En weekend sprængfyldt med alle drengenes favoritter - og lidt dårlig timing

Opskrift på flamingo cupcakes med marcipan, solbær og lyserød chokolade

I dag vil jeg dele min opskrift på flamingo cupcakes med marcipan, solbær og lyserød chokolade med jer.
De fik virkelig mange søde kommentarer med på vejen, da jeg viste billeder af dem fra min crazy animal party fødselsdagsfest forrige weekend.

Udover at de ser ret søde ud – hvis jeg selv skal sige det – så smager de også ret godt. Bunden er en slags mazarinkage, indeni gemmer sig en overraskelse i form af flydende solbær og ovenpå er der fløjlsblød lyserød chokoladeganache og flamingoer.

Kagerne, ganachen og vingerne er ret nemme og hurtige at lave. Det, der måske tager længst tid, er at forme flamingohovederne. Men det kan heldigvis gøres i god tid.
Dagen i forvejen bagte jeg kagerne, lavede ganachen, formede hovederne og smurte vingerne ud på et stykke papir.
På dagen fyldte jeg kagerne med solbær, sprøjtede ganachen ud ovenpå og pyntede med vinger og hoveder.

Hermed opskriften nedenfor. Jeg har forsøgt at forklare det hele i små steps, så det er nemt at gå til. Men giv endelig lyd, hvis noget er uklart.
Kaster I jer ud i at afprøve dem (eller nogle af mine andre opskrifter), bliver jeg (altid) rigtig glad for at få lov at se eller høre om resultatet. ‘Tag’ mig endelig på Instagram (@mormedmegetmere) eller meld tilbage her på bloggen 🙂

Opskrift på 12 flamingo cupcakes

Du skal bruge: 

Marcipancupcakes:
130 gr. sukker
170 gr. blødt (laktosefrit) smør
3 store (øko) æg
200 gr. marcipan
1/2 dl (laktosefri) mælk
150 gr. sigtet speltmel
1 tsk bagepulver

God solbærsyltetøj – måske hjemmelavet eller en god købe én

Lyserød chokoladeganache:
100 gr lyserød chokolade – som jeg køber her* (hvor det også er billigst – og regner man prisen ud pr. 100 gr, er det slet ikke så dyrt, som det måske ser ud ved første øjekast)
1 blad husblas
2 dl (laktosefri) fløde

Flamingoer:
Hvid fondant – kan købes her*
Rød pastafarve- jeg bruger denne*
Sort fondant – kan købes her*
Sort pastafarve – kan købes her*
Lyserød chokolade – find link til det ovenfor

Muffinsforme i papir og evt. en metalform til at bage dem i. Fx denne

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Sukker og smør piskes sammen til det er luftigt og ensartet. Tilsæt et æg ad gangen, pisk godt mellem hvert af dem.
Riv marcipanen og rør det i dejen. Bland mel og bagepulver i en skål og sigt det i dejen. Hæld mælken i og rør dejen ensartet.
Fyld dejen i 12 muffinforme. Jeg sætter papirforme ned i en metalform.
Bag kagerne i ca. 20 minutter. Tjek evt. med en tandstik. Hvis den kommer op uden dej på er de færdige. De må endelig ikke få for meget, så bliver de tørre.
Lad kagerne køle af på en rist

Lav derefter chokoladeganachen:
Læg husblas i blød i ca. 10 minutter i en stor skål med iskoldt vand.
Bruger du de lyserøde chokoladeknapper, som jeg anbefaler ovenfor, behøver du ikke hakke dem yderligere. Hæld 100 gr i en sål og varm derefter fløden op til kogepunktet.
Tag fløden af varmen, rør husblas ud i fløden til det er opløst og hæld den varme masse over chokoladeknapperne. Rør i midten af massen til chokoladen er smeltet og den er ensartet og blank.
Sæt på køl til den er iskold

Flamingohoveder:
Ælt en lille smule rød frugtfarve ind i en håndfuld hvid fondant, til den bliver lyserød og ensfarvet.
Lav 12 små kugler af fondant og rul dem ud til lange, slanke hoveder. Tag et lille stykke hvid fondant og form som hoved og sæt et lille stykke sort på som næb. Sæt hovedet fast på enden af den lyserøde ‘pind’. Lav en bøjning og tryk evt hovedet lidt ned (så det bliver lidt mere fladt end resten)
Læg alle hovederne på et skærebræt eller lignende, så de kan ligge og tørre og blive hårde. Tegn et lille øje med lidt sort pastafarve og en tandstik.

Flamingovinger:
Smelt lidt lyserød chokolade over vandbad. Smør vinger ud på et stort stykke bagepapir eller madpapir og læg dem i fryseren. Jeg brugte en smal spatel til at smøre vingerne ud med.

Når kagerne skal samles:
Pisk chokoladeganachen. Det gøres nemmest, hvis den er helt iskold. Fyld den derefter i en sprøjtepose, evt med en stjerneformet tyl.
Fjern papirsformene rundt om kagerne.
Stik hul ned i kagerne, så der bliver plads til solbærsyltetøj. Jeg bruger sådan en lang, skarp ting, der normalt bruges til at fjerne kernehuset i æbler med. Hullet kan også laves med en lille ske eller kniv. (Pas på med at stikke for langt ned, der skal ikke være hul i bunden)
Fyld syltetøj i kagerne (og spise de små stumper, der bliver til overs fra hullerne 😉 )
Sprøjt ganachen ud ovenpå kagerne og pynt med 2-3 vinger og et hoved. Jeg tager vingerne direkte fra fryseren, så de er nemme at håndtere, når de er frosne og hårde.

Sæt kagerne et køligt sted, til de skal nydes.

God fornøjelse med bagningen – og rigtig god weekend!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En weekend sprængfyldt med alle drengenes favoritter - og lidt dårlig timing