Jeg giver en omgang! - Gratis vitaminer til dig, leveret lige til døren!

Opskrift: Roulade forklædt som træstamme aka Bûche de Noël

073 070 068 065

I sidste uge, da W var syg, lavede jeg en roulade til ham, i håb om at det kunne friste ham til at spise lidt 🙂 Han er nemlig ret vild med roulade… 🙂

I anledning af julen lavede jeg den lidt anderledes, end jeg plejer, ved at forklæde den som en træstamme – eller en slags bûche de noël…
Den bragte glæde og begejstring med sig og den var faktisk ret nem at lave, så det gør jeg helt sikkert en anden gang 😉
Som altid er min version laktosefri, da W er laktoseintolerant, men det behøver den ikke at være.

Opskriften på roulade er same procedure as last year, det eneste jeg har ændret (lidt) på er fyldet og så selvfølgelig udseendet.

Opskriften kommer her og giver en stor roulade, nok til ihvertfald 6-8 kagesultne maver

Du skal bruge:

Roulade:
3 æg
175 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
40 gr. kartoffelmel
10 gr. speltmel (eller hvedemel)
1 spsk kakaopulver

Fyld:
1/4 l (laktosefri) fløde
2 små bananer
5-6 spsk god marmelade – jeg brugte blåbærmarmelade
15 gr. mørk chokolade, hakket groft

Til smørcremen:
40 gr (laktosefri, øko) smør
70 gr flormelis
2 spsk kakaopulver

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220 grader varmluft
Pisk æg og sukker til en luftig, hvid masse – det tager nogle minutter. Bland kartoffelmel, speltmel, kakaopulver og bagepulver i en skål og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt, men grundigt, det hele sammen til en ensartet masse med en gummidejskraber.
Drys lidt sukker på et stykke bagepapir på en bageplade. Smør dejen ud på bagepapiret. Sørg for at den bliver lige tyk over det hele, specielt i kanterne hvor den hurtigere bliver bagt.
Bag bunden i ca. 8 minutter, til den er gennembagt

Imens bunden er i ovnen forberedes fyldet. Skær bananerne i tynde skiver. Pisk flødeskummet, pas på ikke at piske det for hårdt, det skal ikke blive til smør 😉 Hak chokoladen groft.

Drys sukker eller flormelis på et nyt stykke bagepapir. Når bunden er færdigbagt tages den ud af ovnen og vendes over på det nye stykke bagepapir. Fjern forsigtigt det gamle bagepapir fra rouladebunden i små hurtige riv.
Når bunden er afkølet en smule, så den er håndvarm, smøres først syltetøj og dernæst flødeskum ud over bunden.
Fordel bananskiverne ovenpå, drys det hakkede chokolade over og rul rouladen sammen og smut den over på et fad.
Sæt rouladen på køl, mens du laver smørcremen; pisk smør, flormelis og kakao sammen til en blød masse.

Hvis træstammen skal have en sidegren skæres et passende stykke af den ene ende. Sæt sidegrenen på det store stykke roulade.
Hvis du vil have lidt ‘bark’ til kagen, kan du evt. løfte lidt af det øverste rouladelag af, det er som regel lidt løst i forvejen.
Smør smørcremen ud over rouladen i et tyndt lag. Lav dernæst mønster med en lille gaffel eller lignende.
Læg ‘barken’ på og lav evt. lidt marcipanpynt også.
Til sidst dryssede jeg lidt sne aka flormelis over kagen gennem en sigte.
Stil kagen på køl til den skal nydes

Bon appetit og glædelig december-luciadag derude!

P.S. Hvis du vil bage Luciaboller / Lussekatter i dag, så er der en opskrift på den slags lige her

P.P.S. Husk, at du stadig kan få en måneds vitaminpiller leveret direkte hjem til dig, helt gratis – læs mere i indlægget lige her

028071

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg giver en omgang! - Gratis vitaminer til dig, leveret lige til døren!