Opskrift på lækre, sunde majsvafler med chia

Blomster mod ensomhed

1-1annonce-spons-lille

Forleden fik jeg en mail, der handlede om ensomhed.
Som om afsenderen havde læst mine tanker…

Den samme dag, havde en jeg har kær, nægtet at forlade sin seng. Hun ville blive liggende til det hele var slut.
Orker ikke mere. Føler sig ensom, at alt går hende imod, som om hele verden har opgivet hende.

Siden hun mistede sin mand, for mere end 10 år siden, efter 50+ års ægteskab, har intet været det samme, intet har været helt.
Og jeg kan sagtens forstå hende! Omend jeg ‘kun’ har været gift med A i 6,5 år, kan jeg heller ikke forestille mig at skulle leve uden ham.

Selvom os, der står hende nær, forsøger at være der for hende, så er det ikke det samme og vi kan ikke erstatte det hun har mistet. Og selvom jeg ville ønske det var anderledes, så kan vi heller ikke være hos hende 24-7.
Når man er over 90 år, kan det især være noget så svært at ændre vaner. At vænne sig til en ny hverdag, alene. Men jeg ville virkelig ønske at jeg kunne gøre noget. Noget mere.

Da jeg så videoen nedenfor, stak det i mit hjerte. Jeg genkender meget af det han fortæller og beundrer hans kampgejst, omend det er svært for ham. Og heldigvis er det hele ikke kun trist…

Der findes mange former for ensomhed, som alle er lige væsentlige.
Det er bestemt ikke kun ældre mennesker, der mister deres ægtefælle, der er ensomme eller mærker en form for ensomheds-hjerte-stik.

Sidst jeg mærkede et stik af ensomhed, var i sidste uge. Efter 3 ugers juleferie og efterfølgende hurlumhej med daglige sygehusbesøg, lægesamtaler osv., hvor jeg konstant var omgivet af familie, var jeg pludselig helt alene hjemme. Helt alene med mine tanker. Tiltrængt og skræmmende på én og samme tid. Pludselig var der tid og plads til at tårer, angst og bekymring kunne få plads.
Men det hjalp at tænke på, at jeg ikke er alene. Kun nogle timer. Og hvis jeg kunne, ville jeg sørge for, at alle kunne gå med den beroligende bevidsthed i rygsækken, altid.

Kender du en der er ensom?
Har du gode tips til hvad man kan gøre, for at hjælpe en der er ensom eller spotte, at én har brug for at snakke?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på lækre, sunde majsvafler med chia