Det er nu, hvis du skal nå det… Honningkager #1

Så er det ved at være sidste udkald, hvis du skal nå det!
Altså at lave fordej til honningkager, så der kan dufte skønt af hjemmebagte honningkage(hjerter) i starten af december! <3
Jeg lavede en ordentlig omgang sidste år, nogle blev spist (temmelig hurtigt) og andre foræret som små gaver i løbet af december.
Se mere her, her og her (hvor der også har sneget sig et glimt af en lille bitte spunk ind – tænk engang, han var bare en lille bitte fyr i maven sidste år, da honningkagerne var i ovnen)
Simpelthen så hyggeligt, både at bage dem, dekorere dem og forære dem væk – og nå ja, at spise dem selvfølgelig!
Men nu er det altså sådan med hjemmelavede honningkager, at dejen skal have lov at gå i dvale en måneds tid før den kan bruges. Jeg har lavet min, den står i køkkenskabet og hygger sig mens vi venter… 😉
Det er ret lige til, det er ventetiden der er det sværeste…
Der kommer en del kager ud af en omgang dej. Det er svært at sætte præcist antal på, da det selvfølgelig afhænger af hvor store du laver kagerne, men der kommer ihvertfald 20-25 ‘håndfladestore’ hjerter ud af en portion – hvis ikke flere 🙂
Du skal bruge:
500 gr. honning
500 gr. speltmel eller hvedemel
Sådan gør du:
Lun honningen ved middel varme mens du rører i den. Den skal være ca. 40-50 grader. Så er den nemlig lækker flydende og meget nemmere at ælte sammen med hvedemelet.
Vej mel af i en stor skål. Hæld honningen over og ælt det sammen. Enten med hænderne eller røremaskinen.
Opbevar dejen i en stor krukke, skål eller bøtte med låg, i et (køligt) køkkenskab.Det er vigtigt at hælde det op i en stor beholder, så dejen er nemmere at få fri, når den er stivnet og blevet (ret) hård om en måned.
Dejen bliver ret hård undervejs, men når honningkagerne skal laves om en måneds tid tilsættes ingredienser, der blødgør dejen igen og gør den helt perfekt 🙂
Honningkage #2 kommer i starten af december
Imens du venter kan du jo shoppe lidt udstyr.. Udstikkere for eksempel. det her snefnug kunne være ret fint som honningkage eller måske bare en klassisk honningkagemand – udvalget er stort her
(Aff. links)
Rigtig god novemberdag
[…] 1 portion fordej 2 æggeblommer 10 gr. hjortetaksalt 2 spsk. vand 10 gr. potaske 5 gr. stødt kanel 5 gr. stødt ingefær 5 gr. stødt nellike […]