Et kuk fra barselsboblen

Opskrift på sommer burgere med pulled chicken

1234561234

Drengene og jeg har fået en sjov udfordring af Coop/GoCook, der står bag en super fin app med masser af børnevenlige opskrifter.
Udfordringen går ud på at skabe en nem og lækker hverdagsret, der leder tankerne hen på sommer og solskin.

Da jeg spurgte drengene hvilken ret vi skulle hive fat i, faldt svaret prompte; burgere.
En livret (af mange) herhjemme! Og en ret der kan varieres i det uendelige.

For at gøre den let, lækker og sommerlig besluttede vi at den skulle pakkes med pulled chicken, agurk, salat, mayo, ost og jordbær, der for os er noget af det mest sommerlige, der kan spises.
On the side lavede vi en salat med blandt andet vandmelon, der også for os signalerer sommer og friskhed.

Herhjemme går drengene gerne med i køkkenet og selvom det hele tager lidt længere tid, når der skal små hænder ind over, så giver det den gevinst, at de synes maden smager 100 gange bedre, når den står færdig på bordet. Og imens vi laver maden snakker vi om hvor tingene kommer fra, prøvesmager og hygger. For mange børn kan det være svært at acceptere mad, hvor mange ting er blandet sammen, f.eks. kødsovs, wokretter osv, men det kommer vi forbi når de selv er med til at blande og røre, for så har de set tingene hver for sig inden.

Hvis du har lyst kan burgerne laves helt fra bunden, med hjemmebagte burgerboller. Eller du kan gøre det lidt nemmere (og hurtigere) og købe nogle lækre, grove burgerboller.
Retten er temmelig let at lave, så selv Sigurd på 4 kan sagtens være med, men kyllingen skal simre i ovnen i 2,5-3 timer, så det dur ikke at gå i gang med retten 20 min. i spisetid 😉

Opskriften er til 4-6 personer, alt efter appetit 🙂

Du skal bruge: 
Burgerboller (8-10 stk) Se opskrift på vores yndlings burgerboller her. Du kan også bruge burgerboller fra fryseren, som du har bagt i forvejen

Pulled chicken:
500 gr. kyllingebryst (uden tilsat vand og andet ‘fyld)
Rub:
2 spsk. ketchup
1 spsk. brun farin
Salt og peber
1 spsk sød paprika
Evt. lidt chili, hvis du kan lide at maden er lidt stærk

Krølsalat
Jordbær
Agurk

God øko mayonnaise eller en lidt sundere version, rørt af skyr, salt, peber og lidt mayonnaise

8-10 skiver ost

Tilbehør:
Evt. en lækker salat on the side, vi foreslår vandmelon, asparges, gulerødder, spinat, jordbær, ærter, salte mandler, feta

Sådan gør du:
Hvis du selv vil bage burgerbollerne, skal dejen forberedes og stilles til hævning.

Pulled chicken:
Tænd ovnen på 125 grader (ikke varmluft)
Rør rubben til kyllingen sammen i en skål og smør kyllingebrystet ind i det. Læg det i et ildfast fad, dæk det til med sølvpapir og sæt det i ovnen i 2,5-3 timer. Når kyllingen er stegt færdig kan du hive brysterne fra hinanden med to gafler, heraf navnet pulled chicken. Det bliver til lange, lækre, saftige strimler af kylling.

Skal du selv bage burgerbollerne kan de komme ind og bage når kyllingen er færdig. Kyllingen kan holde sig varm under sølvpapiret mens bollerne bager.

Imens kyllingen hygger i ovnen kan resten af tilbehøret forberedes. Skyl salat, agurk og jordbær. Skær agurk og jordbær i skiver. Riv salaten i mindre stykker.
Skær osten i skiver. Rør evt. dressingen sammen.

Hvis du vil servere en lækker salat til, kan den også laves i forvejen, så den er klar. Vi kan godt lide at udstikke sjove former i vandmelonen med kageudstikkere (vi gemmer resterne til dessert), men den kan også bare skæres i mundrette bidder.

Når kylling og burgerboller er klar er det tid til at gå til bords. Burgerne samles ved bordet og nydes, forhåbentlig i solen på terrassen 🙂
Bon appetit

 

Har du også ungerne med i køkkenet?

Indlægget bringes i samarbejde med Coop / GoCook, men opskriften er vores egen

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et kuk fra barselsboblen