Noget om ikke at tage sorgerne på forskud...

Formland favoritter

1234567891011121323456789101112141516

I weekenden var jeg på besøg på Formland og her har jeg samlet alle mine favoritter fra min tur rundt i de mange haller.

Om torsdagen var jeg inviteret til et bloggerevent med rundvisning af Laura fra TheSweetSpot. Her besøgte vi nogle få udvalgte stedet blandt de mange udstillere.
I går var jeg af sted igen på egen hånd og havde tre timer for mig selv til at kigge nærmere på alt det mit øje faldt for på vejen rundt om torsdagen.

Der var virkelig meget at se på og falde for og i stedet for at fortælle så meget om efterårets tendenser, har jeg denne gang valgt at vise mine skud af det der fangede mig undervejs. I sidste ende er det nemlig dét der er afgørende for om en ting havner herhjemme – om det er noget der ‘taler til mig’ og ikke om det er en del af en trend…

– Hvis du gerne vil vide hvad du skal satse på til efteråret, så er det helt store stadig green living, planter og natur inviteret indenfor 😉

Jeg var ret vild med området hvor upcoming og nye designere viste deres produkter frem og faldt pladask for op til flere fine ting der gerne måtte flytte herhjem med det vuns.
Blandt andet et sæde til stolen til drengene – i sælskind! – produceret i Danmark.
Og en fin ABC plakat og lækkert sengetøj med søde, finurlige dyr på fra Nynne Adelborg.

Hos Roon & Rahn blev jeg vild med et nyt knagesystem, et moodboard, hvor man selv bygger det op efter ens egne behov. Jeg er f.eks. ret sikker på at det ville være et hit at kunne sætte sine nøgler dér når man kommer hjem, så man altid ved hvor de er 🙂

Hos de store firmaer blev jeg grebet af den cool lampe fra Artemide, der lyser op som en sæbeboble i mørket. Og hos Stelton fangede mit øje et godt bud på min kommende elkedel (den gamle er netop gået i stykker, så jeg spottede den straks) og den smukke stålkande som jeg har været forelsket i, i lang tid efterhånden.

I madafdelingen var jeg ret pjattet med en ny serie af kiks og småkager fra et spansk firma der hedder Paul & Pippa, der laver dem udelukkende af speltmel. Jeg er fan!
Og så blev jeg draget af de cool øl med lækre etiketter. Ja, emballage er også en vigtig del af produktet hvis du spørger mig 🙂

De smukke krystalglas fra Frederik Bagger smelter mit bling bling hjerte og jeg ville elske at servere alt fra saftevand til øl og cocktails i dem. At de også kan tåle at komme i opvaskemaskinen og er fremstillet uden bly er en kæmpe bonus!

På vores rundtur var vi forbi Iittala standen, hvor alle deres smukke produkter var fint sat op i farvekoordination og hvor man kunne se formene til de, for mange, velkendte Aalto vaser. Ret vildt at det kræver 7 kunsthåndværkere, 12 arbejdsstadier og 30 timer at lave én vase. Så forstår man pludselig bedre hvorfor den ikke koster en hund!

Hos Morten Løfberg blev jeg (endnu en gang) blæst omkuld af hans fine illustrationer. Det er simpelthen så vildt hvad han kan tegne, med bare en helt almindelig kuglepen. Detaljegraden i hans billeder er enorm! De rører et eller andet i mig og jeg får lyst til at digte historier ud fra dem. Især fisken med hajfinden er for mig humor på højt plan.
Nu må jeg simpelthen tage mig sammen og få en eller flere af hans tegninger på væggen herhjemme – jeg skal bare liiige bestemme mig for hvilke(n) det skal være.
Har du et godt bud?

Da jeg var på vej mod udgangen stødte jeg på den vel nok fineste børnecykel jeg nogensinde har set. En Christiania cykel i miniformat. Simpelthen så fin, jeg kan lige se S transportere alle sine bamser og andet habengut rundt i den. At den tilmed er produceret på et socialt ansvarligt værksted giver den kun endnu mere værdi i mine øjne.

Mit hoved summer stadig over alle de fine ting og hyggelige snakke weekenden har budt på. Jeg har masser af materiale jeg skal have kigget nærmere på, der er helt sikkert meget jeg har overset på min vej rundt i labyrinten 🙂

Mon du også er faldet for noget af det der har fanget mit øje?

Hvis der er noget du gerne vil have uddybet må du endelig sige til, så vil jeg forsøge om jeg kan svare på det 🙂
Rigtig god eftermiddag derude

3 kommentarer

  • […] jeg før har nævnt, er jeg helt vild med Morten Løfbergs fine streg og 3 af hans billeder hænger allerede […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annitta Julstrøm

    Dejligt med et messe besøg, man bliver fyldt med mange nye indtryk og gode ideer. Af dine billeder er Christiania cyklen da helt fantastisk, er den til udendørs brug?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Ja den er fuldstændig fantastisk ik? Desværre nok mest til indendørsbrug – f.eks. i institutioner, på biblioteker osv. – men de arbejder vist på at udvikle en model til udendørsbrug også 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om ikke at tage sorgerne på forskud...