Lykkeglimt

Æblesæson ¤ Mine favoritopskrifter med æble


Æbletærte

Sprøde æblechips

04
Kærnemælkshorn med æble og marcipan

2
Æblesnegle – kanelsnegle med æblemos, det er altså godt!


Mormordessert med et twist af chokolade


Hindbærsnitter med æble

07
Brombær / Æbletærte med crumble


Æblecrumble – sprød ovenpå, blød nedenunder, uhm

Æblesæsonen er over os. Vi har to store æbletræer i haven, som har besluttet sig for at være gavmilde igen i år, efter et år sidste år, hvor de var trætte og ikke rigtig gad gro æbler og dem der var, blev blæst af før de var modne.

Sidste weekend fandt jeg juiceren frem, for det er en nem og lækker måde at bruge nogle æbler på, især dem der falder af undervejs. De får lige en tur i juiceren og så sidder der ellers 3-4 drenge og venter med spændte øjne, på at få serveret ‘æble-coptails’ 🙂

Min mave er desværre ikke særlig glad for æbler i store mængder, ellers kunne jeg snildt leve af æblemos med yoghurt, skyr eller fløøøøeskum ovenpå og måske et drys lakridspulver også.
Jeg laver dog stadig en del mos – uden sukker – som drengene kører ind på rekordtid, når det kommer på havregrynene om morgenen

I weekenden har jeg planer om at skulle bage lidt med nogle af de mange æbler, der venter på at blive brugt. Jeg skal bare lige beslutte mig for, hvad jeg skal kaste mig over (først) 🙂

Jeg går også med tanker om at forsøge mig med at lave æblesorbet. Mon ikke det godt kunne være lækkert? Måske jeg endda kunne nå frem til en opskrift der var værd at dele… Jeg må i gang med at eksperimentere…

Ovenover har jeg samlet nogle af de mange æbleopskrifter, der med årene er blevet delt her på bloggen. Måske I også har æbler i haven eller kender nogen, der har masser i overskud? Ellers kan supermarkedet nok levere 🙂

Du kan se meget mere æbleinspiration lige her

Rigtig god weekend når I kommer så langt

P.S. Som altid, kan du følge med i min weekend på Instagram @mormedmegetmere eller Snap Mormedmegetmere

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykkeglimt