Opskrift på grov Quiche Lorraine + konkurrence: vind 2 køkkenmaskiner fra Bosch

Indlægget er sponsoreret







Okay, i dag har jeg en ret vild konkurrence i ærmet til jer sammen med en temmelig lækker opskrift på grov Quiche Lorraine, der fungerer super godt både til brunch, frokost, madpakke og aftensmad.
For en uges tid siden landede der en ny køkkenmaskine og håndmixer på mit køkkenbord fra Bosch. Maskiner i den fineste, sarte lyserøde farve. Fordi jeg elsker lyserød og fordi køkkenet er mit domæne og så må det godt ose af candyfloss og girlcrush 😉
Jeg gik straks i gang med at pakke ud, prøve, dreje og undersøge. Som når A får nyt værktøj og det skal testes, så elsker jeg at få nyt køkkenudstyr, der kan gøre det hele lidt nemmere og meget sjove.
Udover at se pænt ud på køkkenbordet, så er maskinerne også praktiske og så bliver det næsten ikke bedre.
Jeg har i forvejen skuffer og skabe fyldt op med dimser, skåle, motorer og grej, så det gik rent hjem hos mig, at det her er en køkkenmaskine, der kan løse mange forskellige opgaver.
Den kan både piske, røre, ælte, snitte, hakke, blande, blende og meget mere. Dét er da smart!
Udover at være funktionelle maskiner, er de også nemme at rengøre og det er også et vigtigt parameter, når jeg skal udvælge køkkengrej, for jeg vil hellere bruge tid på at lave maden og spise den, end at rydde op efter den 😉
Om morgenen blender den hurtigt en lækker, sund smoothie sammen og om eftermiddagen snitter og hakker den salat til råkost. Og så ælter den også gerne en mørdej, så der kan komme tærte på bordet.
Elmixeren fra Bosch har været en favorit hos mig i flere år. Den er effektiv og (temmelig) lydløs, i forhold til mange andre jeg har prøvet. Måske kan man synes, at en elmixer er en elmixer, men der er altså stor forskel! Den her løser opgaven effektivt og pisker f.eks. hurtigt fløde til skum.
Jeg glæder mig til at teste videre de næste uger. Ælte masser af lækre brød, røre dej til kager, snitte salat, blende supper og smoothies og piske flødeskum med de nye køkkenmaskiner. Stay tuned, hvis du vil følge med i, hvad de kan levere af lækre sager 😉
Kunne du også tænke dig et sæt som mit? (Det kan også fås i andre farver end den lyserøde variant) Så læs videre her:
¤¤¤ Konkurrencen ¤¤¤
En af jer bliver den heldige vinder af en lækker MUM5 CreationLine køkkenmaskine fra Bosch og en håndmixer i matchende farve
Det er temmelig nemt at deltage. Alt du skal gøre er følgende:
¤ Beslut hvilken farve du allerhelst vil vinde. Du kan vælge mellem de 4 varianter mint turkis, lyserød, dyb rød eller lys vanilla
¤ Skriv en kommentar til dette indlæg inden d. 15. oktober 2016 kl. 20, hvor du husker at nævne, hvilken farve du ønsker at vinde
Og så er du med i konkurrencen 🙂
Vinderen udtrækkes tilfældigt efter d. 15. oktober og offentliggøres her på bloggen i et indlæg d. 20. oktober 2016
Hvis ikke du allerede gør det, håber jeg du har lyst til at følge med i mit univers, både her på bloggen, via mail, Facebook, Instagram og/eller Snapchat Mormedmegetmere 🙂
Og så er det tid til at dele opskriften på den lækre, grove Quiche Lorraine med jer. Den er super let at lave og virkelig et hit. Også kold dagen efter, hvis altså der er rester… 😉 Jeg nyder den også gerne som en lille treat i madpakken…
¤¤¤ Opskrift på grov Quiche Lorraine med råkostsalat on the side ¤¤¤
Så vidt jeg husker, så var det min far der introducerede mig til den lækre, franske tærte Quiche Lorraine.
Sprød mørdejsbund med fyld af skinke, ost, grøntsager og æg. Uhm altså!
Herhjemme er tærten et hit hos både store og små og den er faktisk ret let at lave også. Længere nede har jeg indsat en video, hvor det er W der laver tærte og råkostsalat
Du skal bruge:
Mørdej:
125 gr. sigtet speltmel
125 gr. groft speltmel
125. gr. koldt (laktosefrit) smør
1 tsk havsalt
1 æg
1 spsk koldt vand
Fyld:
6 (øko) æg
1/2 dl (laktosefri) minimælk
1/2 (øko) squash
1/2 rød (øko) peber
4 store stykker god skinke
6-8 cherrytomater
35 gr. parmesan
Salt & peber
Sådan gør du:
Hæld mel, salt, koldt smør i tern, æg og vand op i skålen. Bland det sammen med røreriset. Først i ca. 30 sekunder på hastighed 1 og dernæst på på hastighed 3 til dejen samler sig. Saml dejen med hænderne, pak dejen i vitawrap og læg den på køl i ca. 30 minutter.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud i ca. 1/2 cms tykkelse på et meldrysset bord. Læg den over i en form, der er smurt med en smule smør. Enten en springform eller en form med løs bund.
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft)
Pisk æg let sammen med mælk, salt og peber. Skyl og skær grøntsager i små stykker.
Hæld lidt af æggemassen op i formen med mørdej. Riv skinken i mindre stykker og fordel det i formen. Dernæst fordeles grøntsagerne og til sidst hældes resten af æggemassen over. Skær cherrytomaterne over på midten og læg dem øverst, med kernerne opad.
Slut af med at fordele det meste af den revede parmesan på toppen. (Gemt lidt til når tærten er færdigbagt)
Sæt tærten i ovnen i ca. 35 minutter, til dejen er sprød og æggemassen gennembagt.
Servér, gerne med en lækker sprød salat on the side.
W hakkede rødbede på maskinen. Blandede det med spidskål, æble, appelsin og honningmelon og sluttede af med et dryp balsamico som dressing.
Ret meget et hit med en hjælpende kok til at lave mad herhjemme. Han kan snart få en ugentlig maddag, for han er faktisk ved at være ret sej i et køkken 🙂
Her kan du se en video af W, der laver Quiche Lorraine og bruger de lækre maskiner fra Bosch som hjælpere:
Og lige her, kan du læse meget mere om de mange lækre køkkenmaskiner fra Bosch
Rigtig god dag derude
den dyb røde vil være mit ønske og super lækker opskrifr