Weekendlykkeglimt

Opskrift på sprøde, panerede rødspættefileter / fiskefileter

085Marts 2015 001010029mgp01

Det er ved at være lidt tid siden, jeg sidst har delt en aftensmadsopskrift med jer, men det vil jeg lave om på nu 😉

Herhjemme forsøger vi at spise fisk mindst en gang om ugen og når der kommer fiskefileter på bordet, så skal jeg lige love for, der bliver spist igennem. Det er et hit hos både store og små. Og det gode ved fiskefileter er, at de kan spises på så mange forskellige måder.
Både som de er, med kartofler eller pommes til, på rugbrød, som stjerneskud eller i en burger. Ja, du læste rigtigt. Vi forsøgte os med fiskeburger for lidt tid siden, og det endte faktisk ret godt. Det var helt godt, med den sprøde fiskefilet, den syrlige remoulade, frisk agurk og salat og den bløde burgerboller, der omfavnede det hele.

Det er heldigvis ret let at stege fiskefileter og i weekenderne, hvor der er tid til at kræse om frokosten, spiser vi dem også gerne helt friskstegte. For os er det hverdags- og weekendluksus 😉

Du skal bruge: 

1/2 kg. rødspættefileter
2 (øko) æg
Ca. 1 dl groft speltmel (eller hvedemel) – måske mere
Ca. 2 dl speltrasp (eller alm. rasp) – måske mere – Jeg køber speltrasp lige her (reklamelink)
Salt og peber

Smør og olie til stegning

Sådan gør du: 

Start med at skylle fiskefileterne under koldt vand og læg dem på en tallerken. Lad dem dryppe godt af og hæld overskydende vand fra.
Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Hæld groft mel op på en stor flad tallerken og rasp på en anden tallerken. Drys lidt peber og salt henover melet og vend det lidt rundt.

Put en spsk smør og en spsk olie på panden og smelt det sammen. Tag en fiskefilet. Vend den i melet, så den bliver dækket af det. Vend den derefter i æg og så i rasp og kom den på panden. Den skal være godt varm. Fortsæt med fiskefileterne, til panden er fuld. Steg dem et par minutter på hver side. Pas på, når du vender dem, at du ikke ødelægger paneringen.
Inden du fylder panden med fisk igen, så smelt smør og olie på ny, så de nye fisk også har noget at stege i 🙂

Servér dem straks, så de ikke ligger og bliver bløde, eller hold dem varme i ovnen på en rist vd ca. 75 grader varmluft.

TIP! For at sikre, at de bliver sprøde og lækre, dobbeltpanerer jeg dem. Hvis du vil gøre det hele lidt hurtigere, kan du ‘nøjes’ med at vende dem i æg og rasp.

Hvis du vil gå helt i lav-selv-mode, kan du også lave remouladen selv 😉 Opskriften på hjemmelavet remoulade er lige her.
Opskriften på burgerboller er lige her

 

Velbekomme og rigtig god dag – trods alt det ude i verden, vi alligevel ikke kan gøre noget ved.

3 kommentarer

 • Hanne

  Hej 🙂
  Sikke en inspirerende blog du har. Vi bor tæt ved Århus, og da vi på et tidspunkt var inde i fiskebutikken inde på havnen fik vi det råd, at hvis man køber flere fiskefileter end man skal bruge her og nu, så er det bedste at panere dem inden frysning, for så holder de bedre på paneringen. Vi prøvede det inden jul sidste år, og det fungerede perfekt, og der var ikke en masse griseri lige inden julefrokosten.
  Mvh. Hanne
  PS. Vi lagde mellemlægspapir mellem de panerede fiskefileter inden frysning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Det allernemmeste (og bedste synes jeg) er at droppe æg og rasp og så bare vende filetterne i groft rugmel, før de steges et par minutter på hver side 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Hannah.
   Tak for din kommentar.
   Ja, det er også godt – og nemt og hurtigt. Vi herhjemme er dog lidt vilde med det sprøde ydre, når den får en rigtig panering. Heldigvis har vi alle hver vores smag og favoritter, nu er dit tip også givet videre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendlykkeglimt