Slutspurten, på 1. semester, er sat ind

Opskrift: Speltsnurrer med persillepesto – lækkert tilbehør til suppe eller i madpakken

052 054 055 056 057 059

For noget tid siden eksperimenterede jeg med en salt udgave af de lækre, indbydende og populære speltsnurrer.
I stedet for kanelremonce ville jeg gerne fylde dem med noget andet, så de kunne fungere som lækkert tilbehør til for eksempel suppe eller som en sidegevinst i madpakken.

Jeg endte med at fylde dem med persillepesto og ost og de gik som varmt brød – so to speak 🙂
Opskriften på dej er nærmest den samme som til pølsehorn og pizzasnegle, men hvorfor også ændre på noget, der fungerer godt?
Opskriften er, som altid, med speltmel, men kan også bages med hvedemel og grahams/fuldkornsmel.

Persillepestoen kan sagtens bruges til en masse andet også, f.eks. til kiks eller oven på en kartoffelpizza.

Her kommer opskriften på speltsnurrer med persillepesto
Ca. 10-14 snurrer

Du skal bruge:

3,5 dl vand
25 gr gær
5 gr havsalt
50 gr fuldkornsdurummel
275 gr groft/fuldkornsspeltmel
325 gr sigtet speltmel
30 gr (laktosefri) smør

Persillepesto:
3/4 dl olivenolie
En (kæmpe) stor håndfuld skyllet persille
55 gr parmesan
Salt og peber

Et stykke ost, revet – mængden afhænger af, hvor meget ost du gerne vil fylde dem med 🙂

Sådan gør du: 

Opløs gæren i vandet. Rør fuldkornsdurummel og salt i vandet.
Ælt dernæst det grove speltmel i dejen og rør det godt sammen. Til sidst æltes det sigtede speltmel i dejen lidt ad gangen. Ælt godt undervejs. Måske skal al melet ikke bruges, det afhænger af meltype og mærke osv. (Jeg har skrevet om mel i dette indlæg) Når dejen er sammenhængende og slipper skålen, tilsættes smørret i små stykker. Ælt smørret ind i dejen og ælt dejen smidig og glat – ca. 5 minutter med røremaskine.

Sørg for at dejen er godt meldækket, så er den nemmest at arbejde med senere. Det vil sige; sørg for at dejen ikke ’splatter ud’, når du er færdig med at ælte. Så skal der æltes lidt mere mel i dejen.

Lad dejen hæve i en skål, med et fugtigt klæde over, i 1 time

Rul dejen ud til et stort rektangel og smør persillepestoen ud over det hele. Drys osten over.
Tag fat i den ene lange side af rektanglet og træk/fold den over mod den anden side/kant, så den er foldet midt på (som hvis man skulle folde et papir på midten). Skær herefter 10-14 lige store stykker, på den lange led, så det bliver til strimler.
Snur hver enkelt strimmel; pres dejen en smule sammen, så fyldet bliver ‘låst’ lidt fast til dejen. Hold i hver ende af strimlen og sno hver sin vej rundt. Når du har snoet strimlen 5-6 gange binder du en knude på strimlen og trækker enderne rundt gennem hullet på knuden oppefra og ned. Øvelse gør mester 🙂

Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 45 minutter.
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

Bag speltsnurrerne i ca 15 minutter (alt efter størrelse og ovn) og lad dem afkøle på en rist

2 kommentarer

  • Camilla

    Uh delyder gode!

    Ved du om de kan tåle en tur i fryseren?

    VH
    Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tusind tak, Camilla
      Der er vist delte meninger omkring det med at fryse persille ifht opvarmning, bakterier osv. Men jeg ville godt turde gøre det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slutspurten, på 1. semester, er sat ind