Forberedelser, babyboble, barselshverdag

Svar på et ofte stillet spørgsmål

7

Der er virkelig mange der gennem årene har kommenteret på mit overskud og spurgt mig hvor jeg dog får det fra. Hvordan jeg får tid til alt det jeg nu engang når.

Faktisk er det virkelig svært for mig at svare på. Egentlig er jeg ikke helt klar over om jeg virkelig har mere energi end andre? Jeg har nu engang den energi jeg har, jeg måler det ikke i forhold til andre 🙂
Men jeg fik en kommentar forleden fra Caroline, til dette indlæg, som fik mig til tasterne. Som på en måde ramte hovedet på sømmet i forhold til hvordan jeg har det. Jeg har haft nævnt det flere gange på bloggen tidligere, i små doser ihvertfald, men nu vil jeg forsøge at uddybe lidt.

Først og fremmest vil jeg lige starte med at nævne, at  jeg er virkelig glad for de mange søde kommentarer jeg får omkring mit overskud, mine billeder, mit ‘hverdagssyn’ og det jeg skriver om her.
Jeg ved de er venligt ment og jeg bliver glad af de mange beskeder og kommentarer jeg får fra jer, der fortæller at mit overskud smitter. Wow altså, tænk at kunne smitte med overskud, det er da fænomenalt! 🙂

Dernæst må jeg sige, at jeg ikke går rundt og tænker om mig selv, at jeg er propspækket med overskud. Alt jeg gør falder naturligt for mig. Jeg kan også have dage hvor jeg ikke orker det store, ikke gider gøre alverden ud af aftensmaden osv. men jeg tror ikke mine drenge bemærker det. De synes altid jeg får tryllet noget lækkert frem, det er vist kun mig selv der tænker, at det var en ‘tøm-køleskabet-hurtigst-muligt-dag’.
Måske også fordi jeg er en meget visuel person, der helst byder drengene til et smukt dækket bord, så ser det for det meste ud af noget. Og det hjælper virkelig meget at vi spiser af pæne tallerkener hver dag, i stedet for at gemme dem til ‘specielle stunder’, det gør bare maden smukkere i mine øjne,. For mig er hver dag en fest, altså på en eller anden måde ihvertfald. Ikke sådan hard core ‘Carpe Diem’ – lev hver dag som var det den sidste, men alligevel lidt med det i tankerne. At vi skal hygge os hver dag og have det godt. Gribe livet, kysse det satans liv, som TV2 siger det så godt.

Jeg forsøger på ingen måde at fremstille et glansbillede. At virke perfekt. Jeg synes bare ikke det er særlig sjovt at skrive om vasketøj og nullermænd…
Og jeg blev så glad da jeg læste Carolines kommentar, for hun har netop fanget det, hvem jeg er. At jeg har det godt når mine drenge har det godt. Og som jeg har skrevet om tidligere, så viser jeg min kærlighed blandt andet gennem min mad.
Og så er jeg også selv et madøre af 1. rang, der sætter stor pris på at spise lækker, veltillavet mad af gode råvarer. Og det er jeg ret sikker på mine drenge har arvet. Det betyder meget for mig at kunne give dem dét med i bagagen, så de kan flytte hjemmefra engang og have samme lyst og energi til at lave god, lækker mad.

Jeg får energi af at være i køkkenet og eksperimentere og høre drengene smovse og ‘mmmm’e for alle pengene.
Ja faktisk var det der fra mit blognavn i sin tid opstod. Mor Med Meget Mere – Mmmm. Den skønneste lyd, når min mad bliver værdsat 🙂
(Og så selvfølgelig fordi jeg ser mig selv først og fremmest som mor, men også som så meget andet end ‘bare’ det)

Jeg vil én gang for alle slå fast, at det også roder herhjemme. At jeg også lander i sofaen om aftenen, flad og brugt og ikke orker at tage det sidste opvask før dagen efter eller tage vasketøjet ned og lægge det sammen. At jeg også har dage hvor jeg tænker; ‘Det bliver i morgen’ og lukker øjnene for det.
Men jeg får energi af at være i gang. At holde mig i gang. At lave ting der gør mig glad. Og, ikke mindst, ting der gør dem jeg holder af glade.
De sidste par dage har jeg ikke lavet meget andet end at sidde i sofaen med Leander godt puttet i armhulen, med Downton Abbey på skærmen. Det er fint for en stund at lave ingenting. Men efter et par dage er jeg ‘mæt’. Så skal der ske noget mere. Ligesom når jeg sidder i sofaen om aftenen. Så har jeg for det meste patchwork eller noget andet i hænderne samtidig. Jeg er ikke så god til at sidde stille og lave ingenting. Men jeg øver mig og indimellem kommer det helt af sig selv, når energien ikke er til mere.
Og det gode ved at have en lille fyr i armene igen er, at han tvinger mig til at sidde stille og nyde. For det gør jeg! Nyder, nyder, nyder. Og lader tiden stå stille for en stund. Udsætter det meste til ‘i morgen’. For lige nu er jeg her og det er skønt. Tiden har efterhånden lært mig at den har alt for travlt, så indimellem kan det være godt nok at forsøge at få den til at stå lidt stille 😉

Mens jeg sidder og sætter ord på de her ting, kommer jeg også til at tænke på det dilemma der opstod da jeg var i mødregruppe med W og S. For er det okay at være nybagt mor og samtidig have overskud til at diske op med nybagte boller og en kage, når de andre mødre og babyer kommer på besøg?
Jeg synes det er helt fint hvis man har overskud til det. Og det er også helt okay at servere brød fra bageren eller supermarkedet.
Jeg synes det er nemmere at sætte en koldthævet dej i køleskabet og smække boller i ovnen om morgenen, end at skulle ud et sted og købe dem. Sådan har jeg det.
Men nogen opfatter det anderledes, nogen opfatter det som blær, måske fordi de i virkeligheden er misundelige? Jeg ved det ikke rigtig, men det har indimellem gjort mig ked af det, at folk har misforstået mit overskud/min hensigt og gjort det til noget negativt. Jeg ønsker vel i bund og grund bare at forkæle dem der er omkring mig og samtidig gøre det jeg selv har det bedst med. Længere er den ikke…

Men altså, jeg har ikke en decideret opskrift på energi og overskud… Beklager 😉
Men jeg er ret sikker på at det ihvertfald hjælper, til en start, at se positivt på tingene. Jeg er god til at bekymre mig (måske er det en mor-ting?) men jeg øver hver dag på at glemme bekymringerne og undgå at tage sorgerne på forskud. Og det har jeg heldigvis en mand der er virkelig sej til at hjælpe mig med, for han er misundelsesværdigt god til at leve i nuet. Vi hjælper hinanden til at huske at være nærværende og det er en god støtte at kunne give hinanden i en hverdag der har travlt, om vi vil det eller ej.
Og så hjælper det nok også at jeg efterhånden har en del køkken’erfaring’, så mange ting tager 2 sekunder for mig, men ville tage en del længere tid for f.eks. min mand. Ligesom han er meget sejere end mig til at slå græs, banke søm, skifte dæk og meget andet.
Øvelse gør mester 🙂

Nå, det var en længere smøre. Håber I vil tage godt imod det.
Nu har jeg ihvertfald forsøgt at svare på det spørgsmål jeg får stillet virkelig tit. Håber I kunne bruge det til noget.
Ellers er I velkomne til at spørge igen 🙂

9 kommentarer

 • Jeg er selv en af dem, der beundrer dine flotte billeder og trofast følger med både her og på din Insta feed. Du er inspirerende, unik og helt igennem fantastisk. Din livsglæde og dit positive syn på livet smitter af på os bag skærmene – bliv endelig ved…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Ej hvor er jeg glad for, at jeg skrev den kommentar…. Faktisk var det mig der for et par uger siden anbefalende din insta hos @mmleilange der søgte aftensmadstips <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg elsker at følge din blog, og stornyder al den “lækkerhed” din blog flyder over af – både hvad angår kvalitet af billeder, indhold på dine billeder og dine ord, som alle oser af kærlighed til dine fire drenge og livet i al almindelighed 🙂

  Ang. dit overskud 🙂 Jeg tror, som i en af de andre kommentarer, at vi mennesker er forskellige. Hvor vi henter vores energi er meget forskellig. Jeg trives også bedst med at være i gang og bruger mange timer på vores hjem og ikke mindst vores have. Det giver mig energi og glæde at være i gang med projekter. Men samtidig med har jeg jo også dage, hvor batterierne er flade, og sofaen (med netflix) er min bedste ven 😉

  Et ønske (hvis man må komme med sådan et?) ville være at få en rundtur i dit hjem… feks hvor du laver indlæg som viser et rum af gangen, både med billeder som vise hele rummet og så de smukke detaljerede billeder, som jeg synes, du er helt enormt dygtig til 🙂

  Men ellers – “keep up the good work”. Din blog er klart favorit hos mig 🙂

  Mvh Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonna

  Dejligt indlæg. Jeg er på energikontoen meget lig dig og kan også blive træt af at høre folk kommentere på det med en nærmest kritisk mine -men har også valgt at tænke, det må grunde i misundelse;-)
  Energi og overskud. Der har man det man har og det er vel som men solskin, at der ikke er samme mængde hver dag. Men bliver man i den poetiske tone, så synes jeg også at det giver mig energi /solskin i sindet,når jeg laver noget. Gør noget. Er igang:-)
  Det er så fint andre ikke har behov. Det er da dejligt vi er forskellige.
  Skønt du skrev indlægget.
  Kh Jonna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben Marie

  Jeg nyder, at læse og se de billeder du ligger op og når der så indimellem kommer en lille misundelsesfornemmelse i maven, så tænker jeg bare på, at alt det du viser herinde er DIG. I alt den tid jeg har kendt dig har du været den pige(/nu kvinde) som var mest kreativ, nød de gode ting i livet – om det så er lækker mad, lækre møbler mm eller lækker tøj. Du har altid gået op i kvalitet og det er beundringsværdigt.
  Jeg ser det og har altid set det som kærlighed til dem, der er omkring dig og som er i dit liv. Vi har alle forskellige måder, at vise kærlighed på og din måde er klar og tydelig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • det fede er at vi alle er fragmenterede mennesker. Bi lever alle i rod og orden. Vi lever alle i ro og kaos. Vi har forskellige interesser og forskellige personligheder. Og det er præcist det der er spændende. Jeg har et andet udgangspunkt end dig, da jeg kæmper med kronisk sygdom. Men forsøger stadig også med et positivt udsyn og humor. Tak for en rigtig god blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg tænkte faktisk lige netop på hvor du får overskuddet fra, da jeg forleden læste endnu en af dine lækre blogpost.
  Altså hvordan du får overskuddet med en lille baby og alligevel diske op med alle de lækre ting.

  Og jeg nåede frem til at det jo er fordi det er din hobby!

  I min første mødregruppe var de allesammen sådan nogen der bagte boller når vi skulle komme og jeg købte altid, for mine fingre kan bare ikke det der med dej!
  Jeg syntes ikke det er hyggeligt at bage!

  Min hobby er at sy og det elsker jeg!

  Jeg er hende hvis børn går i hjemmesyet tøj og jeg får altid spørgsmålet hvor jeg dog går tiden fra!

  Tilbage til min første mødregruppe, de kunne ikke forstå hvor jeg har tiden fra, men som jeg forklarede dem, så var det derfor det ikke var hjemmebagte boller hos mig;)

  Som du selv siger så har du fået opbygget en rutine så tingene ikke tager dig så lang tid og det samme har jeg på symaskinen. Jeg kan sy simple nye bukser til den mindste på blot 20 min fra start til slut!

  Så det kan godt være jeg savler over dine billeder af lækre retter og skøn styling og tænker det er for vildt!
  Men jeg kunne sikkert også gøre det samme hvis ikke jeg havde så travlt med at komme ud af køkkenet og ind til symaskinen;)

  Jeg lapper dine indlæg, billeder og “overskud” til mig og jeg elsker din kreativitet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ruth

  Tak for et skønt indlæg. Ja din positivitet strømmer ud af dine ord og det er dejligt at følge med og læse og se det du laver og oplever. Jeg er nok en af de lidt misundelige, der bestemt ikke hverdag får disket op med noget der både er lækkert for gane og øjne og var heller ikke den med nybagte boller til mødregruppen i sin tid. Men sådan er vi jo bare nok forskellige alle sammen og sålænge man er lykkelig ja så et det vel det væsentlige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Tak!
  Tak for en dejlig, positiv, lækker blog.
  Tak for smukke, smukke billeder.
  Tak for dette indlæg. Jeg elsker det. Jeg er selv sådan.
  Dejligt at læse om andre, som har det på den måde.
  Og tillykke til os. Vi har det godt, og vi ved det. Jeg tror der ligger en hel del lykke lige dér.
  Og undskyld jeg aldrig har kommenteret før, selvom jeg med glæde læser alle indlæg og har fulgt med i flere år…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forberedelser, babyboble, barselshverdag