En hyggelig weekend med uhygge, knogler, strik, drengestreger og flagermus

Opskrift på roulade med sprøde knogler – perfekt halloweenkage

Hellere knogler på bordet end skeletter i skabet, ik? 😉
I weekenden smovsede vi lækker roulade med sprøde knogler udenpå. Det var et hit.
Inspireret af den chokoladekage jeg lavede sidste år, da der også var gys på programmet, fik jeg hurtigt bakset den sammen til lørdagshyggen.

En del har skrevet og spurgt efter opskriften, og nu hvor Halloween nærmer sig med hastige skridt, vil jeg skynde mig at dele den her.

Roulade er en fast del af vores kagerepertoire. Det er en nem kage at bage og er altid en succes. Og så kan den varieres, alt efter hvad man fylder i den. Og også udenpå er der mulighed for at klæde den ud, så den passer ind i tema eller årstid. Tidligere har jeg blandt andet forklædt den som en træstamme.

Opskriften kommer her og giver 1 roulade

Du skal bruge:

Til rouladen:
3 æg
175 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
40 gr. kartoffelmel
10 gr. speltmel (eller hvedemel)
1 spsk kakaopulver

Fyldet:
1/4 l (laktosefri) fløde (gem lidt til knoglerne)
2 bananer
5-6 spsk god marmelade – jeg brugte solbærmarmelade
15 gr. mørk chokolade, hakket groft

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220 grader varmluft
Pisk æg og sukker til en luftig, hvid masse – det tager nogle minutter. Bland kartoffelmel, speltmel, kakaopulver og bagepulver i en skål og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt, men grundigt, det hele sammen til en ensartet masse med en gummidejskraber.
Drys lidt sukker på et stykke bagepapir på en bageplade. Smør dejen ud på bagepapiret. Sørg for at den bliver lige tyk over det hele, specielt i kanterne hvor den hurtigere bliver bagt.
Bag bunden i ca. 8 minutter, til den er gennembagt

Imens bunden er i ovnen forberedes fyldet. Skær bananerne i tynde skiver. Pisk flødeskummet, pas på ikke at piske det for hårdt, det må gerne være let og luftigt. Hak chokoladen groft.

Drys sukker eller flormelis på et nyt stykke bagepapir.
Når bunden er færdigbagt tages den ud af ovnen og vendes over på det nye stykke bagepapir. Fjern forsigtigt det gamle bagepapir fra rouladebunden i små hurtige riv. Lad den evt afkøle en smule først.
Når bunden er håndvarm smøres først syltetøj og dernæst flødeskum ud over bunden.
Fordel bananskiverne ovenpå, drys det hakkede chokolade over og rul rouladen sammen og smut den over på et fad.
Sæt den på køl, til den er kold og fast. Skær evt det yderste af enderne af, så den står skarpt 🙂

Knoglerne lavede jeg af en simpelt portion marengs:
175 gr. flormelis, 1/2 tsk eddike og 4 æggehvider
Pisk æggehviderne helt stive sammen med 100 gr flormelis og eddike. Tilsæt det sidste flormelis og pisk igen – gerne 5 minutters tid til massen er luftig og blank. Sprøjt knogler ud på en bageplade. Bag dem i ovnen på 130 grader (ikke varmluft) i 30-45 minutter alt efter størrelse og tykkelse, til de er sprøde, og så er de klar til brug 🙂
Sæt dem fast på rouladen med lidt flødeskum

Blodet var en håndfuld frosne jordbær, kogt med lidt vand, vanille og citron og blendet til en tynd masse.

Pynt først kagen med knoglerne lige inden servering. Knoglerne bliver nemlig bløde, hvis de kommer i køleskabet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hyggelig weekend med uhygge, knogler, strik, drengestreger og flagermus