34. uge - kærlighed i maven

Opskrift på lagkage med påsketwist

123456

Ligesom sidste år har jeg kastet mig ud i en påske lagkage kreation. Som mange af jer måske allerede ved, er vi fans af lagkage herhjemme 🙂
I år har jeg forsøgt mig med en lidt anderledes udgave end sidste år, dog stadig med rede-æg-tema, men denne gang har jeg lavet det hele selv.

Da vi var til påskefrokost hos mine forældre i dag havde jeg lagkagen med under armen og den var hurtigt væk, selvom den mætter godt.

I årets påskelagkage er der en lækker, luftig chokoladecreme og banan. Bundene er lyse lagkagebunde. Det syrlige twist fra hindbærrene går super godt til det lidt tunge fyld og chokoladegrenene, marcipankanten og marcipan/nougatæggene på toppen giver det sidste kick.

Opskriften kommer her, hvis nogen af jer skulle have lyst til at fejre noget med lagkage. Om det så er påske eller noget helt andet… Dekorationen bestemmer du jo helt selv 🙂
(Og hvis du ikke har meget tid at gøre godt med kan du sagtens købe f.eks. orangestænger og påskeæg i supermarkedet og hurtigt pynte med det, de bare sidste års version her)

Du skal bruge: 
Til bundene:
3 M/L (øko) æg
100 gr. sukker
50 gr. hvedemel
50 gr. kartoffelmel

3-4 (øko) bananer afhængig af størrelsen
Saft fra 1/2 – 1 (øko) appelsin

Chokoladecreme:
1/4 l fløde
100 gr. god mørk chokolade

1/4 l fløde

Pynt:
Marcipan
Evt. nougat og mandler til påskeæg
Chokolade til overtræk og grene
Lidt flormelis
Hindbær

Sådan gør du: 
Start med at lave chokoladecremen, da den skal køle ned før du kan bruge den. Hak chokoladen og kom den i en lille gryde sammen med fløden. Varm det hele langsomt op ved svag varme mens du rører i det. Når chokoladen er smeltet hældes cremen op i en skål og stilles på køl.

Så skal bundene bages. Start med at tænde ovnen på 190 grader varmluft. Klips bagepapir fast i bunden af to springforme (ca. 22. cm) Smør kanten ca. 1 cm fra bunden med smør og drys lidt sukker på.
Pisk æg og sukker til det er skummende, hvidt og meget luftigt. Det tager nogle minutter. Bland hvedemel og kartoffelmel i en skål og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt melet rundt i æggemassen med en dejskraber og sørg for at alt melet bliver vendt rundt og fordelt i massen. Fordel massen i de to springforme og bag bundene i ca. 12-15 minutter til de er gyldne og har trukket sig en anelse fra kanten.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i formene.

Mens du venter på at chokoladecremen køler ned (det tager vel et par timers tid) kan du evt. lave chokoladegrene af smeltet chokolade og påskeæg af marcipan, evt. med en lille kerne af nougat.
Jeg dyppede marcipanæggene og nogle mandler (de har jo perfekt æggeform ;)) i mørk chokolade og lod det hele sætte sig i køleskabet.
Inden jeg pyntede med æggene vendte jeg dem i en smule flormelis, så de blev hvide.

Båndet rundt om kagen har jeg lavet af ren marcipan rullet ud i lidt flormelis og skåret til.

Når chokoladecremen er kølet helt ned, kan du samle kagen.
Pisk chokolademassen let til en cremet konsistens. Pisk endelig ikke for meget, så bliver den grynet.
Mos bananerne og vend lidt appelsinsaft i.
Læg den ene bund på et fad. Fordel chokoladecremen ovenpå og derefter bananmosen.
Læg den anden bund ovenpå. Pisk fløden til flødeskum og smør den på toppen af lagkagen og lidt på siderne, så marcipanbåndet kan sidde fast.
Sæt marcipanbåndet fast rundt om. Sæt hindbær (eller anden frugt) rundt i kanten af kagen.

Bræk chokoladegrenene i mindre stykker og lav en rede midt på kagen. Læg til sidst æggene i midten af reden.

Voila, et styks påske lagkage klar til skÆG! 🙂

Hvis du gerne vil være i god tid med at forberede lagkagen, kan du sagtens lave pynt og chokoladecreme dagen i forvejen og bare vente med at piske den til du skal samle kagen. Og bundene, de kan såmænd også sagtens bages dagen i forvejen og opbevares i en pose. Det tager ikke lang tid at samle lagkagen, hvis bare du har de forskellige dele klar 🙂

Rigtig glædelig påske-lørdag til jer alle. Mon I har hyggelige planer?
A og jeg skal til bryllup, så jeg skal til at have fundet de høje hæle frem og have afleveret drengene hos mormor og morfar.

3 kommentarer

 • […] er dagene gået med påskefrokost, påskelam og stikkelsbærtærte, påskelagkage, syndige snegle (uhm!), bryllup, yndlings morgenboller, patchwork, stueindretning, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Astrup

  Tror da jeg vil lave den til min fødselsdag næste weekend :0) God påske :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

   Lyder som en god plan Katja. Håber du får en rigtig god fødselsdag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

34. uge - kærlighed i maven