Opskrift på chokoladedrøm i flere lag

Opskrift på små Cirkus Lagkager

272810111314151617181920212223242526

Herhjemme er vi ret store fans af Cirkus Summarum og har været inde at se forestillingen de sidste år. Drengene elsker Summarum universet og cd’erne kører på repeat i bilen og sangene har de for længst lært udenad 🙂

Cirkus Summarum kontaktede mig for noget tid siden for at høre om jeg og en håndfuld andre bloggere ville hjælpe dem med at udarbejde DIY’s, så vi alle sammen kan lege cirkus året rundt og ikke kun i juli, hvor Cirkus Summarum laver forestillinger hver dag i København og Aarhus. Og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om at svaret skulle være ja 🙂

Min første DIY er online i Cirkus Summarums legekasse fra i dag og i får den også her. I legekassen er der allerede mange super fine DIY’s fra de andre bloggere, der er værd at tjekke ud også!

Vores første bud på cirkussjov og hygge, hvor alle kan være med, uanset alder, er små Cirkus Lagkager. Også en sjov aktivitet til fødselsdagsfest eller lignende.
Drengene elsker at bygge deres egen lille lagkage, pynte den og spise den bagefter. De er lette at gå til, bundene er hurtige at bage og det er helt op til dig selv, hvordan lagkagerne skal se ud.

Her kommer opskrift på lagkagebunde og forslag til fyld og pynt.

Du skal bruge: 

Til lagkagebunden:
125 gr. sukker
4 store æg
60 gr. hvedemel
60 gr. kartoffelmel

Fløde til flødeskum

Frugt, f.eks. banan, kiwi, jordbær, hindbær, brombær, blåbær, melon, fersken eller hvad I bedst kan lide 🙂

Pynt, f.eks. krymmel, glasur, kokos, spiseligt glimmer, chokoladeknapper, hakket chokolade

Hvis du trænger til at blive kølet ned på en varm sommerdag kan du også stikke en skive is ud med metalformen, så der kan komme is i lagkagen 🙂

Karton, farveblyanter, saks, tuscher, tape, tandstikker

Evt. metalring/madring til at stikke bunden ud med

Sådan gør du:

Start med at bage lagkagebunden.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Pisk æg og sukker sammen i nogle minutter med en elpisker til massen er luftig og hvid. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen i en skål og si det i æggemassen. Vend forsigtigt melet ind i æggemassen med en dejskraber til dejen er ensartet. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og fordel den i et jævnt lag.
Bag bunden i ca. 12-20 minutter, alt efter højden du har smurt ud i, til den er gylden og gennembagt.
Lad bunden afkøle og stik herefter små lagkagebunde ud med en madring eller skær ud efter en skabelon af karton.

Mens bunden køler af kan I lave pynt til lagkagerne. Vi tegnede cirkusfigurer som vi klistrede på tandstikker. Hvis der er små børn med til at lave lagkager, kan de voksne/store børn evt. tegne en figur, der kan farvelægges. Klip figurerne ud og sæt en tandstik fast bagpå med et stykke tape.

Så er det tid til at hygge med at samle lagkagerne – og spise dem også 🙂
Vores lagkager blev lagt sammen med moset banan, kiwi, vandmelon skåret ud ligesom lagkagebundene, jordbær, flødeskum og syltetøj. På toppen kom der chokoladeknapper, hakket chokolade, jordbær og vindruer.

God fornøjelse med lagkagebygning og cirkustegnerier 🙂

Vi vil rigtig gerne se jeres forslag på cirkuslagkager, så I må meget gerne dele det med os på Facebook og/eller instagram og tagge dem med #detersjovtnåralleermed #mitcirkussummarum #cirkussummarum

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på chokoladedrøm i flere lag