En god ven på armen

Inspiration til årets julebord – med keramik og flettede hjerter

Annonce for Rosendahl

Det kommer måske ikke ligefrem som en overraskelse, at jeg elsker at dække op og byde indenfor til middag og hygge.
Her i december benytter jeg også lejligheden til det, så snart den byder sig. Jeg opfinder også gerne anledninger til det 🙂
For eksempel oven på en travl uge, hvor A og jeg nærmest kun har været hjemme på skift. Så skal der lidt ekstra til, når vi endelig kan sætte os sammen, alle 5, og nyde en god middag.

Forleden var sådan en dag og jeg greb chancen til at dække op og tilføje lidt jul. Det gælder om at jule, så længe man kan. December går så hurtigt, synes jeg.

Jeg lever nok efter den overbevisning, at vi også spiser med øjnene, så udover at maden skal se lækker og indbydende ud, skal bordet også gøre det. Det er også derfor vi ikke har et stel kun til pænt brug, men også spiser af ‘de fine tallerkner’ til hverdag.

Det sidste stykke tid har vi nydt at spise vores mad af de smukke, blå tallerkner fra den nye Rosendahl Grand Cru Sense serie. Jeg er helt vild med den smukke farve, kombineret med den bløde glasur indeni og det ‘rå’, matte ydre og de smukke nistre, der gør hver enkelt tallerken til sin egen. Derudover synes jeg, det er helt vildt smart, at tallerknerne kan bruges som låg på skålene. Jeg elsker, at æstetik og praktik godt kan gå hånd i hånd.

Udover at dække bordet med det smukke stel, dekorerede jeg med de fine Karen Blixen juleophæng i guld. Et særligt motiv til hver af os. En nem, hurtig og simpel måde at tilføre lidt jul til borddækningen.

Over bordet hang jeg sirligt foldede julehjerter, der også kunne tilføre lidt glitter og julestemning. Vinglassene er gamle, bøhmiske vinglas, som jeg har samlet gennem årene og som jeg elsker at dække op med.

Nu er jeg begyndt at planlægge julebordet til juleaften, men jeg har ikke helt besluttet mig for farver med mere endnu.
Hvis I kunne tænke jer endnu mere inspiration til julebordet, kan I se tidligere års borddækninger lige her

Rigtig god eftermiddag

1 kommentar

  • Camilla

    Du er godt nok talentfuld – man bliver helt misundelig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En god ven på armen