Opskrift på lynhurtige, lækre, saftige kokosmakroner

Hvilken kage byder du uventede gæster?
Må jeg foreslå de her lækre, saftige kokosmakroner, der kan laves på noget der minder om 25 minutter fra tanke til tand 🙂
Det er efterhånden længe siden jeg sidst har bagt kokosmakroner, jeg havde næsten helt glemt dem. Men forleden, da jeg ville bage en ‘jeg-tænker-på-jer-kage’ til mine forældre, der kæmper en brav kamp med kemoen, dumpede de ned fra himlen igen. Min far er den måske største kokos-elsker der findes. Og drengene og jeg har vist arvet hans kokosgen. Bounty er også en klar favorit chokoladebar hos mig og har altid været det.
Det er temmelig let at lave kokosmakroner og som nævnt tager det ikke lang tid heller. Win win ik?
Opskriften er på ca. 8 stk, alt efter hvor store eller små du laver dem. Men jeg kan godt anbefale at fordoble opskriften, for de er hurtigt væk 😉
Du skal bruge:
80 gr. sukker
1 æg (M/L)
125 gr. groft kokosmel
2 spsk. kokosfibermel (eller spelt/hvedemel)
1/2 tsk. vanillepulver
10 gr. smeltet smør
Chokolade til smeltning/pynt – jeg bruger ca. 50 gr. god, mørk chokolade
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Smelt smørret i en lille gryde. Pisk æg og sukker et par minutter, til det er blevet til tyk æggesnaps. Bland kokos, mel og vanillepulver i en skål og rør det i æggesnapsen. Rør smørret i til sidst. Hvis dejen er for klistret kan du tilsætte lidt ekstra mel og røre rundt igen.
Form små kokostoppe med fingrene, dyp fingrene i vand undervejs, så dejen ikke klistrer fast. Sørg for at trykke massen nogenlunde sammen, så de ikke falder for let fra hinanden når de er bagt. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Sæt bagepladen i ovnen i ca. 12-15 minutter, til toppene er let gyldne. De må ikke få for meget, så bliver de tørre. De vil føles lidt bløde når du tager dem ud, men de sætter sig når de køler af.
Mens de køler lidt af smeltes chokoladen over vandbad. Dyp kokostoppene i chokoladen og læg dem på en tallerken. Skal de være klar til at blive spist hurtigt kan du med fordel chokke chokoladen og sætte dem i fryseren 5-10 minutter.
Ville ønske der var et par stykker tilovers fra forleden, men de forsvandt hurtigt mellem veltilfredse ‘Uhm’-lyde og gnaskesmovsebevægelser. William sagde tilmed, at de smagte helt himmelsk. De er nu så gode til at komplimentere min mad, de to søde drenge, det er skønt 🙂
[…] min faster, som vi skulle overnatte hos. Salte mandler og chocolate chip cookies og en omgang mini kokosmakroner til min far i fars dags […]