Når bægeret er helt fyldt - og øjnene flyder over...

14 dessert- og kageopskrifter med æble – perfekt efterårsforkælelse

Miniroulader med æble

Det er søndag og regnen siler ned udenfor. Vinden kaster dråberne ind på ruden og det eneste, vi har lyst til i dag, er at blive indendøre, tænde stearinlys og bage kage til eftermiddagshyggen. Blæsten får æblerne til at dryppe af træerne. Jeg må hellere komme ud og samle dem op, så vi kan få gavn af dem før fuglene.

Jeg kom derfor til at tænke på, at jeg kunne samle en omgang gode, lækre opskrifter på desserter og kager med æble. Måske I også er heldige at være forkælet med lækre, sprøde efterårsæbler og kunne bruge lidt inspiration til lækkerier med æbler.
Nu skal jeg så bare lige beslutte mig for, hvad jeg skal kaste mig ud i. Synes egentlig det er lidt svært at beslutte sig…

Med to store æbletræer i haven, har vi stort set æblemos i køleskabet hele efteråret. Drengene elsker det. På havregrynene om morgenen og som en lille ‘dessert’ om aftenen med lidt skyr eller yoghurt til. Jeg tilsætter det også gerne til kagerne, som et lille efterårstwist. Det fungerer ret godt til mange ting. Giver et lækkert, syrligt twist til det søde.
Jeg laver æblemos hurtigt og nemt – uden sukker; koger æbler, vanillepulver og vand sammen og kører det med stavblenderen.

Inden jeg kan kaste mig over kagebagningen, ser dagens program dog en anelse anderledes ud, da det er dagen hvor min farmor skal flyttes på plejehjem. Men så kan jeg jo gå og overveje imens, hvad jeg skal servere for drengene senere 🙂

Herunder er der links til 14 opskrifter med æble, der er helt og aldeles hygge- og efterårsegnet. Håber, de kan bruges som inspiration.
God fornøjelse med bagning og kokkerering – og rigtig god søndag 🙂

 Æblekage med blåbær og sprød crumble på toppen – opskriften er herChokoladekage med flødeskum og syrlig æblemos – opskriften på chokoladekage er her Efterårskrans med æble og kanel – opskriften er her Roulade med æblemos og flødeskum – opskriften er her  Kanelsnegle med æblesyrligt twist – opskriften er herLækre, tynde pandekager med æblemos – opskriften er herSmå, sprøde tærter med marcipan og æbleroser – opskriften er her Lækker og nem æblekage med marcipan – opskriften er her Æblecrumble, der er perfekt som nem og hurtig dessert – opskriften er herSprøde æblechips – opskriften er herSprøde medaljer, der sagtens kan laves med en æbleoverraskelse i midten – grundopskriften er her – tilsæt selv æblemos eller stykker af bagt æble indeni Vandbakkelser i forskellige former, der fx kan tilsættes æblemos eller små stykker bagt eller kogt æble. Opskriften på vandbakkelse er herEn walesstang kan også sagtens laves i en æblevariant. Fx med æblemos eller friske/bagte æbler mellem vandbakkelseslagene. Opskriften på walesstang er herHindbærsnitter med æblemos giver et lækkert, syrligt twist. Opskriften på hindbærsnitter er her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når bægeret er helt fyldt - og øjnene flyder over...