Vil du være tryghedstester? Vind en Falck alarm i et år, værdi 6759 kr

Opskrift på boller i karry med kylling og grønt

boller i karry kylling opskrift boller i karry børnevenlig opskrift boller i karry

I er mange, der efterspørger flere opskrifter på (nem) hverdagsaftensmad, så i dag vil jeg dele min opskrift på boller i karry, som er en af drengenes favoritretter (okay, det skriver jeg tit, men de fleste retter er deres favorit 😉 )
Jeg forestiller mig egentlig også, at boller i karry er mange børns favoritret?

Jeg laver bollerne af kyllingefars, men du kan også sagtens bruge flæsk/svinefars.

Jeg ‘gemmer’ grøntsager, både i boller og sovs. Ikke fordi drengene ikke gider spise det ellers, men for at få mere for pengene. Der kommer flere boller ud af portionen på den måde og jeg sikrer samtidig, at vi får et dejligt skud grøntsager 🙂

Vi kan godt finde på at spise retten a la ristaffel, med et drys nødder, kokos, bananer og rosiner ovenpå, men det er jo en smagssag. Nogen vil måske synes det er en fornærmelse mod retten, som den oprindeligt er tiltænkt…? Men det er heldigvis også helt valgfrit hvordan man helst vil spise det 🙂

Til 4 personer – 2 voksne og 2 børn (der spiser som voksne) og en ‘baby’

Du skal bruge: 

Kødboller:
500 gr. hakket kylling eller kalv/flæsk/svin
1 (øko) æg
Evt. 1 lille fintrevet løg
Evt. 1 lille peberfrugt eller 1 gulerod, fintrevet
1 dl havregryn (du kan også bruge er par spsk mel, men jeg synes havregryn fungerer rigtig godt og så er det en god kilde til fuldkorn)
Salt og peber
1 dl mælk (evt. laktosefri)

Sovs:
1 spsk smør eller olie
Evt. 1 lille finthakket løg
1 revet gulerod
3 spsk karry
3 spsk mel (hvedemel eller sigtet speltmel)
6 dl kødbollevand
Salt og peber

1,5 l vand til at koge kødbollerne i, evt. tilsat 1/2 spsk grøntsagsbouillon

Tilbehør:
Ris, jeg koger 3 dl fuldkornsris, men alle slags ris kan bruges

Evt. også kokos, bananskiver, rosiner, nødder, dampet broccoli, chutney eller andet lækkert 🙂

Sådan gør du: 

Først skal kødbollefarsen røres sammen. Rør alle ingredienser godt sammen i en skål og lad farsen hvile på køkkenbordet ca. 20 minutter, mens du forbereder resten.
Hvis du bruger ris, der skal koges et godt stykke tid, skal de sættes over nu. Mine skal koge 35 minutter og hvile i 10 minutter derefter, så dem sætter jeg over så snart farsen er rørt sammen.

Hæld vand og evt. bouillon i en gryde og bring det i kog. Når farsen er klar, formes bollerne med en ske og vippes i det kogende vand. Dyp evt. skeen i vandet undervejs, så farsen ikke sætter sig fast på skeen.
Lav ikke bollerne for store, de hæver når de bliver kogt og suger vand til sig.
Når de har kogt ca. 5 minutter er de klar, men det afhænger af størrelsen, så du kan evt. tjekke om de er gennemkogt, ved at tage én op og skære igennem.
Når bollerne er kogt færdige, tages de op med en drypske og lægges på en tallerken indtil sovsen er klar. Fortsæt med bollekogningen, til der ikke er mere fars 😉

Hvis du kan styre det, kan du starte op på sovsen mens du koger bollerne. Ellers bare vent til alle bollerne er kogt færdig.
Smelt smør eller varm olie i en stor gryde og steg karry og gulerod og evt. løg et par minutter. Drys mel over og rør rundt igen.
Tag en dl bollevand og hæld ved, rør rundt til det bliver fordelt og opsuget. Lad det småsimre til det tykner. Hæld derefter 1 dl vand mere ved og fortsæt indtil sovsen er kogt tyk og lækker. Du kan selv bestemme hvor tyk du vil have den, men lav den lidt tyndere end du umiddelbart tænker, den tykner når den bliver hældt op.
Når sovsen er kogt igennem hældes bollerne i og varmes igennem sammen med sovsen.

Når risene er klar, er det tid til at smovse.

Velbekomme 🙂

 

Som altid, bliver jeg super glad og varm om hjertet, når I deler jeres erfaringer med mine opskrifter og resultaterne, med mig. Enten her eller på Instagram (@mormedmegetmere) Tak, bliv endelig ved!

005

2 kommentarer

 • Pernille

  Der fik jeg lige inspiration til søndagens mad, når børnene kommer hjem fra deres far. Tak fordi du deler ud af det hele også når det er hårdt. Bedste hilsner Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak Pernille, det er jeg glad for at læse. Håber det bliver et hit
   Rigtig god weekend til dig og dine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du være tryghedstester? Vind en Falck alarm i et år, værdi 6759 kr