Til morfar i himlen

Søndagskage: Roulade med æble

022 034 020 026

I fredags lod jeg det være op til drengene, hvilken dessert der skulle på bordet som fredagsslik. Valget faldt ret hurtigt på roulade, gerne med blåbær og jordbær, men da jeg sagde, at det ikke rigtig var årstid for den slags længere, besluttede vi hurtigt at lave den med bananer og grofthakket chokolade i stedet.

Da jeg kom hjem og kiggede ind i køleskabet, fik jeg øje på det kæmpe glas med æblemos, som jeg lavede forleden, af nedfaldsæbler fra haven. Efter at have clearet det med drengene, der straks var med på ideen, ændrede vi rouladen til én med flødeskum og æblemos i stedet. Sådan lidt mormordessert-agtigt, men på en anden måde.

Da de havde spist de første par bidder, konstaterede W hurtigt, at roulade er hans yndlingskage – ‘for, mor, risalamande er jo ikke en kage’ 😉

Vi voksne var også ret meget fan af roulade med æble og grofthakket chokolade. Syrligt og sødt i lækker kombination. Mums.
At den ovenikøbet er ret hurtig at lave, gør bestemt heller ikke noget, når der i forvejen er meget at nå, sådan en fredag eftermiddag. (Og så smager den altså også virkelig godt – næsten bedre – dagen efter – hvis den får lov at overleve så længe 🙂 )

Opskriften på rouladebund kan du finde lige her

Og som fyld til denne, brugte jeg 1/4 l (laktosefri) piskefløde, 20 gr. grofthakket chokolade og 10-20 spsk æblemos. Jeg smurte først æblemosen ud over bunden og ovenpå det smurte jeg flødeskummet ud. Til sidst dryssede jeg med grofthakket chokolade og rullede bunden sammen.
Som pynt kom der lidt smeltet chokolade på toppen og et drys flormelis

Rigtig god søndag

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til morfar i himlen