Årets første julesmåkage-bag og eftermiddagshyggelig onsdag

Nye yndlingsfarver på væggene – fordi farver gør glad

Reklame for Beckers

De sidste par uger er der sket en hel del herhjemme. Altså udover al hverdagstjuhej’et.
Vi har nærmest fået et helt nyt hus – på den nemme måde, der ikke indebærer hussalg, flyttekasser og nye (uvante) rammer.
Jeg har såmænd bare været i gang med pensler og maling, og sikke en forandring, det har givet! Og var man i tvivl før, så er det vist ret tydeligt nu, hvilke farver jeg holder særligt meget af 🙂

Jeg lavede en afstemning på Instagram, i forhold til hvilken farve, jeg skulle male væggen i stuen i. Overraskende nok (synes jeg), var der flest der stemte på den mørke, brændte orange, som S egentlig havde udset sig til sit værelse.
Da jeg fik nogle strøg på væggen, kunne jeg dog fornemme, at det ville blive for dystert til den ende af stuen.
Jeg var også lidt betænkelig i forhold til, at jeg gerne vil, at væggen skal kunne ‘matche’ de forskellige borddækninger, festligheder og sjov, som jeg dækker op til i løbet af året. Jeg valgte derfor at følge min egen mavefornemmelse, og male væggen i den fineste pudderrosa farve.

Efter første lag var jeg allerede temmelig begejstret for fornyelsen! Det gav så meget mere dybde i rummet at få farve på væggen. Jeg havde slet ikke forestillet mig, det ville gøre rummet så anderledes. Det både hygger og rammer spiseafdelingen ind.

Jeg fortsatte med pensler og rulle ude i gangen, hvor væggen fik en smuk blå farve, som drengene synes var ‘fed’! Det er et gennemgangsrum, hvor vi ikke som sådan opholder os, så jeg var ikke så ‘nervøs’ for at male med en mørk farve derude. Tværtimod synes jeg det giver en god, hyggelig ‘huleagtig’ effekt. Derudover kom to reoler op på væggen, der kan rumme både tegnegrej og studiebøger, så det er lige ved hånden. Det endte ret funky, og giver smukt modspil til de lyse vægge på badeværelset og i stuen.

Det er dog ikke kun stuen og gangen, der har fået farve. Jeg har været i gang en del steder, for jeg kunne slet ikke stoppe igen, da jeg først kom i gang. Jeg blev helt afhængig af den fine forandring, det gav, at svinge penslen et par timer. Drengene har også valgt nye farver til deres værelser, men så langt er jeg ikke kommet endnu. Måske december kan hjælpe på det, så jeg også kan vise det frem 🙂

Efter to husrenoveringer og en del forskellige vægfarver gennem årene, har jeg efterhånden malet en del. Og jeg blev virkelig positivt overrasket over Beckers maling, som jeg ikke har stiftet bekendtskab med før.
Det, jeg faldt for i første omgang, var, at deres maling er vandfortyndbar og miljøvenlig. Det betyder fx at den ikke lugter og dermed ikke får huset til at lugte nymalet i flere uger (det var nærmest væk efter en god udluftning undervejs) og så er de den malingsproducent i Norden, der har flest miljømærkede produkter, og de var også de første til at få svanemærket deres maling. Det betyder, at det både er bedre for miljøet og for dem, der maler (og bor i det).

Derudover er malingen virkelig drøj i brug! Jeg malede væggene med Mood Lasting Finish, der er en lækker, mat vægmaling, der er grunder og maling i én. Det vil sige, at der højst skal males 2 gange – også når man går fra mørk til lys vægfarve. Og så er tørretiden kort, så malerprojekter kan overstås på en dag. Virkelig et stort plus i min bog, for jeg hader at bo i ‘ombygningsrod’.

Med lækker maling, der er nemt at male med og som tørre hurtigt, er der ikke nogen undskyldning for at undgå farver på væggene 🙂 For det værste, der kan ske, er, at man bliver træt af farven, og så kan den heldigvis hurtigt males over igen. Det er også en noget nemmere (og billigere) løsning, hvis man ønsker forandring, end at skulle skifte alle møblerne  (eller huset) ud 😉

Der er i alt 18 lækre Mood farver i den nye serie og det samlede Mood farvekort kan ses lige her.

Jeg glæder mig til at vise jer resten af mine malerprojekter. Blandt andet har bryggerset fået den helt store tur også – mere kan jeg ikke afsløre nu – men meget snart 🙂

Rigtig god fredag og glædelig første jule-weekend!

 

Her er farvekoderne til mine første malerprojekter:
Væggen i stuen er malet med Mood Lasting Finish i farven 673 Pudderrosa og væggen i gangen er malet med Mood Lasting Finish i farven 745 Påfågelblå

2 kommentarer

  • Katja Astrup

    Det er sååå smukt 💗💙 Lige sådan en rosa jeg ønsker mig på en væg i stuen 💗

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tusind tak <3 Jeg er også virkelig glad for resultatet. Det er en virkelig fin tone, den har 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets første julesmåkage-bag og eftermiddagshyggelig onsdag