. . .

I S

Det er ingen hemmelighed at vi godt kan lide is herhjemme. Alene eller i selskab med vafler, kage, crumble, frugtsalat eller hvad man ellers kunne finde på at servere is til :o)
Jeg har lovet en del efterhånden, at jeg vil give opskrifterne videre.. Sommertid kalder på is, så nu må det være på tide…
Vi var så heldige at få en ismaskine i indflyttergave, den bruger jeg selvfølgelig. Jeg har derfor ikke den store erfaring med at lave is uden maskine, men mon ikke det fungerer, hvis man rører jævnligt i det under indfrysning. 
I de fleste flødeis-opskrifter skal man bruge sødmælk og fløde. Da vi aldrig har sødmælk i køleskabet (og behovet for is kan opstå ret pludseligt og derfor ikke med indkøb af sødmælk som en del af planen) er mine opskrifter baseret på fløde og skummet/minimælk. 
Vi synes det smager skønt alligevel, savner ikke sødmælken i isen, men den smelter lidt mere “vandet” end hvis den var med sødmælk – det er dog sjældent at isen når at smelte herhjemme haha :o)
Her kommer opskrifter på 4 varianter; bananis, jordbæris, lakridsis & vanilleis med daim
Fælles for jordbæris, daimis og lakridsis:
3 æggeblommer 
100 gr. sukker
1 tsk vanillepulver
200 ml mælk + 50 ml piskefløde
200 ml piskefløde
Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker indtil blandingen er skummende og let. Bland 200 ml mælk med 50 ml piskefløde og hæld det i æggesnapsen under konstant omrøring. 
Pisk fløden til den er næsten stiv og vend den sammen med de øvrige ingredienser. Sørg for at få det blandet godt sammen. 
Tænd ismaskinen og hæld blandingen i.
Når halvdelen af tilberedningstiden er gået tilsættes den smagsvariant du ønsker. F.eks. 40 gr. hakket daimchokolade, 1 spsk sød lakridssirup og 2 tsk lakridspulver eller 5 spsk jordbærkompot, som jeg laver efter denne fremgangsmåde
Tilberedningstid ca. 40-50 minutter
Bananis: 
3 store, modne bananer
100 gr sukker
1 1/2 spsk citronsaft
1 tsk vanillepulver
200 ml mælk
125 ml piskefløde
Mos bananerne godt sammen med sukker, vanillepulver og citronsaft. Rør bananpureen godt sammen med fløde og mælk. 
Tænd for ismaskinen og kom det i. 
Tilberedningstid ca. 40-50 min. 
Smager skønt lige når det er færdigrørt, men kan også sagtens holde sig nogle dage i fryseren (det smager altså bare bedst når det er frisklavet – dvs. indenfor et par dage)
Velbekomme og god is-sæson! 

10 kommentarer

 • Uhmmm tak for opskrifter. Tror jeg vil lave is her i weekenden, vores ismaskine bliver alt for sjældent brugt, så tak for skubbet:-)
  God weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • TUSIND tak for opskrifterne! Jeg drømmer om en ismaskine, men aner ikke, om en billig er god nok,og hvilken jeg skal forsøge mig med. Har du erfaringer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var så lidt Anna!
   Kan godt forstå du drømmer om en. Tror også jeg selv havde købt en hvis ikke vi havde fået en i gave :o)
   Jeg har en lille maskine fra Philips (der bruger fryseelementer)
   Den fungerer super godt, jeg har altid fryseelementet i fryseren så jeg kan lave is når lysten eller behovet melder sig.
   En stor maskine med kompressor fylder en del og er ret dyr hvis man nu ikke bliver hooked på ismejerigerningen :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor lækkert! Tak for opskrifter… Har en lille mini is maskine og tror da lige skålene skal på køl, så vi kan få is i weekenden..:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Velbekomme :o)
   Ja det er ihvertfald nu det er højsæson for ismaskine-isproduktion
   En dejlig måde at forkæle familien på, og med ingredienser man ved hvad er :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder så lækkert. Jeg vil virkelig gerne have en ismaskine, men med begrænset skabsplads, er det lige noget der skal overvejes 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Signe
   Ja den fylder lidt i skabet, men jeg har “bare” en lille model fra Philips, den tager ikke så meget plads som en af de store med kompressor og den laver nu ganske lækker is :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm! En ismaskine er bare det bedste. 🙂

  Da Karstens forrige år ønskede sig en i gave tænkte jeg, at det bare kom til at fylde op. Selvom det er periodevis vi bruger den, så er det vildt godt med nylavet is. Min favorit er med friske jordbær. Jeg opjusterer bare flødemængden når vi også bruger minimælk. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja nylavet is er bare i en klasse for sig :o)
   Jeg skal også have eksperimenteret lidt mere med sorbet versionerne i løbet af sommeren kan jeg mærke :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

. . .