Lyserøde glimt

Opskrift på müslibarer + vinderen af to lækre køkkenmaskiner

Indlægget er sponsoreret
006 010 012 015 017018020

De skønne, kønne køkkenmaskiner fra Bosch, der landede herhjemme for en måneds tid siden, har været flittigt brugt og været en virkelig stor hjælp midt i hverdagsstress, som ekstra hænder i køkkenet.
Som nævnt i første indlæg, så synes jeg det er mega smart, at den store køkkenmaskine har så mange funktioner i én, så der kun behøver være en køkkenmaskine der fylder (og pynter) på køkkenbordet!
Det er meget lettere, lige at lave en gang råkost eller snitte grøntsager til kødsovsen, når hjælperen står fremme i forvejen og kalder på at blive brugt 🙂

Inden jeg afslører den heldige vinder af to lækre køkkenmaskiner, vil jeg lige dele endnu en opskrift med jer. Denne gang på lækre müslibarer uden tilsat sukker. De er bløde og ‘tunge’ og dermed også nemme at spise for børn.

Virkelig lækre at have på lager og temmelig hurtige at lave. Og så er de ret mættende. Win win win ik? 🙂

Til ca. 16 tykke barer

Du skal bruge:

325 gr. havregryn
75 gr. speltflager (eller havregryn)
400 gr. tørret frugt – jeg brugte en ca. 200 gr. dadler, 100 gr. svesker og 100 gr. figner
3 dl. mandelmælk – jeg brugte den uden sukker – du kan også bruge vand
200 gr. rosiner
100 gr. solsikkekerner
3 spsk kokosolie
4 spsk chiafrø + 16 spsk vand til udblødning
Et par teskefulde kanel eller vanillepulver

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 grader varmluft
Udblød chiafrø i vandet i ca. 10 minutter, til frøene har suget vandet og det er blevet til en klistret masse.
Blend kokosolie, mandelmælk og tørret frugt til en ensartet masse
Hæld havregryn, solsikkekerner, rosiner og kanel eller vanillepulver i en skål og rør det lidt sammen.
Tilsæt chiablandingen og mælkeblandingen i skålen og rør det til en ensartet, klistret masse. Jeg fik maskinen til at gøre det for mig.

Put massen i en form ca. 18×28 cm beklædt med bagepapir. Glat den ud og sørg for at den er jævn. Hvis du gerne vil have at müslibarerne bliver ‘hårde’ skal du vælge en større form.

Sæt massen i ovnen i ca. 35 minutter, til overfladen er gylden.
Lad massen køle af i 15 minutter inden du skærer i den. Det er vigtigt at lade den hvile, så den kan samle sig!

Skær i passende stykker og nyd.

Opbevar dem i en tætsluttende dåse eller bøtte på køkkenbordet. Sætter du dem i køleskabet bliver de hårdere.

Jeg synes det er en lækker luksus at smelte lidt chokolade og overtrække dem med det, men det er en smags (og sundheds) sag 🙂


Så er det blevet tid til at annoncere vinderen af de to lækre køkkenmaskiner fra Bosch.
Tak for jeres store interesse og de flotte ord, som mange af jer har sendt af sted mod mig samtidig. De er meget værdsat!

Jeg ville ønske jeg kunne forkæle jer alle med en køkkenhjælper, men I må nøjes med mine opskrifter 😉
Jeg kan dog få lov at forkæle én af jer og den heldige vinder er Mette O.G., der har fået besked via mail.

I kan læse meget mere om de fine maskiner fra Bosch lige her

Rigtig god aften til jer alle!

1 kommentar

  • Marie

    tillykke til vinderen 🙂
    Tak for lækker opskrift, den tror jeg vi skal prøve herhjemme.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyserøde glimt