Ny personlig billedvæg i stuen

Opskrift: Grove pølsehorn og pizzasnegle med spelt – også gode i madpakken

026 060 051 080 085

Madpakkesæsonen er skudt i gang igen, og jeg forsøger at variere drengenes så godt som muligt. Afhængig af hvor meget tid jeg har til overs, så bager jeg gerne lidt godt, der gør drengene glade. Og når nu jeg er i gang, så bager jeg gerne lidt ekstra, så der er til fryseren, til de perioder hvor jeg er bagefter.

I dag vil jeg gerne dele en opskrift med jer på grove pølsehorn og pizzasnegle, der er nemme at lave og et hit i madpakken.
Jeg bager dem også gerne, når jeg har brug for noget nemt til aftensmad eller en lille snack. Drengene jubler altid, når der er friskbagte hapsere.

Jeg har, for flere år siden, delt en opskrift på pølsehorn og pizzasnegle. Denne opskrift er opdateret i forhold til den og indeholder en smule smør – fordi det kan smages og gør dejen lækker og smidig – og i de her mængder er det vist okay, ik? 🙂

I travle perioder er det ret perfekt at kunne hive et par snegle op af fryseren aften før og lade dem tø op i madkassen til dagen efter 🙂

Halvdelen af melet i dejen er groft mel. Som altid bager jeg med speltmel (læs hvorfor lige her), men melet kan også erstattes af fuldkornshvedemel og hvedemel. Da min søn er laktoseintolerant bager jeg med laktosefrit smør, men almindeligt smør kan selvfølgelig også bruges. Jeg vil dog, til hver en tid, advokere for at bruge rigtigt smør og ikke margarine.

Her kommer opskriften, der giver ca. 10 pølsehorn og 12 pizzasnegle

Du skal bruge:

4 dl vand
25 gr gær
5 gr havsalt
75 gr fuldkornsdurummel
275 gr groft/fuldkornsspeltmel
325 gr sigtet speltmel
30 gr (laktosefri) smør

Til pølsehorn:
10 pølser
Evt. et æg til pensling

Til pizzasnegle:
Ketchup – evt. hjemmelavet (opskrift her)
Revet ost
Peber og evt. andre krydderier f.eks. paprika
Fyld efter smag, f.eks. skinke, revet gulerod, rød peber skåret i små stykker, revet squash vredet for vand

Lidt sigtet speltmel til udrulning

Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet. Rør fuldkornsdurummel og salt i vandet.
Ælt dernæst det grove speltmel i dejen og rør det godt sammen. Til sidst æltes det sigtede speltmel i dejen lidt ad gangen. Ælt godt undervejs. Måske skal al melet ikke bruges, det afhænger af meltype og mærke osv. Når dejen er sammenhængende og slipper skålen, tilsættes smørret i små stykker. Ælt smørret ind i dejen og ælt dejen smidig og glat – ca. 5 minutter med røremaskine.

Sørg for at dejen er godt meldækket, så er den nemmest at arbejde med senere. Det vil sige; sørg for at dejen ikke ‘splatter ud’, når du er færdig med at ælte. Så skal der æltes lidt mere mel i dejen.

Lad dejen hæve i en skål, med et fugtigt klæde over, i 1 time

Del dejen i to lige store dele. Rul den ene klump ud til en stor cirkel og læg pølser hele vejen rundt i kanten med et par cm’s mellemrum. Skær dejen i trekanter, som en pizza, og rul pølsehornene sammen og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Derefter rulles den anden klump dej ud til et rektangel. Smør ketchup ud på dejen. Drys med krydderier, revet ost og andet fyld.
Rul dejen sammen på den lange led og skær rullen i skiver på 3-4 cm’s tykkelse. Tryk skiverne flade og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad pølsehornene og pizzasneglene hæve i 1 time med et klæde over.

Bag dem i ovnen ved 210 grader i ca. 12-15 minutter.

Lad dem afkøle på en rist

Pølsehornene og pizzasneglene holder sig fint 3-4 dage i køleskabet, men kan også sagtens fryses ned.

Vil man helst spise dem lune, kan de varmes i ovnen ved 175 grader ca. 5-10 minutter, inden de skal spises

 

TIP! Hvis du synes om denne opskrift, så kan du garanteret finde mange flere opskrifter lige her i Opskriftindexet

012 019 024

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny personlig billedvæg i stuen