5. semester som sygeplejestuderende - med opsmøgede ærmer og antijantelov

To infinity and beyond – Space Party fødselsdagsfest

Regn og rusk udenfor – hygge og fest indenforRumraketter aka træstammerLagkage med jordbær- og mangomousse og lyse vanillecitronbundeFly me to the Moon – der som bekendt er lavet af stikkelsbærmousse 🙂HindbærsnitterTil mit månebarn <3

Forrige mandag blev mellemste lykkespire 9 år! Det virker helt vildt at skrive det. Halvvejs mod de 18. Det er svært at forstå <3
Han blev selvfølgelig fejret på dagen, men da det også var dagen hvor jeg startede i 1. klinik på 6. semester, var der rigeligt at se til. Den helt store fejring var derfor udsat lidt.

I søndags kom familien så til fødselsdagsfest. Som altid tog fejringen udgangspunkt i et tema, og denne gang havde S valgt temaet ‘Space Party’. Ud fra det havde jeg forsøgt at finde på kager, der passede til det.
Efterhånden er der forskellige kager, der traditionen tro skal på bordet når vi fejrer. De bliver dog forklædt, så de passer til temaet, fx hindbærsnitter, lagkage med bærmousse og vandbakkelse.

En af lagkagerne blev pyntet med planeter og en måne – selvfølgelig med et dansk flag 🙂 En anden blev pyntet med en måne og en tredje med en rumraket, der fyrer konfetti af. Vandbakkelsen blev forklædt som regnbue omend L mente, at regnbuer ikke hører til i rummet. Vi blev dog enige om, at man måske kan være heldig at se én på vejen derud 🙂
Der var også chokoladeboller på bordet, hindbærsnitter, træstammer forklædt som raketter og bountykugler, der udgjorde det for lækre, spiselige månesten.

Dagen forinden havde drengene hjulpet med at male masser af fine måner og planeter, der pyntede på en snor bag bordet og på dugen. Over bordet hang stjerner og glimtede.

Nu forsøger jeg at glemme lidt, at det snart er min tur til at blive fejret. Jeg synes lige, jeg er blevet et år ældre! Gisp… Det bekræfter mig blot i, at det er så vigtigt at nyde dagene. Især også når drengene fylder år, mærker jeg ambivalensen. Stoltheden og melankolien. De er blot til låns – det samme er livet. Det gælder om at nyde det, lige nu. Lige her.

Nå, det blev lidt sentimentalt. Ikke desto mindre håber jeg, at vores små fødselsdagsfejringer og hverdagelykkestunder vil være noget, de tager med sig for livet. Som små glimtende stjerner i hjertet.

Rigtig god aften og weekend!

 

Herunder er links til opskrifter:
Bountykugler // Træstammer // Hindbærsnitter // Lagkage med lyse bunde // Browniebund //Walesstang // Jordbærmousse // Stikkelsbærmousse // Sandkage med bær
Og lige her er mit indlæg med tips til uundværligt bageudstyr

 Walesstang i regnbuefacon  Månesten aka bountykugler Lagkage med brownie, chokoladebunde, blåbær- og stikkelsbærmousseSandkage med stikkelsbær, blåbær og hindbær, lagt sammen med chokoladeganache og pyntet med smørcreme med appelsinsmag

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5. semester som sygeplejestuderende - med opsmøgede ærmer og antijantelov