Opskrift: Passionsfrugtsirup til kager, pandekager, vafler, müsli m.m.

Opskrift: Sunde(re) romkugler – sukkerfri og glutenfri – med sorte bønner

020005 006

På sådan en sløv søndag kunne man vist sagtens fristes til at synde lidt – eller hva? 🙂

I onsdags, da W og jeg skulle hygge til Den Store Bagedyst, lavede jeg de her sukkerfri, glutenfri og laktosefri romkugler – der endda gemmer på sorte bønner i massevis. Uden at smagen dog afslører det på nogen måde!

De er ret hurtige at bakse sammen, og skal ikke bages. Og så holder de sig fint i flere dage, hvis du sætter dem på køl – så er der lidt lækkert klar, til når den søde tand flår i tandkødet 😉

Jeg har testet dem på alle tre drenge, og de smovsede lystigt og kunne vist ikke engang smage, at det ikke var ‘rigtig’ kage 😉

Jeg bruger sorte bønner fra dåse, fordi det er nemt og hurtigt, men man kan også koge dem selv. Så skal man bare planlægge lidt længere frem…
Der er ikke tilsat sukker i opskriften, men der er selvfølgelig frugtsukker i de tørrede frugter og syltetøjet – som også er det, der er med til at få romkuglerne til at smage sødt og syndigt.

Her kommer opskriften, der giver ca. 8 romkugler (alt efter størrelse)

Du skal bruge:

240 gr. sorte, kogte bønner (jeg bruger øko-dåsebønner)
150 gr. (øko) tørrede dadler, svesker og/eller abrikoser (jeg brugte en blanding af svesker og abrikoser)
1/2 dl mandelmel
1/2 dl kokosfibermel (1 dl mandelmel eller kokosfibermel kan også bruges, i stedet for en blanding)
1 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker)
3 spsk kakaopulver (fedtfattig)
1 1/2 tsk romessens
1 spsk (sukkerfri) hindbærsyltetøj
Et lille nip salt
3 spsk (laktosefri) smør eller kokosolie

Noget at rulle dem i, f.eks. kokosmel og/eller kakaopulver og lidt frysetørret hindbærpulver

Sådan gør du: 

Bruger du dåsebønner, så dræn væsken godt fra. Bruges bønner, du koger selv, så sæt dem i blød og kog dem (efter anvisning på posen) og afkøl dem, inden du går videre.
Vej det hele af og hæld det i en foodprocesser/blender.
Blend til en ensartet masse uden klumper.
Smag massen til – den vil smage lidt kraftigere, når den er kølet ned.
Sæt massen på køl min. 30 minutter, til den er fast og kan rulles til kugler.
Form til romkugler – størrelsen bestemmer du – og rul de i fx. kakaopulver eller kokosmel

Opbevar romkugler på køl til de skal nydes

Rigtig god søndag derude 🙂

021 023 012001

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Passionsfrugtsirup til kager, pandekager, vafler, müsli m.m.