Opskrift på marengslagkage med chokoladeskum og frisk frugt

Weekendglimt

1kat1w2w3w4w5w1w2w3w4w5w6w2w6w7w1f3w4w

Som mandagstraditionen foreskriver, er der masser af weekendglimt at scrolle ned over i dag…
Men først vil jeg lige sige tak for alle jeres fine strikke-‘instruktioner’, det var dejligt med lidt starthjælp!

De sidste dages vintervejr har egentlig understreget min sindsstemning ret godt.. Tåge, lige dér foran én, med lyse stunder, smukke lysglimt og skrøbelige iskrystaller under fødderne. Det er ikke for tøsedrenge at være midt i et kræfthelvede igen, hver dag byder på nye informationer og tanker – og nej, det er sikkert heller ikke særlig opløftende at læse om, men det er nu engang en del af virkeligheden – for mig i al fald…

Som en del af Mission Fed (Mor)Far Op, lavede jeg flæskesteg med hele griseriet i fredags, hos mine forældre. Til dessert fik vi marengsbananroulade – ummenum. Resterne lod jeg stå i køleskabet deromme og rygtet siger, at min far stod op om natten og nuppede endnu et stykke 🙂

Vi har hygget med kælkebakke(hop), fastelavnsklipperier, friskbagte boller og speltsnurrer med brombærsyltetøj.
Islygterne, som vi lavede sidste weekend, har pyntet smukt på terrassen og i går nød jeg at samle alle mine drenge om det runde bord, til en skive (okay, nærmere et helt brød) friskbagt grydebrød, inden de tre af dem tog i skøjtehallen og brugte lidt krudt.
Det er faktisk ret vildt, at vi nu kan sidde omkring bordet allesammen og spise brød og snakke-pludre-mumle. Hvor blev babyen lige af?

I går eftermiddags tog vi kajkager i fastelavnsforklædning med om til mine forældre, til en kop kaffe og en snak.
Det betyder meget for drengene at se morfar tit og han liver op når de kommer, så det tager vi os tid til, ofte.

Drengene havde ønsket boller i karry til aftensmad og det ønske opfyldte jeg 🙂 Det er med at udnytte det, når der er ønsker man rent faktisk kan opfylde, bare sådan lige 😉
Mens vi spiste, aftalte vi, at vi vil forsøge at lave maduger ud fra verdens lande. F.eks. en fransk uge, italiensk uge, dansk uge osv. Det skal nok blive sjovt at få startet op. En slags jordomrejse, rundt om bordet, hver aften 🙂

Håber I alle har nydt weekenden. Rigtig god mandag til jer!

3 kommentarer

 • Sikke en masse dejlige billeder – altid dejligt at kigge / læse med.
  Knus fra Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MorMedMere

   Tusind tak Heidi. Dejligt du har lyst til at kigge med her!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejlige billeder fra din weekend. Mange tanker til dig far – og ja egentlig også jer andre. Det er hårdt, og mange bekymrende tanker man står lige midt i, og selv om det er ikke er det hyggeligste at læse, så vidner det om livet der leves. Og de mindre hyggelige skriverier, sætter jo tanker i gang hos dem der læser. Lige nu sidder jeg med en tanke om og af, at man skal huske at nyde og holde af. Tak for det.
  Kh
  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på marengslagkage med chokoladeskum og frisk frugt