Opskrift på hurtigt, lækkert, hjemmelavet tarteletfyld

Nu skal det jo ikke alt sammen handle om fødsler, overnaturlige oplevelser og arbejdsliv.
Det er efterhånden lidt tid siden jeg har delt en opskrift med jer, så det får I her i dag 🙂
Tarteletter er ikke en spise jeg er vant til hjemmefra. Måske fordi jeg er vokset op på Sjælland?
Men altså, det er sådan en ret der giver mine drenge julelys i øjnene. Men jeg nægter dog at servere fyld fra dåse!
Jeg kan strække mig så langt, at jeg kan købe tarteletterne, for det er noget af en avanceret udgave at lave fra bunden. Men bageren er ret god til at lave dem 😉
Hvis tarteletfyldet skal laves sådan ‘helt rigtigt’, så skal der være tid til at koge en hel kylling eller høne. Men hvis det skal gå en del hurtigere, så er der faktisk en smutvej omkring det. Uden at smagen tager skade…
Til ca. 10-12 tarteletter, alt efter hvor meget top du synes der skal på fyldet 😉
Du skal bruge:
3-4 stk gode, fyldige kyllingebryst
1 glas hele hvide asparges (eller et bundt friske, som du har skrællet og knækket den træede bund af)
Evt. 1 dl (frosne) ærter
35 gr (laktosefri) smør
45 gr hvedemel
Ca. 4 dl god (øko) hønse/kyllingbouillon
1 dl (laktosefri) minimælk
1-2 spsk æblecidereddike
1 spsk rørsukker
Salt & peber
Tarteletter – gerne af den økologiske, grove slags, evt. fra bageren
Evt. lidt pynt på toppen, dild, cherrytomater eller andet 🙂
Sådan gør du:
Først skal kyllingen gøres klar. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Læg brysterne i et fad, krydr med salt og peber og læg sølvpapir henover. Stil fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter alt efter tykkelsen på brystfileterne. De skal gennemsteges.
Så til fyldet: Skær asparges i mindre stykker på ca. 1,5 cms længde. Kog ca. 4 dl vand og opløs bouillonterningen heri.
Smelt smørret i en gryde. Skru ned for blusset til middel varme. Tilsæt mel lidt ad gangen og pisk godt, så alle klumper forsvinder. Pisk til en ensartet masse. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og pisk godt imens, så klumperne bliver pisket væk. Når al bouillon er tilsat og massen er ensartet tilsættes mælken under omrøring.
Lad saucen småkoge lidt. Når saucen er tilpas tyk, tilsættes asparges og evt. ærter.
Smag til med eddike, sukker, salt og peber.
Når kyllingen er færdig, skæres den i mundrette stykker og kommes i saucen.
Herefter er det vigtigt at det ikke koger, da kyllingen så vil trævle.
Lun tarteletterne i ovnen. Sæt dem på et fad og fordel fyldet i dem og servér.
Bon appetit og rigtig god tirsdag
Her byder eftermiddagen på legegruppebesøg, så jeg har gang i både rødbedeboller og påskecupcakes
De tarteletter ser vildt lækre ud 🙂