Noget om at have en mand med skiftende arbejdstider...

Det der camping… Min dom…

226 235

Nå, jeg har jo lovet at komme med min camping’dom’ og nu har jeg endelig haft tid til at sætte lidt ord på det hele 🙂
Du kan læse om vores sommerferie-campingeventyr, som var vores første møde med dén ferieform som familie, her

Vi var heldige med vejret den første dag. Solen skinnede på os, indtil træerne var i vejen og A var sej til at rejse forteltet alene, mens drengene og jeg fordrev tiden på legepladsen. Det er ikke så nemt at have hænderne fri, med en lille, ret så nysgerrig, 14 mdr gammel fyr, der allerhelst bare vil stikke af 🙂

Vi gjorde os mange erfaringer, både gode og mindre gode, allerede de første par dage. Men sådan er det nok, når der er meget nyt og meget at lære…

Vi havde en rigtig god uge, vi nød at have fri og at tage dagene som de kom og finde på, hen ad vejen.

Meeen, jeg er nok ikke sådan helt overbevist om ferieformen. Jeg tror ikke jeg er den fødte campist og jeg bliver det vist heller ikke….

Det er nu ikke fordi det er slemt at være på camping, slet ikke. Men det har bare heller ikke vundet mit hjerte.
Jeg synes der er mange ting der er ret besværlige, men det afhænger selvfølgelig også af, hvad man gerne vil, når man er på ferie og hvilke ting man sætter pris på.

Jeg vil f.eks. gerne have tid til at afprøve nye sager i køkkenet og det er nok ikke lige på campingferie man skal det… Jeg fik dog bagt boller i fælleskøkkenet tre morgener, af dej der havde fået lov at stå i forteltet natten over, og de blev gode. Så langt, så godt 😉 Men jeg synes det er lidt noget rod at skulle rende op i et køkken om morgenen og ikke vide om der overhoved er en ledig ovn… Og stå deroppe med søvn i øjnene og morgenhår der stritter i alle retninger og hilse på en masse andre, der dukker op i nattøj og morgenånde.

Nu er det ikke fordi jeg vil generalisere, jeg har garanteret også meget at lære endnu. Det her er udelukkende min oplevelse af campinglivet, som vi nåede at opleve det på den uge vi var af sted. Jeg forsøgte virkelig at se positivt på det hele og vende alting til noget godt, men det var bare ikke alting, der helt endte med at få den rette nuance af lyserødt, omend jeg prøvede…. Men himlen gjorde dog, til sidst 😉

Optur

 • at være tæt sammen konstant, alle 5
 • man lærer at leve sparsomt og mere primitivt
 • der er muligvis masser af børn at lege med. Så heldige var vi dog ikke, der hvor vi var. Jeg tror måske nok at campingpladsen, især den første, var for stor, hvis det giver mening?
 • man er tvunget til massevis af frisk luft
 • at bo 2 meter fra vandkanten. Især 2. campingplads var fuldstændig fantastisk (men nok ikke så rar at bo på, når det blæser…)
 • at man kan få mulighed for at se flere forskellige dele af f.eks. Danmark, hvis man gider flytte sig (og telt og vogn) undervejs
 • drengene var super gode til at være med og lande, der hvor vi slog os ned

Nedtur

 • at være tæt sammen konstant, alle 5 😉
 • at L bestemmer hvornår vi alle skal op om morgenen
 • at sidde på toilettet med 12 andre…
 • at skulle gå af sted i mørke (og kulde), når man er træt og bare gerne vil i seng, for at børste tænder og tisse af…
 • at man ikke bare lige kan klare opvasken
 • at have en dreng, der har virkelig svært ved toiletforholdene
 • at skulle begrænse sig i sine kulinariske udfoldelser
 • at skulle planlægge skiftehold, når der skal vaskes op eller bades
 • at man er virkelig tæt på en masse fremmede. Jeg oplevede f.eks. et ret grænseoverskridende skænderi mellem en mor og en lille pige
 • at hele campingvognen bevæger sig når det blæser
 • at den ikke er lydisoleret og man derfor nemt kan høre, når ens naboer er stået op eller omvendt
 • at sidde i forteltet om aftenen, med dynen om sig, og fryyyyse (ja, jeg er mega kuldskær)

Så altså; jeg er ikke afskrækket fuldstændig, men jeg havde heller ikke den der ‘aha, nu forstår jeg hvorfor folk er så vilde med det dér camping’. Måske regnen spillede ind på det hele, men på den anden side, så er det jo en del af campinglivet, ihvertfald hvis man camperer i Danmark…

Måske det også vil være anderledes, hvis vi prøver igen om et par år, når L er blevet dét ældre. På den anden side, så får drengene nok også en alder, hvor det ikke er super fedt at bo så tæt med sine forældre..
Både A og jeg synes det var ret afslappende at køre med en campingvogn bagpå, fordi det fik én ned i tempo. Men med 3 utålmodige drenge på bagsædet, kunne vi indimellem godt ønske, at man kunne speede lidt op og kommer frem lidt hurtigere 😉 På den anden side er det da ret smart, at man kan holde ind og sætte sig om i vognen og spise og hvile lidt.

Jeg synes det var helt vildt tidskrævende, at vi skulle lave skiftehold, for at få ordnet de ting der nu engang skal gøres. F.eks. hvis A skulle op og vaske op. Så blev jeg tilbage med drengene (mest L) og havde et øje på ham hele tiden. Hvis vi havde boet i f.eks. et sommerhus, så kunne jeg sagtens have vasket op (eller fyldt i opvaskemaskinen haha) mens jeg havde et øje på L, så A kunne børste tænder eller gå i bad imens. Jeg synes der gik meget tid med at skiftes til at gå op og ordne det der nu engang skal ordnes….

Åh ja, tiden må vise, om vi smutter på camping igen en anden gang… Vi har jo en hel vinter til at beslutte os for, hvad næste sommer skal bringe 😉
Men som det ser ud nu, så er vi nok mere til sommerhus-feriehytte stilen 😉 Vi fik vist lidt campingstress, men altså; vi havde en god ferie!

Hvad er jeres forhold til camping?

3 kommentarer

 • Nanna

  Vi var også på camping for første gang i år. Vi var afsted i uge 29 hvor vejret var rigtig godt.

  Min dom…. er fuldstændig identisk med din, og jeg sad og smågrinede, da jeg læste den fordele/ulempe liste, for det er NØJAGTIG de samme erfaringer jeg gjorde mig 😉

  Jeg synes i særdeleshed at det, at man boede så tæt var en stor nitte… Både som familie, men aller mest det faktum at bo så tæt med så mange fremmede mennesker. De første nætter sov jeg ikke før 2-3 tiden, fordi naboerne sad ude og snakkede, fortelte blev lynet op og ned, og fordi jeg kunne høre folk gå forbi på vejen.

  Så selvom vi havde en fin uge, så er jeg ret overbevist om, at det ikke bliver vores foretrukne ferieform 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er vist også så nogenlunde sådan mit forhold er. Jeg er vist lidt fordomsfuld når det kommer til camping. Men nu prøvede jeg det igen i weekenden på en fed campingplads med kanon beliggenhed (jeg er selv lige ved at skrive et indlæg) – og med min brors hus 2 km derfra, var vi ikke afhængige af madlavning, faciliteter osv. Men helt overbevist bliver jeg nok aldrig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker camping livet (og har også tilbragt denne weekend i vores camping vogne).

  Vi holder os til de nemme retter (uden for mange forskellige ingredienser, og helst noget der kan laves på komfur), men spiser gerne -og bruger tid på – gode salater, dressinger og grønne snacks.

  Vores børn er nu teenagere, og når vi er sydpå sover den ældste i eget telt.

  Jeg synes, at camping sydpå og camping i Danmark har hver sin charme, men skal jeg vælge, snupper jeg nu også helst den sydlandske version, hvor lune luft- og pool temperaturer gør det hele lidt sjovere.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om at have en mand med skiftende arbejdstider...