Opskrift på flødeboller med marcipanbund

Opladning

345678910123

Sidste år gav jeg min mor et tøsehyggeophold i Mors Dags gave. Sygdom, graviditet og hverdag kom i vejen og pludselig sagde kalenderen februar.
Måske var det meget godt at vi havde det til gode, for det faldt på et ‘tørt sted’, at vi endelig kom af sted nu.
Selv om der ikke er nogen tvivl om at det er hårdest for den der har kræft, så er det saftsusme også omvæltende og tand-udtrækkende for den/de nærmeste pårørende.

Min mor kæmper også med kræften hver dag, bare på en anden måde end min far. Og hun trængte til et par dage med tankerne lidt væk, tid til samtaler, tøsesnak, snak om de mange tanker der, om man vil det eller ej, popper frem og gør ondt. Vi tog af sted fra fredag til lørdag, mens min lillebror blev hjemme og hyggede med min far med god mad og biograftur.
Min mor og jeg spiste skøn 3-retters menu, faldt i søvn til lyden af bølgernes brusen lige uden for vinduet, købte chokoladetapas som vi slet ikke fik kunne spise noget af, strikkede og SNAKKEDE.
Når vi ses herhjemme er der som regel et eller andet ‘forstyrrende’ element. Men ikke denne gang, vi kunne bare være sammen og være. Det var dejligt.

Da jeg kom hjem til drengene igen lørdag eftermiddag var jeg ladet godt op igen.
Håber den fornyede energi kan jage den hoste væk, der har huseret i snart 4-5 uger. Lillebror og hosten kæmper en indædt kamp mod hinanden, jeg er efterhånden så øm i mit mellemgulv at jeg ikke rigtig kan være i det, men der er jo desværre ikke så meget at gøre ved det. Jeg krydser fingre for, at en solrig dag som i dag, kan jage det væk for good!

Søndag startede vi dagen langsomt med dejlig morgenmad og grin. Mine forældre ønskede sig en pose morgenbrød til fryseren, så jeg sørgede for at bage dobbelt portion. Det er da ét af de ønsker der er lette af opfylde 🙂
A tog på træningslejr og drengene og jeg hyggede i haven, selvom solen aldrig rigtig dukkede op her hos os.
Om aftenen var A og W til fodboldkamp og imens lavede S og jeg mad. Han er vild med at være med i køkkenet og også ret sej til det. Jeg nyder hvert sekund ligeså meget som ham og vi får os nogle gode snakke imens vi rører, skræller, snitter og venter. Han elsker at være med til at krydre maden, dufte til den og eksperimentere. Og at spise det bagefter er også en helt anden oplevelse for ham, end når han bare sætter sig til bords. Selvom det hele tager lige lidt længere tid med en lille fyr som hjælper, så er det altså al arbejdet værd <3 Jeg håber hans interesse bliver hængende…

I dag har jeg hostet, hostet, syet, hostet, nydt solen, hostet og drukket kaffe på sofaen – og sat lidt af hvert til salg på IG under @mormedmere_shop. Kig gerne forbi 🙂

Nu vil jeg nyde mine 3 drenge lidt, inden A smutter på nattevagt og sengen kalder, til en forhåbentlig god nats søvn
Rigtig god aften derude!

2 kommentarer

  • Katja Astrup

    Det er bare så lækkert med sådan en tur med din mor, jeg er sikker på i begge 2 har nydt det lige meget :0) Øv med alt den hosten…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg elsker simpelthen dine fine billeder! Og igen i dette indlæg emmer de bare af stemning, samvær og kvalitetstid. Jeg beundrer, at jeres morgen-/middags-/ja-det-er-lige-meget-hvad-du-serverer-bord altid kan se så indbydende og gennemtænkt ud! Respekt 🙂
    Jeg har lagt mærke til at der ALTID på dine morgenmads-bord-billede, hvor du fortæller om nybagte boller, friskpresset juce, fintskåret frugt og sommetider wienerbrød, sniger sig en skål havregryn/musli med mælk ind. Er det ikke rigtigt? Spiser I altid havregryn, og så forkæler jer ekstra med boller og andet udover? Eller er der én i familien, der bare allerhelst vil have havregryn?
    Jeg spiser personligt, med meget få undtagelser, havregrød eller -gryn hver hverdagsmorgen. Og jeg elsker det! Jeg tænkte på, om du kunne give nogle forslag eller eksempler på, hvad du/I topper, krydrer og hælder på jeres morgengryn? Selvom jeg har mine klare yndlings (her taler jeg om havregrød toppet med æbletern, hakkede mandler og hjemmelavet karamel), kunne det være rart med noget inspiration.
    God forårsuge til dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på flødeboller med marcipanbund