Dér på side 92...

Lykkeglimt

86ig text345679013456

I fredags overraskede vi drengene med en fridag. A fik et par timer på øjet efter nattevagt og efter 2. omgang morgenmad satte vi kurs mod Legoland.
Vejret var perfekt, ingen kø, lutter smil og ønsker der gik i opfyldelse. W tog kørekort i køreskolen og en kæmpe Minion kom med hjem (åh ja, sådan én har drengene drømt om længe…)
Selvom det muligvis kan anses som politisk ukorrekt at lade sit skolebarn holde en fridag, så gjorde vi det alligevel – og nød det!

Ja ja, vi sørgede selvfølgelig for at læse ekstra meget i læsebogen og at alle lektier var lavet til mandag, men den dårlige samvittighed lod vi flyve. Vi synes S og W havde fortjent en dag der var deres. Som en helt særlig forkælelsesdag, efter de er blevet storebrødre og har taget det hele så super flot!
Og ja, vi nød det virkelig meget alle sammen. Det gav så meget fornyet energi at være af sted sammen, få sol i ansigtet, hygge og have god tid.
Det fine vejr gjorde det meget lettere at have L med, han kunne komme op og se hvad de to store havde gang i – han gider nemlig slet ikke bare ligge og glo nede i barnevognen, så det kunne ikke have været bedre 🙂

Ellers gik weekenden hurtigt, med fodboldturnering, legobyggeri, legeaftale, sene spontane eftermiddagsdrinks hos legekammerats forældre i sol på terrassen (det var jo nærmest sommer lørdag!) og kajkagebagning.

Jeg har haft lyst til at forsøge mig med kajkager i flere år efterhånden. Efter W fik konstateret laktoseintolerans er lysten kun blevet større, nu hvor vi ikke bare kan gå ind til bageren og opfylde et kageønske.
På drengenes opfordring fik jeg endelig gjort det, og det bliver vist ikke sidste gang. De var en succes!
Det har nu aldrig været min yndlings, men det er måske fordi jeg kun har haft smagt bagerens syntetiske udgave. De smager jo faktisk ret så godt når de er lavet helt fra bunden 🙂 A fik nogen med på arbejde og de var også hurtigt væk, så nu må vi se hvor længe der går før de bliver bragt på banen igen som et ønske 😉

Æbletræerne gløder med modne æbler nu og i går fejrede vi det her med en nøddemarengslagkage med æblemos, stikkelsbærkompot og flødeskum. En oplagt mulighed for også at få brugt noget af det marcipan jeg havde til overs fra kajkagerne, så der kom små æbler på toppen. Uhm altså!
Herhjemme fejrer vi gerne både store og små ting – ikke alle med kage dog 😉

Nu er endnu en uge allerede godt i gang. I dag smutter jeg til Aarhus til et møde og A og L tager med. Det bliver hyggeligt at komme på tur. W og S bliver hentet af farfar. Jeg har bagt burgerboller til dem til aftensmad og det var to glade fyre der blev afleveret i skole og børnehave i morges 🙂

Rigtig god tirsdag til jer alle

4 kommentarer

 • Har et par gange lavet kajkager efter Den Store Bagedysts opskrift – de er altså også gode omend lidt tidskrævende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Ja det var også mere eller mindre den opskrift jeg gik ud fra – det tager lidt tid men satser på at det går hurtigere næste gang – tror dog jeg vil lave et par småændringer hist og pist 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg elsker også kaj kager! Det er nærmest det første jeg har kastet mig over efter begge mine drenge blev født (må ikke spise sukker og kulhydrater når jeg er gravid eller prøver på at blive det!)
  Har du lyst til at dele din opskrift?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hyggeligt indlæg! Hvad arbejder din mand med? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dér på side 92...