Løse skud / Lykkeglimt

Det er nu, hvis du skal nå det… Honningkager #1

Så er det ved at være sidste udkald, hvis du skal nå det!

Altså at lave fordej til honningkager, så der kan dufte skønt af hjemmebagte honningkage(hjerter) i starten af december! <3

Jeg lavede en ordentlig omgang sidste år, nogle blev spist (temmelig hurtigt) og andre foræret som små gaver i løbet af december.
Se mere her, her og her (hvor der også har sneget sig et glimt af en lille bitte spunk ind – tænk engang, han var bare en lille bitte fyr i maven sidste år, da honningkagerne var i ovnen)
Simpelthen så hyggeligt, både at bage dem, dekorere dem og forære dem væk – og nå ja, at spise dem selvfølgelig!

Men nu er det altså sådan med hjemmelavede honningkager, at dejen skal have lov at gå i dvale en måneds tid før den kan bruges. Jeg har lavet min, den står i køkkenskabet og hygger sig mens vi venter… 😉

Det er ret lige til, det er ventetiden der er det sværeste…

Der kommer en del kager ud af en omgang dej. Det er svært at sætte præcist antal på, da det selvfølgelig afhænger af hvor store du laver kagerne, men der kommer ihvertfald 20-25 ‘håndfladestore’ hjerter ud af en portion – hvis ikke flere 🙂

Du skal bruge: 

500 gr. honning
500 gr. speltmel eller hvedemel

Sådan gør du: 

Lun honningen ved middel varme mens du rører i den. Den skal være ca. 40-50 grader. Så er den nemlig lækker flydende og meget nemmere at ælte sammen med hvedemelet.
Vej mel af i en stor skål. Hæld honningen over og ælt det sammen. Enten med hænderne eller røremaskinen.
Opbevar dejen i en stor krukke, skål eller bøtte med låg, i et (køligt) køkkenskab.Det er vigtigt at hælde det op i en stor beholder, så dejen er nemmere at få fri, når den er stivnet og blevet (ret) hård om en måned.
Dejen bliver ret hård undervejs, men når honningkagerne skal laves om en måneds tid tilsættes ingredienser, der blødgør dejen igen og gør den helt perfekt 🙂

Honningkage #2 kommer i starten af december

Imens du venter kan du jo shoppe lidt udstyr.. Udstikkere for eksempel. det her snefnug kunne være ret fint som honningkage eller måske bare en klassisk honningkagemand – udvalget er stort her
(
Aff. links)

Rigtig god novemberdag

14 kommentarer

  • […] 1 portion fordej 2 æggeblommer 10 gr. hjortetaksalt 2 spsk. vand 10 gr. potaske 5 gr. stødt kanel 5 gr. stødt ingefær 5 gr. stødt nellike […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    …Hvis man nu er lidt sent ude, kan det så godt lykkedes hvis fordejen kun står 20-25 dage? (Laver en glutenfri version, så opskriften er jo lidt anderledes) 🙂

    Kram fra kunise Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Uh lyder spændende med en glutenfri version.
      Tror sagtens du kan lave den selvom den ‘kun’ står 20-25 dage – det er vist mest et spørgsmål om hvor meget ‘smag’ dejen når at trække 🙂
      Håber de bliver lækre
      Kæmpe kram tilbage

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise

      Hvis det lykkedes, skal du nok få besked 🙂 Så er jeg med garanti meget begejstret. Det er ved at være mange år siden jeg har fået en honningkage.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Tak for reminderen! Den er hermed sat over nu. Har aldrig prøvet at lave dem, så er meget spændt på resultatet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Jeg elsker dine smukke, smukke billeder og kreationer. Et imponerende overskud 🙂
    Har du mon en opskrift på dine fine mini tærter med frugt ovenpå (en af billederne i et indlæg lidt længere nede)? Jeg overvejer at lave dem i weekenden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Hej Anna
      Tusind tak for din søde kommentar!
      Jeg har ikke lagt en opskrift på bloggen på de små frugttærter, men nu hvor du har opfordret til det skal den da på hurtigst muligt. Jeg har en del på programmet, men jeg skal nok forsøge at få den klemt ind 🙂
      Rigtig god weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bibi

    Hvilken type honning skal man bruge? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Hej Bibi
      Jeg brugte økologisk blomsterhonning, men du kan også sagtens bruge andre slags honning – dem på bøtte fungerer helt fint uanset hvad de hedder 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

    Eeeej, jeg anede ikke, at man skulle have gang i en fordej! Dét vil jeg dælme prøve i år! Tak for fif!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Hvor mange honinghjerter kommer der ca ud af sådan en portion fordej? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Tak for dit spørgsmål. Jeg har opdateret indlægget nu og forsøgt at svare 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sophie

    Rigtig spændende med “vaskeægte” honningkager.
    Hvor mange bliver der til med den her opskrift? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Uhm ja, de er virkelig gode. Glæder mig allerede til de skal bages og det gør drengene også – de har dem stadig frisk i erindring selvom det er et år siden sidst 🙂
      Tak for dit spørgsmål. Jeg har opdateret indlægget nu og forsøgt at svare 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løse skud / Lykkeglimt