Juleferielykkeglimt - på nippet til et nyt år

Opskrift på fortune cookies aka lykkekager

Det er egentlig hverken svært eller tidskrævende at lave små Fortune cookies aka lykkekager. Det er derimod en ret hyggelig og sjov ting at kunne sætte på bordet.
Især fordi man kan tilpasse de små spådomme eller citater til anledningen.

I morgen skal der en skål af dem på bordet, og derfor har jeg været i gang med at finde på små tekster, sammen med drengene, for derefter at gemme dem i de små, sprøde skaller.
Det kunne faktisk godt gå hen at blive en nytårstradition i vores lille familie <3

Jeg vil skyde på, at projektet tager en halv/hel time, fra start til slut, så hvis du har lidt tid til overs på årets sidste dag, kommer opskriften her.

Opskriften giver ca. 12-13 Fortune cookies

Du skal bruge: 

1 æggevide
Lidt vanillepulver
1 lille drys salt
3 spsk speltmel (eller hvedemel)
2 1/2 spsk sukker

12-13 spådomme på små strimler papir, foldet sammen

Sådan gør du: 

Hav spådommene klar, inden du går i gang med at bage kagerne 🙂

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Find to bageplader frem og læg bagepapir på dem. Smør lidt blødt smør ud på bagepapiret.
Pisk æggehvide og vanille hurtigt sammen. Det skal bare lige skumme.
Tilsæt salt, mel og sukker og pisk igen. Det skal bare lige pisket sammen til en ensartet masse.

Kom en tsk dej på bagepapiret og smør den ud til en cirkel med en diameter på ca. 7-8 cm. Lav 4 cirkler på hver bageplade, med god plads mellem dem.

Sæt pladerne i ovnen og bag dem i ca. 6-8 minutter.
Når de er gyldne i kanten, løsnes den første kage forsigtigt med en tynd spatel – mens pladerne (og resten af kagerne) forbliver i ovnen. Der skal arbejdes lidt hurtigt, når kagen først er ude af ovnen, for den bliver hurtigt stiv/sprød.
Vend den med bagsiden opad på bordet, og læg en spådom lidt over midten. Fold kagen på midten og derefter på midten igen og sæt evt kagen ned i et lille glas, så den holder sin krumring.

Tag næste kage ud af ovnen og gentag. Arbejd hurtigt, så kagerne i ovnen ikke brænder på 🙂

Fortsæt til al dej er bagt, og foldet til fine lykkekager. Lad dem afkøle, til de er sprøde, og opbevar dem i en dåse, til de skal foræres væk eller serveres.

TIP! Skal de være ekstra festlige, kan de evt. dyppes i lidt smeltet, mørk chokolade.

Rigtig god bagelyst og rigtig godt nytår!

 

Herunder er 13 forslag til, hvad der kunne stå på sedlerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleferielykkeglimt - på nippet til et nyt år