Når man må kapitulere - og endda bliver lidt forelsket...

Årets pakkekalendre – med et (genbrugs)twist

Nedtælling til jul

Julen er traditionernes tid. Og vi har efterhånden skabt en del herhjemme, der er helt vores egne. Jeg elsker det!
En af dem er at finde de broderede pakkekalendre frem og hænge dem op, der hvor de plejer at hænge.

Kalenderen med dyrene lavede jeg til S for år tilbage. Fordi han var – og er – vild med dyr. W’s er endnu ældre og er med robotter.
Der er allerede mange juleminder gemt i dem, og jeg er ret sikker på, at drengene holder mindst lige så meget af dem, som jeg gør.
Jeg har ikke fået broderet en til L endnu, men jeg må snart tage mig sammen og komme i gang. Målet må være, at den er klar til næste jul. Jeg skal bare lige have besluttet mig for, hvordan den skal se ud… Indtil videre har han fået en baglomme i S’s, så der er to daglige gaver i hans i år.

I år har jeg et ønske om at spare på gavepapiret og jeg besluttede mig derfor for at sy små poser af stofrester. Intet nyt blev købt til det. Det hele er lavet ud af det, jeg havde på lager.
På et par timer fik jeg syet 24 x 2 poser. Jeg er lige ved at tro, det ikke tog meget længere tid, end at skulle pakke dem alle sammen ind på almindelig vis. Og jeg glæder mig allerede til næste år, hvor jeg kan have kalendergaverne klar på et øjeblik 🙂

Nu hænger de fint på væggen og pynter, og hjælper os med at tælle ned til den store, magiske aften.

I poserne gemmer sig små forkælelsesting. Nogle dage en figenstang eller et stykke chokolade. Andre dage et par julestrømper eller en skumfidus. Drengene sætter pris på en lille overraskelse og nyder at have det at se frem til hver eftermiddag. Herhjemme har vi nemlig aldrig pakket kalendergaver op om morgenen. Så slipper vi nemlig alle for, at de små nisser vågner 4.30 hver morgen af bare spænding 😉

S’s poser er syet i lyserøde og grønne nuancer, fordi det er farver, han elsker.
W’s poser er i blå og grøn-brune farver, som er farver, han holder af.

Jeg overvejer at overføre ideen til julegaverne også, men tiden må vise, om jeg når det. Ihvertfald vil jeg overveje, hvordan og med hvad, jeg pakker dem ind.

Håber, I er kommet godt ind i december?
Rigtig god aften

1 kommentar

  • Inger

    Det er sådan nogle fine pakkekalendre, og en god ide med de små stofposer. Måske kunne du lave den tredje kalender med køretøjer: bil,bus,cykel, flyver,traktor…. eller sportsremedier: fjerbold, baseball, ketsjer, buk, ringe mm. God adventstid.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man må kapitulere - og endda bliver lidt forelsket...