Othellolagkage i julehumør

Julebordet 2018 – Et Winter Wonderland uden sne

Som det næsten er blevet en tradition, kommer her en helt masse glimt af årets julebord.

I år var temaet en slags Winter Wonderland – dog uden sne. Præcis som her, hvor vi fejrede jul. Derimod valgte solen at skinne så smukt ind ad vinduerne i løbet af dagen. Det var virkelig fint, når nu vi ikke kunne få sne til at lyse op på det hele.

En af de traditioner, vi selv har skabt herhjemme, er, at juleplatterne er bordkort. Man skal nemlig sidde der, hvor ens årstal er. Jeg er ret glad for den tradition! Det bliver også altid et hyggeligt samtaleemne, når vi smovser risalamande. Så bliver der fortalt små historier om, hvad motivet på ens tallerken viser.

I år havde jeg lagt (tørt) gran fra juletræet midt på bordet, og snoet en lille lyskæde rundt om. Der voksede både fine porcelænssvampe frem på grannet, og en skiløber forsøgte stædigt at stavre sig af sted på trods af den manglende sne. I de små vaser stod der amaryllis og juleroser, og et par isbjørne var kommet frem fra deres skjul.
På grannet lå også små snefnug og krystaller og funklede – næsten lidt hoverende – og mindede os om, at vi ikke fik hvid jul i år.

Jeg elsker at pynte og dække op, og med lidt af hvert på midten af bordet, var der noget at gå på opdagelse i under middagen, hvor tiden indimellem kan føles lidt lang (især hvis man er barn 😉 )
Da drengene så bordet var de ret begejstrede. W udbrød endda, at det var det fineste han længe havde set 🙂 Det er nu hyggeligt at de også sætter pris på det.
Nu så jeg også lige forleden, i juleshowet på DR, at det kun er 20% af middagsoplevelsen, der sidder i smagen. Resten kommer fra stemning, omgivelser, selskab osv. Dét kan jeg så godt nikke genkendende til. Og når nu jeg er blevet den, der er ansvarlig for julemenuen (hvilket er noget af et nervepirrende og krævende job) så sørger jeg altid for at dække op og sørge for det ene og det andet on the side – i tilfælde af, at maden ikke lykkes 😉

Nu hører juledagene snart til i mindebogen, men inden da, vil jeg lige skynde mig at ønske jer alle glædelig jul! Må I få nogle skønne dage, inden det nye år venter. Om de så byder på arbejde, julefrokoster, afslapning eller noget helt fjerde.

Rigtig god aften

Har du lyst til at se hvordan julebordene har set ud tidligere, kan du klikke lige her

Og herunder er der mange flere glimt og links til nogle af de ting, der var en del af årets julebord.

Den fine skiløber har jeg købt her – Snekugle lysestagerne kan købes herSnefnuggene er lavet af hama perler – og de små kranse på servietterne er lavet af ståltråd og papir, der er limet på med limpistolDugen i hør er købt her og de matchende servietter er købt her – og den store rosa tallerken er købt her (og er endda på tilbud nu)De smukke vinglas er bøhmiske vinglas, som jeg har samlet over en årrække. Nogle af dem har jeg lige købt herDe små vaser er købt her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Othellolagkage i julehumør