Vær velkommen, nye år - og et tilbageblik på det gamle

Nytårsaften 2018

 Traditionen tro: Hjemmelavet kransekage – med mindeflag fra året, der gik ‘Se mor, det var dengang du bar mig på skuldrene’
De to æsker med små kransekagebidder var ‘ud-af-huset’ til min bror og svigerinde og min mor, morbror og tanteBlinis til forret… og vandbakkelser med laks og dildcremeHovedret: Øko okseculotte, pommes duchesse, 3 slags salat og rødvinssauceDesserten – efter drengenes ønske: Islagkage med stracciatella- og jordbæris og chokoladebunde. Pyntet med masser af friske bær og stribede kysHotdogs og Bezzerwizzer til natmad

Inden det nye år kommer alt for godt i gang, vil jeg lige dele lidt glimt fra nytårsaften med jer.
Nytårsbordet har jeg dog allerede afsløret i dette indlæg.

Vi var 7 til bords nytårsaften. Udover os 5 herhjemme havde vi selskab af A’s mor og søster. Jeg har på ingen måde behov for en kæmpe fest nytårsaften. Jeg vil i stedet gerne nyde den med god mad og hygge.
Vi satte os til bords efter dronningens fantastiske nytårstale og startede med en fiskeforret bestående af binis med creme fraiche, stenbiderrogn og rejer og små vandbakkelser med røget laks og dildcreme.

Derefter serverede jeg hovedretten. En økologisk okseculotte med små pommes duchesse og rødvinssauce, der havde simret i 5 timer og derudover 3 salater; en tomatsalat med feta, en rødbedesalat med agurk, feta, blåbær og ananaskirsebær og en broccolisalat.

Drengene havde ønsket, at vi skulle have islagkage til dessert, og det passede ret godt som det søde punktum. Endnu mere, når nu det var iselskere, der var inviteret med til bords 🙂

Da vi havde spist os mætte, gav vi os i kast med spil og hygge, og inden vi fik set os om, var det tid til at poppe midnatschampagnen og sætte kransekagen på bordet.
Efter skålerier og et kæmpe stort (gratis) fyrværkerishow udenfor, spillede vi videre, mens vi spiste hotdogs (som er endnu en nytårstradition herhjemme). Da klokken havde slået 2, var det tid til at krybe til køjs, så vi også kunne få lidt ud af den første dag i det nye år 🙂

Og heldigvis kan vi nu glæde os over, at tiden med helt små børn, der vågner kl. 5.30 d. 1. januar – nærmest når man selv lige er faldet i søvn – er ovre. Dét er virkelig værd at nyde (og fejre), for manner, jeg har hadet 1.januar de sidste mange år. Den har bare været knaldhård at komme igennem, synes jeg. Hvad vi fik dagen til at gå med, vil jeg dog gemme til et andet indlæg.

Hvis du har lyst til at se et tilbageblik på 2018, og læse nogle af mine tanker om året, der gik, og det nye, der venter, kan du kigge forbi lige her

Rigtig god aften

P.S. Her er links til opskrifter på nogle af de ting, vi smovsede nytårsaften:
Blinis
Islagkage med chokoladebunde
Vandbakkelser
Kransekage
Hotdogtilbehør
Hotdogbrød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vær velkommen, nye år - og et tilbageblik på det gamle