Opskrift på zebrastribede småkager

Vil du med i køkkenet?

1k 2k 3kkokken1kokken2kokken1kokken2kokken3kokken4kokken5kokken7kokken8kokken9kokken10kokken11kokken12kokken13kokken14kokken15kokken17affiliatelinks

I er efterhånden en del, der har efterspurgt en rundtur herhjemme.
Det ønske vil jeg selvfølgelig gerne lytte til og derfor vil jeg, det næste stykke tid, vise jer lidt rundt hist og pist.

I dag er I inviteret indenfor i køkkenet – et af mine absolutte yndlingsrum herhjemme. Jeg bruger virkelig mange timer herude, både alene og med alle mine drenge omkring mig!
Køkkenet bærer vist også præg af at være et sted der bliver brugt. Indimellem kunne jeg ønske, at alting var gemt væk og der var helt ‘bart’, men det fungerer bare ikke at skulle hive alting frem og tilbage, hver eneste dag. Og egentlig kan jeg nok også ret godt lide, at man kan se, at køkkenet er i brug. Jeg har alting indenfor rækkevidde og det er rart.

Flere steder har vi åbne hylder, hvor alle de ting, vi bruger hver dag, står. Jeg kan godt lide at have dem lige ved hånden og derudover synes jeg, det er med til at gøre køkkenet til ‘vores’.
Det er næsten synd at gemme alting væk bag låger og i skuffer…

Køkkenet er på en måde husets knudepunkt. For at komme ind til resten af huset skal man igennem køkkenet, så udover at være et sted vi hygger er det også vores ‘banegård’. Jeg elsker, at jeg kan stå og ordne grøntsager ved vasken og kigge ud på vejen, se drengene komme hjem eller løbe på løbehjul udenfor og tage imod dem når de kommer hjem fra skole og fritidsaktiviteter, mens jeg er i gang med at lave mad.

De sidste par uger er der blevet flyttet lidt rundt herude. I takt med at vores familie vokser og vores behov og hverdag ændrer sig, så ændrer vores husbehov sig også. Jeg er stadig ved at lære huset at kende. Finde rytmer og opbygge ‘vaner’, og så må huset ændre sig med os.

Der er blevet flyttet rundt på vægreoler og lamper og der er kommet et lille kaffehjørne, der er gemt lidt væk bag et af højskabene.

Et af vores store ønsker, da vi skulle købe hus, var at finde et køkken, med plads til at vi kunne sidde sammen og spise derude. Inden vi flyttede ind, renoverede vi køkkenet. Selve køkkenet er fra Svane Køkkenet og selv her 3 år efter, elsker jeg det stadigvæk uforbeholdent!

Om eftermiddagen kan drengene sidde ved bordet og tegne, W kan læse højt eller lave lektier, A kan bladre i avisen mens L spiser en banan og jeg kan lave mad imens. På den måde kan vi være sammen, selvom der er ting der skal klares <3

De første 3 år af køkkenets levetid hang der flowerpots over bordene. Dem havde vi med fra vores gamle hus. Efter at have flyttet rundt på reoler m.m. har muligheder og ønsker ændret sig og en af mine lampedrømme er blevet opfyldt. Det var ‘love at first sight’ og nu hænger den og lyser smukt over mit arbejdshjørne, hvor jeg står hver dag og ælter brød, skærer grøntsager, vasker op, koger og steger.

Vores store, uundværlige tavle, som jeg lavede for efterhånden en del år siden, har fået en iøjnefaldende plads på den ene væg, men vi kan simpelthen ikke klare os uden den. Med A’s skiftende vagter, drengenes mange fritidsaktiviteter, legeaftaler osv. osv. er det skønt med overblik 5 uger frem i tiden. Også for drengene er det en stor hjælp, de elsker at kunne læse på tavlen hvad der skal ske og bruger den også ofte som nedtælling til noget ‘stort’, som f.eks. fødselsdag, bedsteforældrebesøg og andet skæg.
Du kan se mere til tavlen i dette indlæg, der også viser et noget anderledes køkken, end det jeg sidder i, i dag

Om morgenen står solen ind ad vinduet og lyser smukt op og sørger for en rar start på dagen. Jeg er vild med at kunne drikke min morgenkaffe i en solstråle, selv på en kold dag som i dag.

Hvis der er noget I gerne vil have uddybet på mine rundture, må I endelig bare spørge! Jeg kender jo det meste ind og ud, så måske jeg ikke lige kommer så godt omkring det hele 🙂

Rigtig dejlig solskinsdag

 

Produktinfo:
Lampen over køkkenbordet er fra Flos og hedder S1 // Skålen med frugt er fra Muuto // Minuturet, der er en and, er fra Alessi // Reolerne på væg og ved siden af tavlen er fra String Furniture // Lampen over spisebordet er en PH 5 fra Louis Poulsen // Vægopbevaringen hedder Uten Silo og er fra Vitra // Væguret er fra Karlsson // Kaffekopperne er Mumi krus fra Arabia

19 kommentarer

 • Trine

  Hejsa.. Det er et super lækkert køkken. Jeg har lige et spørgsmål om bordpladen! Der hvor samlingen er, hvordan ser den fuge ud efter køkkenet er blevet brugt? Er den stadig pæn, eller lidt nusset? Vi skal selv igang med at lave køkken, det samme slags fra Svane, men vi er meget i tvivl om hvilken bordpladen. Vi har nok også afskrevet corian dels pga. af pris da vi har 6 meter, men også pga. som du skriver fx. rødbedesaft! Vi er rimelig lun på komposit bordpladen som jeres, men vi synes det er ærgerligt der er nødt til at være en samling, da bordpladen er for lang!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak Trine.
   Det er en meget lille fuge der er i bordpladen og her 3 år efter er den stadig fin. Lyder som en dejlig, lang bordplade I skal have. Der er nok ikke mange der kan laves så lange i ét stykke, men jeg synes nu ikke vores samling har været irriterende. Tænker faktisk ikke rigtig over at den er der i det daglige 😉
   Pøj pøj med bordpladevalg. Det kan være noget af en jungle

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Astrup

  Elsker jeres køkken, det emmer af personlighed :0) Mit køkken i lejligheden er også mit ynglingsrum og her elsker jeg at sidde og læse eller skrive når solen strømmer ind af vinduerne. Vores HTH køkken er 6 år gammelt, helt Hvidt og med hvid corian bordplade og jeg er lige så glad for valget som for 6 år siden :0) Corian vasken er dog ikke hvid mere :0(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Elsker alt ved det! SÅ hyggeligt, stemningsfuldt og personligt. Elsker jeres “kaffehjørne”, at ting må stå fremme og give indblik i familien bag. Tak for inspiration. Et helt lavpraktisk spørgsmål – dine karafler med korkpropper, hvor er de fra? Til opbevaring af morgenmadsprodukter osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak for din søde kommentar!
   Karaflerne med korkprop er såmænd ‘bare’ fra IKEA til 35 kr stykket, så vidt jeg husker 🙂
   Rigtig god weekend

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Dejligt at få et kig ind i jeres hjem. Det har jeg set frem til 😉

  Og sikke et lækkert køkken – lige som et rum skal være. Fyldt med personlighed og sjæl… Og det er netop “rodet” der underbygger dette og gør det til et HJEM 😉
  VI har også spise-plads i vores køkken og stort spisebord i stuen. Vi ELSKER at have to spisepladser.Køkken pladsen bruger vi i hverdagene, og her læses også ofte lektier imens jeg snitter og hakker 🙂 Fredag aften rykker vi altid ind i stuen, og så nyder vi alle vores måltider her weekenden over med udsigt til brændeovnen og have. Ville ikke undvære nogle af pladserne for alverdens køkken-alrum. De har hver deres berettigelse, hver deres charme og fordele 🙂
  Ligesom dig vender mit køkken mod vores indgang til huset og også ud mod vores lomme. Så når ungerne ruller på rulleskøjter, cykler, tegner med kridt på vejen eller ræser på løbehjul, kan jeg kigge lige ud på dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak Nanna, ja du er ihvertfald en af dem der har efterspurgt det 😉
   Det lyder sørme hyggeligt hjemme hos jer og som om vi sætter pris på de samme ting i vores køkkener.
   Det er så skønt når man kan være praktisk, mens man ‘holder øje’ med ungerne eller er sammen med dem 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  super fedt køkken! ærgrer mig sådan at vi ikke valgte en hvid bordplade til vores køkken. Hvad er bordpladen lavet af ? og holder den ? kommer der ridser i ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak Marie!
   Vores bordplade er en stenbordplade, så den er ikke helt hvid, men med bittesmå ‘nister’.
   Netop fordi vi gerne ville have en der kunne holde til en del. Både safter der farver, skarpe genstande og varme ting. Den kan endda slibes ned på et tidspunkt, hvis man synes den skulle trænge til det. Jeg overvejede en corian bordplade, men da man kan risikere at f.eks. rødbedesaft trænger ned og farver, hvis ikke det bliver tørret hurtigt væk, turde jeg ikke vælge den. Også pga. risikoen for ridser osv. med to børn der er med i køkkenet.
   Jeg har ikke fortrudt at vi valgte denne bordplade ihvertfald. Hvad mon I har?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   tusind tak for svar 🙂
   Den ser rigtig fin ud, og jeg har tænkt på det samme med rødbede farve osv. Det skrives på ønskelisten til den en gang skal skiftes 😉
   Vi har et Vordingborg køkken. Dyre låger, hvide grebsfri med sådan en rille for oven. De holder super godt. Bordpladen er sort, ved ikke helt hvad det er, men der er allerede ridser i, det er jeg super ked af 🙁 vi fik det lavet for 5 år siden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Lyder som et cool køkken med et modigt, originalt bordpladevalg, men øv hvor ærgerligt med ridserne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Så fint og hyggeligt et køkken, et rigtig familekøkken! Super med rundture! Hvad er bordpladen lavet af?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak Maria, vi er også virkelig glade for det.
   Bordpladen er en stenbordplade

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Er det sådan en med knuste sten der er blandet til en stenbordplade, hvis du forstår? Ved ikke om det måske hedder composit? Nøjagtig sådan en havde vi i vores tidligere hus, også fra svane og var superglade for den. Nu ska vi snart ha nyt køkken og den står på ønskesedlen. Hvordan åbner du køkkenlåger/ skuffer?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina bergendorff

  Super super flot og funktionel køkken du har. Jeg har 2 spørgsmål. Går overskabene helt til loft eller er der luft øverst? Kan du fortælle af hvad og hvordan tavlen er lavet? Jeg har læst det tidligere indlæg om netop tavlen . Linket der virker dog ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tak skal du have Tina.
   Ja, overskabene går helt til loft. Jeg synes ofte at pladsen ovenpå skabe bare samler støv og så ville jeg gerne have overskabe (og emhætte) løftet højt op, så det gav luft over køkkenbordet.
   Linket retter jeg lige, men ellers er det også her:
   https://mormedmere.dk/2012/08/31/planlaegning-og-overblik/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

   Tak for svar. Jeg vil forsøge mig ned sådan en tavle. Den er super flot.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Det er et rigtig skønt køkken.
  Hvor er jeres runde spisebord fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Mange tak Trine. Det er en ældre model fra Ikea

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på zebrastribede småkager