Velkommen weekend - du har været savnet!

Opskrift på medaljer med hvid chokoladecreme og bær

153 154 158 161

Medaljer med hvid chokoladecreme og friske bær. Sprødt ydre og sødt indre.
En kage, der er fin at se på, let at lave og smager skønt – men som også er temmelig svær at spise 🙂
Hvis en af jer har knækket koden til, hvordan man spiser en medalje, uden at mase cremen ud af den, så giv lige et praj!

Sidste weekend fik jeg lyst til at bage medaljer om søndagen. Drengene var på besøg hos min mor, så det passede fint med, at vi kunne samles til eftermiddagskage, når jeg skulle hente dem hjem.
Det var ikke første gang jeg bagte medaljer, men første gang jeg forsøgte mig med hvid chokoladecreme. Det var slet ikke spor tosset. Især ikke når det fik modspil fra friske bær.

Hvis du har lyst til at lave en version med mælkechokoladecreme i stedet, kan du finde min opskrift på den slags lige her

Her kommer opskriften på medaljer med hvid chokoladecreme og friske bær

Opskriften giver ca. 8-10 medaljer

Du skal bruge:

Til medaljerne:
70 gr. flormelis
1 tsk. vanillepulver eller en halv vanillestang
150 gr. blødt smør
250 gr. hvedemel el. sigtet speltmel
1 tsk bagepulver
1/2 dl vand

Til chokoladecremen:
1/2 blad husblas
100 gr hvid chokolade
2 dl fløde
Lidt lime- eller citronskal (kan udelades, men det giver et fint syrligt pift)

Friske bær, fx jordbær, hindbær eller blåbær, til at kommer inden i medaljerne
Lidt glasur (flormelis og kogt vand) og frisk frugt til pynt

Sådan gør du: 

Først skal cremen laves, så den kan køle ned:
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand ca. 10 minutter.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden i en lille gryde, den må ikke koge!
Hæld fløden over chokoladen og rør rundt i midten af skålen med en gummidejskraber. Vrid husblas for vand og kom det i chokoladeflødemassen og rør rundt, så det smelter sammen uden klumper. Rør til sidst lidt revet lime- eller citronskal i.
Sæt cremen på køl, evt. i fryseren. Når den er helt iskold kan den piskes til chokoladecreme.

Så skal bundene laves:
Smuldr smør, mel, bagepulver, vanillepulver og flormelis med hænderne i en stor skål til det har konsistens som revet ost. Tilsæt vandet og saml dejen hurtigt.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet. Drys bordet med lidt mel og rul dejen ud, sørg for at du hele tiden kan flytte på dejen, så den ikke klistrer fast til bordet – eller rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Dejen skal være ca. 5 mm tyk.
Stik cirkler ud – eller en anden fin medalje-form – og læg dem på en bageplade med bagepapir. Saml overskydende dej hurtigt og rul ud endnu en gang osv.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Når ovnen er varm bages kagerne i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne.

Mens cremen køler ned, kan halvdelen af bundene pyntes med glasur og pynt, så de er klar, når kagerne skal samles.

Når chokolademassen er iskold, piskes den til creme. Det kan godt tage lidt tid, men det skal nok komme 🙂
Hæld cremen op i en sprøjtepose med stjernetyl.

Læg de upyntede bunde på et kagefad eller en tallerken. Sprøjt en runde creme på bunden. Læg friske bær midt på cremen og sprøjt endnu et lag creme rundt om bærrene. Læg en pyntet top på til sidst. Fortsæt til alle medaljerne er færdige 🙂

Opbevar dem på køl til de skal nydes

165 166 173

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen weekend - du har været savnet!