7

Opskrift på hurtig Pommes Anna

12345

Selvom kartoflen ikke altid får pæne ord med på vejen, er den nu stadig at finde på vores middagsbord – og gerne i forskellige udgaver, for en kogt kartoffel er sjældent dét der sætter min puls i vejret 😉

For det meste bliver de i stedet serveret som hjemmelavede pomfritter eller kartoffelmos.
Hvis jeg skal gøre lidt ekstra ud af det kan jeg finde på at lave en hurtig og nem udgave af Pommes Anna, der er en kartoffeltilberedning man ofte kan få på restauranter.

Den klassiske udgave af Pommes Anna kræver dog en del forberedelse, da kartoflerne skal stå i pres og det er sjældent jeg tager mig tiden til det. I stedet laver jeg denne hurtigere version, der kun skal forberedes og derefter i ovnen en god times tid. Det er til at overkomme hvis du spørger mig. Og det smager skønt omend det ikke er den mest slankende måde at servere kartofler på 😉
Men altså – indimellem skal den lige have lidt ekstra ik`?

Her kommer min version af en lækker kartoffel, der passer rigtig godt til en god bøf, steg eller et stykke mørt kyllingebryst.

Til 2 personer
Du skal bruge:

25 gr. smør
Kartofler (8-10 stk alt efter størrelse)
Rosmarin, salt og peber

En metalring – jeg bruger en på 16 cm i diameter – du kan også bruge små metalringe og så lave flere end én

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne. Skær dem i helt tynde skiver, allerhelst på et mandolinjern.
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt lidt salt og peber.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Placer metalringen i et ildfast fad. Pensl lidt smør i bunden. Læg kartofler i ét lag hele vejen rundt. Pensl lidt smør på kartoflerne. Læg endnu et lag kartofler, de skal ligge forskudt i forhold til laget nedenunder. Pensl lidt smør på og fortsæt til der ikke er flere kartoffelskiver. Jeg laver den ca. 4-5 cm høj – kartoflerne falder lidt sammen når de bliver bagt i ovnen.
Slut af med at pensle det øverste lag kartofler med smør og drys lidt rosmarin, salt og peber på toppen.

Læg stanniol over ringen og sæt fadet i midten af ovnen i 25 minutter. Nu bliver kartoflerne smørdampet. Efter 25 minutter fjerner du stanniolen og giver kartoflerne yderligere 35 minutter, evt. med grill tændt for oven. Nu bliver kartoflerne bagt sprøde i kanterne. Når de 35 minutter er gået stikker du en lille madnål ned i midten og mærker om kartoflerne føles møre. Hvis de stadig virker hårde giver du dem lidt mere.

Inden servering skærer du kanten fri langs metalringen og tager ringen væk. Du kan enten vælge at skære kartoflerne ud som en lagkage og servere stykkerne portionsanrettet eller sætte fadet på bordet, så man selv kan skære sig et passende stykke.
Hvis du virkelig vil forkæle, kan du rive lidt parmesan ud over inden servering

Hvis du gerne vil lave portionen til mere end 2 kan du lave laget af kartofler højere, men så skal du beregne længere bagetid. Ellers kan du selvfølgelig også lave mere end en 🙂
Hvis du skal være i god tid kan du bage kartoffellagkagen i forvejen og lune den i ovnen inden servering.

God fornøjelse, hvis du ligesom os herhjemme også sætter pris på en god kartoffel indimellem 🙂

3 kommentarer

 • Chalotte

  Hej, Vi skrællede ikke kartoflerne og de blev så lækre! Det gør et eller andet godt når skrællen er på syns vi. Vi lavede til fem og det regner en succes

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Vil høre om du kan anbefale et bestemt mandolinjern – vil gerne investere i et, men synes det er lidt en jungle at finde ud af hvad der er godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille

  Uh, det lyder lækkert! Tak for både tip og opskrift – det skal prøves 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7