Hverdagsglimt

Redebyggeri & verdens bedste storebror

1112131415

Selvom der (forhåbentlig) er +/- 10 uger til lillebror melder sin ankomst, kan jeg mærke at redebyggergenet er begyndt at melde sig på banen. Jeg har lyst til at ordne, sortere, sy, vaske, forberede, flytte rundt, kort sagt gøre klar!
Nok også fordi det bringer følelsen af at være klar med sig. Og jeg vil virkelig gerne være klar inden han kommer, sådan i det store hele ihvertfald.

Det er efterhånden ved at være lææænge siden vi havde en baby i huset, både A og jeg synes det er vildt at tænke på, hvor længe siden det egentlig er. Og hvor meget der er sket siden! Helt ærligt, jeg tænkte det ville være sådan rimeligt lige ud ad landevejen, nu hvor det er 3. gang, men der er alligevel ting jeg nok lige skal have opdateret undervejs. Og nye opfindelser, vi slet ikke har stiftet bekendtskab med før (ej, jeg føler mig helt gammel når jeg tænker de tanker ;))
Hvornår rammer tigerspringene? Hvordan med søvnrutinerne, amningen osv.? Eller også kommer det helt af sig selv når vi først står i det igen 🙂

Jeg har sat mig ind i de nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen i forhold til mad til spædbørn og jerntilskud, men lur mig om ikke der er ting jeg har glemt, som skal genopfriskes når jeg kommer der til.. 🙂

En af de nye diller, jeg ihvertfald ikke kendte til da W og S var bittesmå, er de fine babyreder eller babynests. Jeg så dem første gang for et par måneder siden på Instagram, og blev straks nysgerrig. Ja måske har jeg bare ikke lagt mærke til dem før jeg selv stod i en situation hvor det var aktuelt at interessere sig for den slags, men for mig var det en helt ny ‘opfindelse’ 🙂 Og en fin en af slagsen; et omfavnende, trygt lille sted at putte.

Umiddelbart synes jeg de så ret komplicerede ud at sy selv, men min stædighed satte sig alligevel for at gøre et forsøg. Mønsteret købte jeg i stof&stil og stoffet valgte W. Han melde sig selv på banen til at ville vælge det og jeg synes det er skønt han har lyst til at være en del af det. Det gør det helt sikkert også nemmere når lillebror kommer, at drengene har været involveret inden.

Forleden eftermiddag, mens W skrællede kartofler, rødbeder og gulerødder til aftensmaden, gav jeg mig i kast med at klippe og sy. Og vupti, det lykkedes sørme 🙂
Så nu er endnu en ting, udover pusleunderlaget klar, men der er stadig meget på min to do liste jeg gerne vil nå..

Og da vi stod sammen i køkkenet sagde W noget så fint, at mit hjerte smeltede lige dér mellem grøntsagsskræller og kyllingefileter: ‘Mor, det bliver så spændende når lillebror kommer, jeg glæder mig… *tænkepause* meeen vi får altså travlt! Også Sigurd og mig, for vi skal jo sørge for han ikke bliver kvalt i vores legetøj’ <3
Verdens bedste storebror, soon to be til 2 heldige lillebrødre

Rigtig god lørdag!

3 kommentarer

 • […] Og L, der elsker at putte kinderne op ad noget når han sover, han synes især den er stor… Babynesten, som jeg syede til ham inden han kom, og som han har sovet i fra 1. dag, er blevet for trang og de […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] længere, men føles ikke nær så tryg for en lille bitte fyr. Så her i starten ligger han i den babyrede jeg har syet, efter et mønster fra […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det betyder hele verden når ens børn glæder sig og kan involvere sig i hinanden. Og fantastisk måde at sige det på, det er jo lige som han ser det.
  Jeg synes det var svært at min nummer to var så lille da nummer tre kom (1½ år), så jeg kunne slet ikke forberede hende på at hun pludselig skulle dele sin moar med en lille baby. Men heldigvis blev hun også en fantastisk storesøster – men jeg gjorde også meget ud af fra start, at hun måtte være med til alt. Og hun og hendes søster fik hvert et tænkeligt minut jeg havde til overs. I dag har alle mine tre børn et meget tæt forhold til hinanden. Hvad mere kan man dog ønske sig?
  Kh Maria (min-mors-mirakler)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagsglimt