De 3 heldige vindere af 1 års Netflix er...

Cirkus hindbærsnitter

cs8cs00cs0cs001cs02cs1cs2cs3cs4cs5cs6cs7csig

Som en del af mit, helt og aldeles, frivillige arbejde for Cirkus Summarum, har drengene og jeg været i køkkenet og kreere cirkus hindbærsnitter til den store guldmedalje.

Vi tog os god tid og storhyggede med at nørkle med glasur og krymmel, mens vi snakkede om cirkusartisterier, sang med på Cirkus Summarum sange og delte sjove minder fra vores tur i cirkus i sommers.

Hindbærsnitter er for det meste ret firkantede og egentlig lidt kedelige at se på ik?
Det er vist mest det farverige krymmel der for alvor spræller på sådan en kage..
Men en hindbærsnitte kan da være så meget andet… Den kan f.eks. tage form som en elefant, kamel, ballon, hest, cirkusprinsesse, cirkustelt, klovnehat, kat, hund eller hvad du synes er helt og aldeles cirkus’set.

Det er så hyggeligt at sidde sammen om bordet og dekorere kagerne – og også en skæg idé til en børnefødselsdag, legeaftale eller andet, hvor der skal kage på bordet

Det skal du bruge:

1 kagerulle
Karton
Skarp kniv
Saks
Fantasi
Bagepapir
En ovn
Fryseposer og evt. små klemmer

70 gr. flormelis
1 tsk. vanillepulver eller en halv vanillestang
150 gr. blødt smør
250 gr. hvedemel el. sigtet speltmel
1 tsk bagepulver
1/2 dl vand

Hindbærsyltetøj (evt. hjemmelavet)

Flormelis, lidt kogt vand og frugtfarve til glasur
Evt. slik eller krymmel til pyntning

Sådan gør du: 

Først skal dejen laves, den skal nemlig lige køle lidt ned inden man kan bruge den. (Måske der skal et par voksenhænder til hjælp her)
Smuldr smør, mel, bagepulver, vanillepulver og flormelis med hænderne i en stor skål til det har konsistens som revet ost. Tilsæt vandet og saml dejen hurtigt. Hvis den er meget våd kan du tilsætte et lille drys mel. Er den for tør tilsætter du et par ekstra dråber vand.
Pak dejen ind i vitawrap og læg den på køl 30-60 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet og skær den i tre dele. Drys bordet med lidt mel og rul dejen ud, sørg for at du hele tiden kan flytte på dejen, så den ikke klistrer fast til bordet – eller rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Dejen skal være 3-4 mm tyk.
Hvis du har (cirkusagtige) udstikkere kan du stikke dejen ud, ellers kan du skære dem ud med en skarp kniv efter en skabelon af karton.
Vi tegnede bl.a. et cirkustelt og en klovnehat på karton, klippede skabelonen ud, lagde den ovenpå dejen og skar forsigtigt rundt om.
Læg forsigtigt figurerne på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Bag kagerne i ovnen i ca. 8-12 minutter alt efter størrelse og tykkelse. De skal blive en anelse lysebrune i kanterne, men ikke for meget, så bliver de helt sprøde.
Husk at lave (mindst) to figurer af hver – en til top og en til bund.
Lad kagerne afkøle på en rist.

Når kagerne er kølet af er det tid til det sjove – at pynte dem og samle dem 🙂

Lav glasur af lidt kogt vand, flormelis og evt. frugtfarve. Sørg for at glasuren ikke bliver for tynd, så den flyder ud.
Hæld glasuren ned i hjørnet af små fryseposer – her kan det være rart med et ekstra sæt hænder der kan hjælpe med at skovle det fra skålen og ned i posen. Sæt en klips for oven, så glasuren holdes nede. Når det er tid til at dekorere klippes en lille snip af hjørnet på fryseposen, så glasuren forsigtigt kan trykkes ud i små striber.
Dekorér som du synes, drys med glasur – kun fantasien sætter grænser!

Når glasuren er tør, smører du hindbærsyltetøj på bunden og putter den dekorerede top på. Og så er det ellers bare at vælge, hvilken én du nænner at spise først 🙂

Rigtig god fornøjelse

TIP: Kagerne smager virkelig godt friskbagte, så er de stadig sprøde. Men de holder sig fint i en boks et par dage i køleskabet, dog bliver dejen lidt mere blød efterhånden. Du kan også gemme kagerne i en kagedåse på køkkenbordet uden syltetøj imellem og så samle kagerne lige inden servering. Så smager de helt som var de friskbagte 🙂

 

Vi vil rigtig gerne se jeres forslag på cirkus hindbærsnitter, så I må meget gerne dele det med os på Facebook og/eller Instagram og tagge dem med #detersjovtnåralleermed #mitcirkussummarum #cirkussummarum og @mormedmegetmere

Vi har tidligere lavet små cirkuslagkager, dem kan du se lige her

1 kommentar

  • Hvor er de søde og flotte, et fantastisk projekt og virkelig genial idé 🙂
    De kan bruges til en tema fødselsdag 🙂
    Rigtig god dag til du og børnene 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 3 heldige vindere af 1 års Netflix er...