Barnedåb og fest for Otto

Påskelykkeglimt – pimpet tradition, sandwichlagkage, strik, nydning og hjerterarhed

 Skød påskeferien i gang med morgenhygge  … og blødkogt æg  S’s skolekarse fik lov at komme med til bords – og pynte på æggene PåskelækkerierEn påsketradition herhjemme: Vandbakkelsesæg pyntet til en store guldmedalje.
Et ret hyggeligt projekt for både store og småSprøde fuglereder med solbær, flødeskum, mandelæg og chokoladegreneNyeste mormorstrik (Ellens Cardigan fra Petite Knit uden mohair)Batman kan også godt li’ påskeægLagkage til aftensmad? Ja, hvorfor ik?Eftermiddagssnacks til sultne kiddosHos morfar og farfar ‘Det er til dig, mor’ Pimpede bananis med Ruby chokolade – som jeg køber lige her

Påskeferien er godt i gang og vi forsøger at få det allerbedste ud af den.
A har, som den eneste, ikke fri alle dage, men vi nyder hans selskab, når han er her 🙂

I mandags, da jeg var alene med de 3 krudtugler, skød vi ferien i gang med hyggelig morgenmad, blødkogte æg og karse på toppen 🙂 Drengene synes, vi skulle bage påskekage – omend jeg havde brugt det meste af weekenden på at bage dåbskager. Men altså – jeg er ikke svær at overtale 😉 Vi endte med at bage både fuglereder og vandbakkelsesæg. Og der var nok til både A, hans kollega og mormor.
Aftensmaden spiste vi hos min mor, da drengene havde overtalt hende til at overnatte der. Jeg havde forberedt en lagkagesandwich med æggesalat. Et vellykket forsøg, der snart må laves igen. Jeg har allerede flere forskellige varianter i tankerne 😉

Min mor har færdiggjort (endnu) en fin strikket sag. Denne gang en cardigan til S i hans yndlingsfarve. Der tilmed matcher højtiden vældig godt. Nu er hun allerede godt i gang med næste kunstværk. En cardigan til mig, der matcher S’s ret godt. Uh, jeg kan næsten ikke vente 🙂

De sidste par dage har vi brugt på nydning, havearbejde, oprydning, læsning, madlavning, gåture, kirkegårdsbesøg, Olsen Banden film, chokoladespisning og meget mere. Masser af rare ting – og god tid til det hele.

I dag har A vagt igen, men det holder ikke drengene og mig tilbage – vi har sjove sager på programmet 🙂

Håber, I nyder påsken og det fine forårsvejr?
Rigtig god langfredag derude!

Æggene er lavet efter opskriften på kagemand af vandbakkelseDen fine peberkværn med håndsving har jeg købt her* – den minder mig om en, min mormor og morfar havde <3Brødkurven har jeg købt her og det rosa vandglas har jeg købt her*Jeg har lavet fuglerederne med udgangspunkt i opskriften på pavlova – blot uden marcipan, nødder og chokolade i dejen – sprøjtet ud som fuglereder i stedet, bagt ved 110 grader i ca. 40 minutter (alt afhængig af størrelsen på dem)
Når de er afkølet fylder jeg god solbærsyltetøj og flødeskum i. Grenene er lavet af lidt smeltet chokolade, sprøjtet ud i små, tynde striber

4 kommentarer

  • Ser som altid skønt ud. Rigtig god påske til jer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tusind tak, Helle. Og rigtig god påske til dig og dine også

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida Nielson

    Skal det forstås sådan at drengene hjælper dig med at bage? Synes ikke kagerne bærer præg af barnehænder 🙂 Når min datter hjælper med kagerne ligner det jo… ja, noget børn har været inde over 🙂 eller er dine drenge bare vildt professionelle?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Godmorgen Ida
      Det skal forstås sådan, at vi hjælper hinanden i køkkenet. Det er ikke altid, de er med til at bage og lave kager, men fx at pynte vandbakkelsespåskeæg er noget, vi gør i fællesskab – det er blevet en påsketradition herhjemme. De kan fx også sagtens fylde solbærsyltetøj og flødeskum i marengsrederne og pynte med æg og grene. De er ikke professionelle (det er jeg i øvrigt heller ikke), men vi hygger os med det – ud fra devisen at øvelse gør mester 😉
      God påske til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barnedåb og fest for Otto