Weekendglimt

Opskrift på uldne påske cupcakes

123456789110

I søndags gik vi påskeamok herhjemme. Klippede gækkebreve og lavede påske cupcakes a la får.
William og jeg købte skumfiduserne for et par uger siden med den intention at vi skulle bage små fårekager og i søndags skulle det så være..
Og selvom vi tyvstartede lidt på påsken smagte de nu stadig godt og William havde en fest med at pynte med skumfiduser og give fårene liv (for så at aflive et af dem med tænderne bagefter ;))

Selve kagerne bagte jeg med udgangspunkt i denne lækre kage. Banan/chokoladesmagen giver lækkert modspil til skumfiduserne.
Ansigter og klove er lavet af en rest sort marcipan fra batmanfesten i februar. Jeg er ret sikker på at de også ville kunne laves af almindelig marcipan, et fårs ansigt kan vel have mange forskellige farver – og former for den sags skyld…

Opskriften på søde påskefår kommer her, hvis du skulle have lyst til at gå påskeamok ligesom os. Påsken venter trods alt lige rundt om hjørnet

Opskriften giver 8-10 påskefår

Du skal bruge:
Til cupcakes:
150 gr. smør
150 gr. sukker
150 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 æg
3 spsk kakaopulver
4 spsk kogt vand
100 gr. mørk chokolade
2 modne bananer

En pose små skumfiduser

Sort marcipan / sort fondant / marcipan til ansigt
Glasur til øjne

Til glasur/klister:
100 gr. flormelis
1 bæger pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du: 
Først skal cupcakesne laves.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt smør i en gryde og lad det afkøle mens du går videre. Kog lidt vand i en elkedel. Kom sukker, mel og bagepulver i en skål og rør det sammen med en ske. Rør derefter smørret i. Tilsæt æggene og rør dejen ensartet. Bland kakao og kogt vand i en lille skål og sørg for at røre kakaoen helt ud i vandet. Rør det derefter i dejen og sørg for at få det fordelt overalt, så der ikke er lyse klumper af dej rundt omkring. Hak chokoladen groft, mos bananerne og vend det i dejen.
Fordel dejen i papirsforme eller silikoneforme. Hvis du bruger papirsforme, så sæt dem gerne ned i en stor cupcakebageform eller i små silikoneforme, så de ikke flyder ud.
Bag kagerne i ca. 10-15 minutter alt efter størrelse. Tjek undervejs med en nål eller strikkepind om de er gennembagt. Hvis der sidder meget dej på pinden når du tager den op skal de have lidt mere.
Lad kagerne afkøle mens du går videre og forbereder pynten.

Form fåreansigterne af (sort) marcipan eller fondant. Jeg lavede ovale ansigter, formede to spidse ører som jeg satte fast bagpå ansigtet og lavede to næsebor med en kniv. Kog lidt vand og hæld lidt flormelis i en lille skål. Hæld en bittesmule kogt vand i flormelissen og rør til en tyk glasur (den må ikke kunne flyde ud). Form små pupiller af marcipanen så de er klar til at putte ovenpå glasuren. Form et lille kræmmerhus af madpakkepapir, mellemlægspapir eller bagepapir. Hæld glasuren i kræmmerhuset og klip et lille hul. Lav to øjne på hvert ansigt og sæt pupillerne fast på øjnene inden glasuren når at størkne.
Hvis du ‘gider’, kan du gå all in og forme små klove af marcipan; lave en dråbeform og skære en rille midt i så det kommer til at ligne en klov.
(Se også gerne billederne for nærmere ‘forklaring’)

Så skal klisterglasuren, der skal holde skumfiduserne, piskes. Hæld 100 gr. flormelis i en skål. Hæld en smule af de past. æggehvider i skålen og pisk det sammen med en elpisker. Du skal ca. bruge 1/2 bæger past. æggehvider, så hæld kun lidt i ad gangen. Pisk nogle minutter, til massen er skinnende kridhvid og sej.

Nu er det snart tid til det sjove 🙂 Hvis du har bagt kagerne i papirsforme skal de tages af nu. Det er nemmest at servere kagerne uden papir på, det er ikke til at tage det af når først skumfiduserne er monteret og det ser også ret fint ud med den brune bund på de små får 🙂
Lav én kage ad gangen, få evt. hjælpe af små ivrige hænder 🙂
Smør lidt af klisterglasuren ovenpå kagen, du bestemmer selv mængden, men det er ret sødt… Sæt ansigtet fast som det første. Fordel skumfiduser på hele toppen, sæt dem rimelig tæt. Sæt til sidst klovene fast hvor du synes.

Sæt kagerne på et fad og gør klar til angreb 😉
Hvis I ikke kan spise 8-10 får, kan du lade være at pynte dem alle med skumfiduser m.m. Kagerne smager også lækkert helt som de er, uden pynt og andet sjov – og er stadig svampede og skønne dagen efter.

Glædelig får for-påske herfra!

 

Den sorte marcipan har jeg købt her
(
Affiliate link) 

5 kommentarer

 • […] Én af påskeferiens kreativitet endte ud i en kage af den ekstra foårårsfine slags nemlig disse citronmuffins i fåreklæder. Jeg medbragte dem til påskefrokost, hvor de fik gæsterne til at trække på smilebåndet. Hyggeligt! Jeg har sørget for, at kagen er en syrlig og frisk en af slagsen, så den står i kontrast til den (hvinende) søde pynt. Idéen er i øvrigt inspireret heraf. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Bage endnu en omgang fårekager – Sove længe (kommer nu nok ikke til at ske!) – Starte dagen med yndlingsmorgenboller […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er de søde og sjove.
  Rigtig skøn ide, som da vist skal afprøves i påskeferie, der snart står for døren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold fast, hvor er de fine. Supergod idé.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendglimt