Om dårlig samvittighed og læring gennem leg

Helt alene

162

De sidste 4 timer har jeg været helt alene. Jeg kan ikke huske hvornår det sidst er sket! Jeg har glædet mig til det de sidste dage, da det faldt på plads, at det skulle være sådan, for jeg kan godt mærke, at jeg trænger til at holde en lille pause fra hele tiden at skulle noget.
De sidste uger, vel nærmest måneder, har der ikke været ét minut uden noget at gøre. Jeg har ikke tænkt så meget over det, bare fulgt med strømmen og haft det ret godt med det. Men da muligheden bød sig, og jeg kunne få lidt alenetid, kunne jeg godt mærke at jeg havde brug for det.

I går tog W og S med farmor og farfar i sommerhus. Da A stod op efter sin nattevagt i nat, pakkede han barnevogn og grej og snuppede L med derud også. Så nu er jeg altså ALENE hjemme de næste tre dage! Det er helt vildt!

Allerede to sekunder efter at de var kørt, så savnede jeg. Meget typisk for mig egentlig…
Jeg har det så svært med at være ‘egoistisk’. Selvom det er virkelig, virkelig lang tid siden jeg har haft tid til a gøre lige det jeg har lyst til, uden at der står én og hiver mig i buksebenet eller beder om en mad, så synes jeg stadig det er svært at have det behov. Jeg var også ved at bakke ud af det flere gange. Sagde til A, at jeg sagtens kunne nøjes med er par timers kreatid ved skrivebordet eller lignende. Men han holdt stædigt fast på, at han tog af sted, så jeg kunne få lov at holde lidt fri. (Hvor heldig er jeg lige med ham, at han kan mærke mine behov meget bedre end mig selv? <3)
A har en del hverdage fri, pga. sit arbejde, som jeg bl.a. har skrevet om her, så han har en del timer, hvor der ikke er nogen der rykker i ham. Det sker ikke så tit for mig. Enten er jeg på arbejde eller også er jeg hjemme med drengene, alene eller sammen med A.

De sidste 4 timer (altså, jeg fatter slet ikke, at der allerede er gået 4 timer!) har jeg brugt i sofaen med en kop kaffe, Netflix og et kreativt projekt. Manner det gjorde godt!

Okay, den første time drejede jeg vist bare rundt om mig selv. Jeg har lavet en to do liste så lang, at jeg slet ikke vidste hvor jeg skulle starte. Kender I det? 🙂
Til sidst besluttede jeg mig dog for at lade lyst vinde over praktik. I morgen må jeg få ordnet nogle af de lidt mere kedelige projekter, som at komme til bunds i oprydningen rundt omkring. Det skal jo også gøres, og det er nu jeg har tiden til det… I dag vil jeg dog nøjes med at nyde, at jeg kan gøre hvad jeg vil.

Om lidt cykler jeg om til min mor. Vi har købt fisk som vi skal lave sammen og så har jeg (selvfølgelig) forberedt en dessert. Om aftenen derefter skal gå med snak eller en film, må tiden vise.

Rigtig god aften derude!

 

P.S. Jeg har også skrevet om det at være en pleaser, i dette indlæg.

4 kommentarer

 • Ida

  Jeg har også haft det svært med “ego-tid”. Det hjalp efter én gjorde mig opmærksom på, at jeg er et forbillede for mine børn. Vil jeg lære dem, at det er forkert at gøre noget godt for sig selv? Nej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Nyd det. Ved godt at det er en mærkelig fornemmelse når huset er tomt. Har det på samme måde de sjældne gange S og A overnatter ved bedsteforældre…men er fantastisk at få lov til at sove længe, gøre noget uden dårlig samvittighed og uden stress og jag. 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Det er dig så vel undt!
  Nyd det, Pernille 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • NYD NYD NYD det. Du har helt sikkert fortjent det.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om dårlig samvittighed og læring gennem leg