Drengeleg...

Opskrift på lynhurtige, lækre, saftige kokosmakroner

1234015

Hvilken kage byder du uventede gæster?
Må jeg foreslå de her lækre, saftige kokosmakroner, der kan laves på noget der minder om 25 minutter fra tanke til tand 🙂

Det er efterhånden længe siden jeg sidst har bagt kokosmakroner, jeg havde næsten helt glemt dem. Men forleden, da jeg ville bage en ‘jeg-tænker-på-jer-kage’ til mine forældre, der kæmper en brav kamp med kemoen, dumpede de ned fra himlen igen. Min far er den måske største kokos-elsker der findes. Og drengene og jeg har vist arvet hans kokosgen. Bounty er også en klar favorit chokoladebar hos mig og har altid været det.

Det er temmelig let at lave kokosmakroner og som nævnt tager det ikke lang tid heller. Win win ik?

Opskriften er på ca. 8 stk, alt efter hvor store eller små du laver dem. Men jeg kan godt anbefale at fordoble opskriften, for de er hurtigt væk 😉

Du skal bruge:
80 gr. sukker
1 æg (M/L)
125 gr. groft kokosmel
2 spsk. kokosfibermel (eller spelt/hvedemel)
1/2 tsk. vanillepulver
10 gr. smeltet smør

Chokolade til smeltning/pynt – jeg bruger ca. 50 gr. god, mørk chokolade

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Smelt smørret i en lille gryde. Pisk æg og sukker et par minutter, til det er blevet til tyk æggesnaps. Bland kokos, mel og vanillepulver i en skål og rør det i æggesnapsen. Rør smørret i til sidst. Hvis dejen er for klistret kan du tilsætte lidt ekstra mel og røre rundt igen.

Form små kokostoppe med fingrene, dyp fingrene i vand undervejs, så dejen ikke klistrer fast. Sørg for at trykke massen nogenlunde sammen, så de ikke falder for let fra hinanden når de er bagt. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Sæt bagepladen i ovnen i ca. 12-15 minutter, til toppene er let gyldne. De må ikke få for meget, så bliver de tørre. De vil føles lidt bløde når du tager dem ud, men de sætter sig når de køler af.

Mens de køler lidt af smeltes chokoladen over vandbad. Dyp kokostoppene i chokoladen og læg dem på en tallerken. Skal de være klar til at blive spist hurtigt kan du med fordel chokke chokoladen og sætte dem i fryseren 5-10 minutter.

Ville ønske der var et par stykker tilovers fra forleden, men de forsvandt hurtigt mellem veltilfredse ‘Uhm’-lyde og gnaskesmovsebevægelser. William sagde tilmed, at de smagte helt himmelsk. De er nu så gode til at komplimentere min mad, de to søde drenge, det er skønt 🙂

7 kommentarer

  • […] min faster, som vi skulle overnatte hos. Salte mandler og chocolate chip cookies og en omgang mini kokosmakroner til min far i fars dags […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • susan

    De ser virkelig gode ud. Når de er lavet og evt. skal gemmes til dagen efter. Hvordan vil du så opbevare dem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      De kan klart anbefales herfra 🙂 Jeg opbevarer dem køligt, evt. i køleskabet, i en dåse

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Randi Danielsen

    Mums de ser lækre ud og hvem kan ikke finde 25 minutter til sådan nogle lækre toppe.
    Kan de fryses? Tænker inden der kommer chokolade på…
    Følger også lige med på spørgsmålet om kokos og kokosmel – er det ikke det samme??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Tak Randi 🙂
      Jeg har ikke forsøgt mig med at fryse dem, men tænker at det fint kan fungere.
      Jeg har svaret Christina på spørgsmålet om kokosmel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Ser lækre ud. Elsker kokos mere end din far 😉
    Har lige et spørgsmål; når du skriver 125 g. Kokos og 2 spk kokosmel, er de 125 g kokos så kokos i flager eller andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Ja, så elsker du virkelig kokos 🙂
      Tænkte på det, da jeg skrev opskriften ned i går, at det var lidt forvirrende med kokos og kokosmel osv. Med kokos mener jeg det de fleste nok tænker på, når man siger kokos eller kokosmel. Altså de små hvide ‘strå’. Og med kokosmel mener jeg kokosfibermel, som er malet helt til mel og ligner f.eks. mandelmel i konsistensen. Det kan blandt andet fås fra Urtekram, men som nævnt i opskriften kan hvedemel bruges i stedet 🙂
      Håber det var med til at opklare forvirringen?
      Rigtig god weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drengeleg...