Frankenstein og hans venner - træstammer i Halloweenforklædning

Opskrift på nem sandkage med frugt og bær – der kan varieres i det uendelige

Indeholder reklamelink

Min opskrift på virkelig nem sandkage bliver flittigt brugt herhjemme. Fordi den er lynhurtig at mikse sammen, og så kan den varieres i det uendelige – sådan cirka 😉
Det er vel nærmeste det man kan kalde en grundopskrift, fordi den kan bruges til så mange forskellige kager og kageforme.

De sidste par uger har jeg bagt den tre gange. Første gang med masser af bær og med form som en diamant. Dernæst som en æblekage med blåbær og crumble og tredje gang med æblestykker og blåbær blandet i dejen og glaze ovenpå.

Den kan både bages med frosne bær og med friske æbler – eller måske med andre frugter, du har på lager eller som er yndlings.
Den kan også bages helt uden frugt, måske ‘bare’ med chokoladestykker iblandet eller noget af dejen kan blandes med kakao (eller pastafarve) og til sidst røres hurtigt sammen, så den bliver marmoreret.

Og så kan den selvfølgelig pyntes lige som man synes 🙂

Her kommer opskriften, der giver 1 stor kage – og som kan bages i mange forskellige forme fx i en springform, en diamantform, som den jeg har købt her, eller en helt tredje.

Du skal bruge:

175 gr (laktosefri) smør
3 æg
175 gr rørsukker
175 speltmel (eller hvedemel)
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
Ca 2 dl frosne bær eller 3 æbler

Evt. lidt hakket hvid chokolade

Til crumblen – hvis kagen skal pyntes lidt ekstra:
40 gr smør
40 gr rørsukker
40 gr havregryn

Sådan gør du:

Opskrift på sandkage med masser af bær:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Smelt smørret i en lille gryde.
Pisk æg og sukker luftigt, lyst og skummende – det tager nogle minutter med en elpisker.
Bland mel, bagepulver g vanillepulver i en skål og si det i dejen skiftevis med det smeltede smør. Vend det hele sammen med en dejskraber.
Bland de frosne bær i dejen (og evt. også lidt hakket chokolade) og hæld det i en form

Sæt kagen i ovnen og bag den i 25-45 minutter alt efter formen og størrelsen på den. Prik i kagen undervejs med en tandstik. Kommer den op med dej på, skal den bage lidt længere. Pas dog på med at bage den for meget, da den så bliver tør.

Opskrift på sandkage med æble, blåbær og sprød crumble på toppen:

Hvis kagen skal forkæles lidt ekstra, putter jeg gerne crumble på toppen. Det giver liiige det sidste – og så smager det vildt godt med lidt sprødt og sødt til det syrlige, bløde æble!
Det tager ikke mange minutter at lave og så synes jeg ovenikøbet også, det pynter 🙂

Følg opskriften som ovenfor, men i stedet for at blande bær i dejen hælder jeg den i stedet i en springform, med bagepapir klipset fast i bunden og smurte sider. Skræller æblerne, skærer dem i kvarte og derefter i tynde skiver og lægger dem ovenpå dejen og drysser lidt frosne blåbær ovenpå æblerne. Crumblen laves ved at smuldre smør, havregryn og sukker sammen til ‘revet ost’ og fordele ovenpå æblerne.

Derefter bages kagen som ovenfor

God bagefornøjelse og rigtig god eftermiddag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frankenstein og hans venner - træstammer i Halloweenforklædning