En udsalgsguide

Velkommen i vores nye, grønne oase!

Reklame // Indlægget er sponsoreret 060terrasse 083073 081 065 056052 033

De seneste uger har jeg tilbragt alle frie timer i haven, med en pensel i hånden og et (koncentreret) smil om munden.
Pinotex har givet mig udfordringen at slippe kreativiteten løs og skabe et uderum, ved hjælp af genbrug, upcycling, knofedt og maling.
Efter få sekunder var min hjerne godt i gang med at skabe ideer og så blev kunsten at begrænse dem, snarere end at komme på dem 😉

Jeg er ovenud tilfreds med resultatet, der ikke har kostet særlig mange penge, men som til gengæld har krævet lidt tid, kræfter og fingersnilde.
Allerførst vil jeg fortælle lidt om mine overordnede ideer og tanker bag projektet og længere nede vil jeg gå i detaljer med hvad og hvordan jeg har gjort undervejs 🙂

Den ene ende af vores terrasse er aldrig rigtig blevet ‘god’ og udnyttet, som den ellers har potentiale til. Den blev ikke rigtig brugt til andet end opbevaringsplads for havemøbler og som holdeplads for grillen. Det synes jeg egentlig var ret ærgerligt. Derudover så er det den ende man kigger hen på, både når man sidder og nyder sin mad ved havespisebordet og når man kigger ud i haven fra sofaen, så det må da egentlig godt være lidt rart at se på også…
Jeg har aldrig været fan af den murstensmur, der sprang i øjnene på mig hver gang jeg kiggede ud på terrassen, så den fik også lov at blive gemt væk og få en makeover, nu jeg var i gang.

Projektet startede med at A byggede et halvtag, så det blev en terrasse med indbygget ly for dug og regn og som kunne holde lidt på sommervarmen om aftenen. Og som også kunne fungere som et sted, hvor L kan sove i tørvejr i barnevognen på regnvåde dage.
For enden, for at skærme for vinden og afgrænse terrassen, satte han et vindue op, som vi fandt billige på dba.

Jeg forudser og har undervejs i projektet forestillet mig mange skønne eftermiddage og aftener dér under halvtaget. Med kølige drinks, hyggesnak, gode bøger, snacks, stearinlys, spil, blomsternusseri og lummer lyskædebelysning, når mørket falder på 😉

Jeg har forsøgt at skabe en grøn oase, en lounge, der øjeblikkeligt får én ned i tempo. Et sted til daseri. Et sted hvor vi kan søge tilflugt fra solens skarpe ståler eller læ for vind og småregn, på en lun forårs- og sommerdag.
Et sted vi alle sammen har lyst til at bruge og som vi kan få glæde af.

Helt ærligt, så havde det nok været noget lettere at køre ud i et møbelhus og udse sig nogle nye havemøbler. Men det ville helt sikkert koste en del mere. Og så er jeg i bund og grund også ret vild med tanken om at genbruge og upcycle og skabe noget, som ingen andre har magen til. Vores helt eget sted <3

Pinotex laver en vindues- og dørmaling, der også er perfekt til møbler, der skal tåle af stå udenfor. Jeg blev virkelig positivt overrasket over at male med den. Penselstrøg glatter sig flot ud under tørring og så tørrer malingen virkelig hurtigt!
Når jeg er i gang med (store) projekter, vil jeg gerne ud over stepperne og så kan det være virkelig drænende, hvis man konstant skal vente et døgn eller tre på at kunne male 2. eller 3. gang. Men med denne maling behøver man kun vente nogle timer, før man kan give det en tur mere med penslen. Virkelig et plus i min bog! Så kan en håndfuld møbler faktisk blive malet færdige på en dag! Og tages i brug dagen efter, for den hærder også hurtigt.

Malingen kan tones i virkelig mange farver, men Pinotex har, til deres kampagne Creative Garden, udviklet 12 farver, der egner sig specielt godt til kreative projekter i haven. Det er 3 af de farver jeg har valgt at bruge til min grønne oase.

 

Nu glæder jeg mig bare helt vildt til at overraske drengene med et færdigt resultat i eftermiddag. Som I måske har spottet, har jeg linet op til den helt store indvielsesfest, med kage, bobler og frisk økofrugt i rigelige mængder 🙂
Da W så nogle af projekterne i går, udbrød han begejstret ‘det bliver jo fuldstændig som en ekstra stue’ og så blev jeg simpelthen så glad 🙂 For det er præcis det der er tanken 🙂


Her følger lidt mere info om nogle af mine kreative projekter

Sidste år loppede jeg et par gamle bambusstole for 50 kr, der havde set bedre dage (for at sige det pænt).
Formen og designet på stolene er jeg dog ret vild med og man sidder virkelig godt i dem, så der var ret meget potentiale, der fortjente at blive genoplivet.
De er blevet slebet ned og grundet med Pinotex trægrunder
Dernæst blev de malet 2 gange med vindues- og dørmaling, tonet i farven Winter Melon H9.09.69.
Som prikken over i’et syede jeg et par hynder og en stor flyderpude til dem, så de er magelige at slænge sig i.

bambusstol genbrug malet juni2016

For at gemme murstenene væk satte jeg A på arbejde. Han smækkede nogle (billige) plader op, som jeg efterfølgende grundede med hvid superbase grunder og dernæst malede 2 gange med hvid (udendørs)maling.
Utroligt så meget det lyser op, i forhold til de mørke mursten, der mødte én før 🙂

terrasse juni2016

I garagen fandt jeg et gammelt, rustent bord, som jeg besluttede mig for at slibe ned, grunde med metalgrunder og derefter male i farven Fig Tree K9.18.41
To tomme syltetøjsglas fik lov at få nyt liv som lysestager, dyppet i en rest maling i farven Winter Melon

hay bord juni2016

Af nogle af de overskydende pladerester fra væggen byggede vi en plantekasse på hjul og satte et rionet i. Tanken er, at den skal fungere som rumdeler og at den smukke klematis skal brede sig op ad nettet og pynte, mens den skærmer. Og med hjul under, kan den jo nemt og hurtigt flyttes rundt
Kassen er malet i farven Fig Tree K9.18.41

blomsterkasse på hjul juni2016

 

Afslutningsvis vil jeg blot vise lidt flere stemningsbilleder fra vores nye lounge:

087086

Skamlen, som bare stod og samlede støv, har fået nyt liv som planteholder. Den er malet i farven Artichoke H6.15.58
Den vil også være super god som ekstra siddeplads, når vi er mange samlet til hygge 🙂094120

Det andet (firkantede) sofabord lavede jeg ud af et metalstativ fra garagens gemmer med en plade på, der blev i overskud fra væggen. Den fik også en klat maling i farven Fig Tree, så den matcher resten, men fik lov at stå lidt rå også. Messingfadet ovenpå, der holder styr på syltetøjslysestager, drinks eller snacks og fungerer fint som bakke også, fandt jeg til 20 kroner i en genbrugsbutik. 045113122

 

Jeg glæder mig så meget til lune aftener (og nætter) lige her, med venindesnak og kølig hvidvin 🙂 036 042

Rigtig dejlig fredag til jer alle. Nu vil jeg hente S på koloni og glæde mig til at indvie vores nye sted med alle mine drenge 🙂

Og god weekend! Jeg satser på at meget af min skal bruges i loungen, med en god bog i hånden 🙂

3 kommentarer

 • Maria

  Hvor ser det bare super godt ud! En rigtig hyggelig oase. Overvejer selv om vores udestue skal lade livet for noget lign, der er nemlig også overdækket, hvis vi fjerner noget af det. Ser frem til flere billeder af det nye uderum, også gerne nogen lidt udefra så man rigtig kan se det hele 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hvor ser det hyggeligt ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  ej men det ser jo bare SÅ hyggeligt ud !!
  vil så gerne have sådan en overdækning ude, er det noget man godt bare må lave ?
  Er helt vild med dit farvevalg, mønstrene, alt! kunne sagtens se mig selv sidde der og hygge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En udsalgsguide