herhjemme, og det er et fuldt bevidst valg. Der ligger en masse test og prøver, som viser, hvor mange pesticidrester fra konventionelt mad, som ender i vores krop, så økologi er den eneste rigtige løsning for os

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Høj

  Jeg foretrækker også dansk og inden for sæson, så vidt det er muligt. Det smager bare bedre og så er der færre pesticidrester.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg går meget op i, at få mine 600 gram grønt om dagen. Og største delen af det jeg køber er også dansk, men de ting som vi ikke dyrker i Danmark bliver så udenlandske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg handler næsten altid dansk og går efter sæsonens råvare, det smager best og er også miljøvenligt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Slouborg

  Jeg køber altid dansk, – og helst økologisk. Det føles bare mere trygt, – med alt det man hører om det udenlandske…f.eks. vedr. hindbær, bønnespirer osv…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene J

  Jeg køber ligesom du allerhelst dansk (og også gerne økologisk), da jeg synes det giver mest mening – både for miljøet, men også for mig selv, da råvarerne naturligvis er friskere, jo kortere transportvej der er

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for muligheden for at deltage i denne konkurrence. Jeg tænker meget over mine indkøb og sætter stor pris på lokale og økologiske varer. Synes, Anne-Sophie har skrevet et så fint og vigtigt indlæg om netop dette emne: http://annesophielahme.dk/2014/07/ansvar-paa-tallerknen-men-ingen-loeftede-pegefingre/.
  Og endnu en gang tak for en skøn blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Dahl Povlsen

  Prøver at købe danske råvarer da jeg tror på det er sundere og ikke fyldt med alt muligt for at holde sig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rent miljømæssigt, mener jeg det er bedste at købe dansk. Hvilket også er årsagen til jeg sommetider køber dansk i stedet for økologisk. Da jeg ikke mener det er den økologiske tankegang, at transportere nogle grøntsager fx. fra et land langt væk, som på den måde belaster miljøet, grundet transporten.
  En blanding af øko og dansk, er helt sikkert min favorit. Hvis det så også ville blive lidt billigere, så os på su, kunne være med, ville det være ekstra sjovt ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia sroka

  Det danske har en bedre smag,er sundere,og så ved man det er sundere. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rutsje

  Rigtig god dag til dig også 🙂

  Jeg tænker i den grad over om det er dansk/økologisk. Men vores økonomi er meget dårlig, så nogle gange må jeg vælge det fra, hvis det økologiske fx er dobbelt så dyrt og der ikke er noget dansk. Og det ærgrer mig. Det ærgrer mig også at udvalget i øko pålæg ikke er så stort. Nå men det var jo egentlig mest det danske der skulle være fokus på. Må indrømme at jeg allerhelst vil ha’ det økologiske frem for det danske ikke-økologiske, allerbedst er det selvfølgeligt når begge dele er muligt – og ikke for dyrt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Hansen

  Herhjemme køber vi kun dansk kød og mejeri produkter. Grønt og frugt gør vi alt for er dansk. Men igen det er ikke mange danske appelsiner og ananas.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Sikke en lækker konkurrence! Jeg foretrækker helt klart økologisk og helst dansk når jeg køber ind af flere årsager politiske såvel som sundhedsmæssige. Og det smager bare bedre at købe dansk og efter sæson 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jeg vil super gerne være med. Jeg forsøger altid at handle danske fødevarer,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tænker helt klart over at købe mest dansk frugt og grønt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Gunnersen

  Køb dansk – det er LÆKKERT! 🙂

  Og særligt nu i denne skønne eftersommer 🙂 Med kål, rodfrugter og andet lækkert! 🙂
  Simpelthen SÅ lækkert! Men mine unger vil ikke spise rødbederne 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg går MEGET op i danske råvarer. Først og fremmest smager friskt frugt og grønt i sæson bare meget, meget bedre, end hvad end man nu kan købe, der er importeret. Derudover er det en god bonus at man støtter dansk landbrug, og mindsker drivhusgasudslippet fra import.
  (Orh, en perfekt præmie; i forbindelse af mit studie skal jeg nemlig snart gennemføre en uges 100 % raw-food kost, og der skal sandelig købes mange grøntsager og frugter til det forsøg 😉 )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg sætter faktisk dansk over økologisk. Det er der primært to årsager til. Først og fremmest så vil jeg gerne støtte dansk producerede varer og derudover tænker jeg på miljøet i form af co2 udslip m.m. Men derfor spiser vi nu stadig mange bananer og andre eksotiske frugt og grøntsager hjemme hos os 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skøn give-away… glad for jeg allerede følger dig via Bloglovin’, så jeg ikke gik glip af dem.

  Jeg køber også danske grønsager og frugt, der passer til årstiden… når jeg ellers har behov for det. Jeg er så heldig, jeg har en kolonihave, hvor jeg faktisk gennem sommeren dyrker så mange ting, at jeg deler ud af dem, når min egen fryser er ved at være proppet 😀

  Man kunne måske så mene, jeg ikke behøver vinde, men jeg deltager nu alligevel… for jeg står for at skulle holde en reception i slutningen af september… og hvor ville det være skønt, at kunne bruge udelukkende friske grønsager og frugter 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Seidelin

  Jeg forsøger at handle dansk! Det bedste ved sommeren er alle de små boder ved vejen der er her i området, elsker det <3
  Kh Maria Seidelin mariaseidelin@hotmail.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Personlig tænker jeg ikke sååå meget over det – men elsker dog grønsagsmarkeder hvor jeg finder goood mad… Så for mig er det SMAGEN der er vigtigst – og ofte smager dansk bedre; så ender alligevel op med det;o

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lovisen

  Synes at det især miljømæssigt giver rigtig god mening at købe dansk…
  Kender du et sted på nettet, med oversigt over hvilke frugter og grøntsager der er i sæsson hvornår?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendglimt