Æblesæson ¤ Mine favoritopskrifter med æble

Opskrift på pickles med masser af grønt

145144151 152 153

For et par uger siden, gik der mormor i den herhjemme, men det kan jeg faktisk ret godt lide… Jeg synes det er så skønt at kunne hive hjemmesyltede rødbeder ud af køleskabet eller en god omgang pickles, der kan pifte det meste op 🙂
Og nu er der jo ikke noget der tyder på, at jeg nogensinde bliver mormor, så det er fint nok at kunne lege mormor i køkkenet 😉

Herhjemme bruger vi blandt andet pickles som tilbehør til frikadeller, på pariserbøf, på rugbrødsmadder, i madpakken eller lavet om til lækker, hjemmelavet remoulade. Både store og små er vilde med det, så det er godt at have lidt på lager i køleskabet.
Nu jeg var i gang, lavede jeg også et par små glas som madgaver til min mor og bror

Det er faktisk slet ikke så svært at lave pickles, som man måske kunne tro. Og det skal sådan set ‘bare’ laves og køles ned, så er det klar til brug. Ikke noget med at det skal trække i flere uger, før man kan få glæde af det 🙂

Til 3 store glas

Du skal bruge:

2 dl (øko) lagereddike
175 gr. (øko) sukker
1 spsk dijonsennep

3 spsk syltede perleløg (kan udelades eller erstattes af et rødløg)
2 (øko) gulerødder
1 stor (øko) squash
1/2 (øko) blomkål
10 cornichoner eller et par store, syltede agurker

3 spsk. karry
Salt og peber
3 spsk. maizena til jævning
2-3 spsk koldt vand

Skoldede glas til opbevaring

Sådan gør du: 

Skær gulerødderne i små tern og kom dem i en lille gryde med vand og kog dem 4 minutter. Skær imens squash i små terninger, cornichoner i små skiver og del blomkålen i små buketter. Kom alle grøntsager i en skål sammen med perleløg (eller løg i tern) og hæld kogende, letsaltet vand over, til grøntsagerne er dækket af vand. Lad det trække i et par minutter. Dræn vandet fra og dryp grøntsagerne godt.

Kog eddike, sukker og sennep ved mellemhøj varme, til sukkeret er smeltet. Rør maizena ud i et par spsk vand. Det skal være helt uden klumper. Rør karry og lidt peber i maizenablandingen. Hæld blandingen i den kogende sukkerlage og rør rundt. Lagen vil nu tykne ret hurtigt, pas på det ikke brænder på. Lad det småboble et par minutter. Smag til med karry, salt og peber. Tilsæt grøntsagerne og rør godt rundt, til det hele er godt fordelt. Lad det koge op igen og lad det koge sammen et par minutter eller 3.
Hæld derefter det hele på skoldede glas og sæt dem i køleskabet.

TIP! Hvis I ikke spiser så meget ad gangen, kan det være godt at bruge mindre glas. Når først et glas er åbnet, bliver holdbarheden kortere. Hvis du lader dem stå urørt i køleskabet, kan de sagtens holde sig en lille måneds tid. Når der bliver taget hul på et glas, er holdbarheden 1-2 uger (mindst)

 

5 kommentarer

 • Heidi Sisse olsen

  Uhm den bedste jeg har smagt. 🤸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Andersen

  Hej Pernille
  Er opskriften stærk. Tænker på mængden af karry.
  Vh. Helle Andersen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Hej Helle.
   Nej, jeg synes ikke den er decideret stærk – men det er selvfølgelig individuelt, hvad man synes er stærkt 😉 Du kan evt. udelade noget af karryen, hvis du ikke har lyst til, at den skal være ‘stærk’ eller smage meget af karry 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Skaalum

  Hold op, hvor er det en god opskrift!
  Jeg spiser pickles hver dag nu. På rugbrød sammen med nye kogte kartofler, marinerede sild, æg eller torskerogn. Mange tak 😊😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Ej, hvor dejligt at høre. Tusind tak for feedback. Vi er også glade pickles-spisere herhjemme 🙂
   God weekend

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblesæson ¤ Mine favoritopskrifter med æble