Små glimt

Plastik legetøj, der er til at holde ud! (Annonce)

1green 2green 3green 4green 5green 6green 1green

annonce-spons-lille

Helt ærligt, så er jeg som udgangspunkt slet ikke fan af plastik legetøj! Og jeg tør godt vove den påstand, at I nok er mange der har det ligesom mig?
De seneste års skriverier om phthalater og andre farlige stoffer, der blandt andet kan være at finde i plastik, har ikke ligefrem gjort noget godt for plastik, sådan overordnet set ihvertfald.
Men heldigvis kan man blive klogere… Og det har da ihvertfald gjort os til mere kritiske forbrugere i forhold til hvad for noget plastik vi vil have inden for døren

For nogle uger siden blev jeg introduceret til Green Toys, der laver legetøj ud af genanvendte mælkeflasker og indeholder dermed ingen phthalater, BPA eller PVC!
Og så er det derudover virkelig godt for vores jord, at vi får noget brugbart ud af noget, der ‘bare’ kunne ende som affald. Jeg er faktisk endt med at være fan! Og det samme er L.
Jeg anede ikke at man kan få miljøvenligt, bæredygtigt plastiklegetøj!

Derudover bliver det lavet i farver, der er til at holde ud at se på og som ikke skriger om kap med solen. Men som samtidig er farvet, så det også ‘taler’ til de små øjne.

Plastikmaterialet, der bliver brugt til legetøjet, HDPE, betragtes som det reneste, mest sikre og miljørigtige plastik, som vi derfor trygt kan lade vores børn putte i munden. Og det er jo vigtigt at tænke på, især når det kommer til babylegetøj, for det bliver jo puttet i munden igen og igen, dag ud og dag ind.

Efter at have haft legetøjet i hænderne og afprøvet det, må jeg indrømme, at jeg har opdaget op til flere fordele, når jeg sammenligner med al det trælegetøj, vi også har herhjemme.
Plastik og savl er en meget bedre kombi end træ og savl. Og så kan det ligefrem holde til at komme i opvaskemaskinen, så bakterier og skidt m.m. kan vasket væk, hurtigt og nemt. Det er også godkendt til fødevarer, så der sker ikke noget ved at tage legen med ud i køkkenet og f.eks. bruge det under vandhanen, som sjov kop eller hvad fantasien nu måtte byde på.

Green Toys kan blandt andet købes her hos Børnenes Kartel og hos Bilka

God søndag eftermiddag til jer alle! Her står den på snotnæse, Super Mario, kaffe og budgetplanlægning. Satser på at nogle af tingene er hurtigt overstået 😉

1 kommentar

  • Dorte

    Så skønt, når genbrug, design og funktionalitet går hånd i hånd. Jeg elsker også PlanToys.dk der tilmed også er bæredygtigt, OG super smart. Ved du også har nogle ting derfra

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små glimt